Green Aqua: metoda suchego startu - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Green Aqua: metoda suchego startu

Liczba wyświetleń: 7024·Odpowiedzi: 7
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Wygląd listy:
Piotr Baszucki Nowa Ruda

Zapraszam do obejrzenia filmu węgierskiej ekipy Green Aqua prezentującego zakładania akwarium metodą suchego startu.

Więcej o suchym starcie akwarium przeczytacie tutaj:
https://roslinyakwariowe.pl/akwarys ... rt&areaid=
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
87Brad87 Ruda Śląska
Zawsze mnie dziwić będzie ta nazwa "dry" suchy start ;) do suchego dużo brakuje. Wilgotność musi być tego nie unikniemy, poza samym podłożem to same rośliny dziennie są pryskane...

"wet" a jak mamy pełne zalanie to po prostu akwarium.

I fajnie bo Balzas (chyba tak ma na imię autor) przy swojej niezręczności posłał baniak do piachu :) wiadomo ten baniak ma swoje szkło o odpowiedniej grubości i to go uratowało... Maja rozmach i tego im odmówić nie można( poza tym "drzewem") bliżej mi tutaj jak do Japonii... szczerze ;)

87Brad87
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Ruda Śląska

Piotr Baszucki Nowa Ruda
W USA mawiają właśnie "wet-pry", u nas też przyjęło się jednak jako "suchy start" czyli "teoretycznie" bez wody. Fajne robią te akwaria a jeszcze fajniej pokazują czego i jak używają.

Przede wszystkim uznanie za ogrom pracy - scenariusz i nagranie to jedno, ale potem jeszcze to zmontować...
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Paradoksalnie suchy start nie jest suchy to prawda, jednak lepszej nazwy bym nie wymyślił :)
Co do "kamyczka" który wypadł...pomyślałem jakie załamanie dla akwarysty byłoby zniszczyć takie akwarium, to są już poważnie pieniądze. Zdaje się że jedno akwarium od przenosin im się rozszczelniło.

To jest najlepszy kanał o Aquascapingu, zabrał się za to akwarysta, aquascaper. Teraz ma możliwości i rozmach, sposób prowadzenia, podejście, ujęcia i montaż zasługują na wysoką ocenę.
Ekipa jest otwarta na krytykę, chętnie dyskutuje, odpisują na emaile. Bardzo mnie cieszy że Aquascaping tak się rozwinął, a GreenAqua ma na to ogromny wpływ.
Zwórćcie uwage jacy goście się tam pojawiają, wszystko pokazane na luzie bez spiny, ludzie z pasją.

Jak zapewne zauważyliście, zapowiedzieli warsztaty Josha Sim'a a każdy kto śledzi konkurs IAPLC wie że to nie byle kto.

Rfck

faN Łódź
Wpakować z 10.000 pln w "piach i kamienie" :shock:
Mają rozmach sk... ;)

faN
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łódź

faN napisał(a):Wpakować z 10.000 pln w "piach i kamienie" :shock:
Mają rozmach sk... ;)

:) jak byś oglądał uważnie to oni nie wydali ani jednego €centa .. wszystko sponsorowane (podłoże ,kamienie,rośliny ) :)

Chociaż w tamtym roku zakładałem gościowi zbiornik 220x50x50 na amazonii bo tak chciał to na samo podłoze poszło 1400pln :)

akwaAmator

Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
faN Łódź
Tyle to wiem z filmu, że sponsorowane. Nie chodzi o to kto za to zapłacił ale sam fakt wykorzystania takiej ilości materiałów ;)
Tam to chyba każdy zbiornik sponsorowany.. raz Tripica, raz Dennerle, znowu to Aquaforest...Jak nie materiały to rośliny.

faN
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łódź

Też bym chętnie reklamował swoje produkty w GreenAqua.

Rfck

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

YouTube

Green AQUA - seria dla początkujących

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5061
Zapraszam do obejrzenia (z możliwością włączenia tłumaczenia napisów).
YouTube

Hardscape w gotowym zestawie OASE (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2836
Zapraszam do obejrzenia.

Metoda Darkstart akwarium.

HaberAqua w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4746
Witam, co sądzicie o takiej metodzie startu akwarium jak w temacie? Oczywiście na jakimś aktywnym podłożu bo chyba tylko tak ma sens. Czy ktoś kiedyś stosował? Czy faktycznie można uniknąć tych wszyst...

54l green&gray

ryba zdzisu w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2660
Część, Chciałbym wam pokazać jakie akwarium będę zakładał (możecie napisać co byście poprawili) Wymiary: 60x30x35 Oświetlenie: świetlówki w pokrywie ale nie wiem jakie Filtracja: kaskada aquael fzn...

Porady odnośnie startu

Kamdaro w Szkło i meble · Odpowiedzi: 72 · Wyświetlenia: 20490
1. Wymiary akwarium (80dł x 35szer x 40wys 112L) 2. Moc i rodzaj oświetlenia (46 x 1W 6500K EPISTAR + 10 Full Spectrum 380-840nm) oraz ile godzin jest włączone oświetlenie? 3. Rodzaj podłoża (ADVANC...

160l przygotowania do startu

Pavilon w Szkło i meble · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 7552
Witam. Po dłuższej przerwie z akwarystyką zaczynam od nowa tym razem z baniakiem 160l, poprzedni 112l roślinne oraz morskie. Chcę się z Wami podzielić tym co mam, znam i prosić o porady ;) Więc tak ...

Kilka pytań odnośnie startu zbiornika.

nowicjusz112 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9603
Zbiornik 112 l Woda PH - 7,5 GH -15 KH - 10 1. Czy podczas startu nowego zbiornika podmieniać wodę raz na tydzień 20% ( roślin mało ) 2. Czy przy podmianach mogę dodawać 5 l wody demineralizowanej ,...

Kilka pytań odnośnie startu akwarium

valandil w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2177
Wysłany: Dzisiaj 13:08 kilka pytań odnośnie startu akwarium Witam serdecznie, posiadam kilka pytań na temat startu akwarium. Zaczynając od początku: -akwarium kostka 35x35x35. -filtr kaskadowy aqu...

Statystyki

Ten temat przegląda 185 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 185 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.