Pleśń na korzeniach i podłożu
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Cześć mam świeże akwarium od 4 dni dałem na początku bakterie nitryfikacyjne akwarium 112l filtr hw 302 pojawiła mi się plesc jak sobie z nią poradzić? Dziś zrobiłem testy no2 i no3 wyszły na 0
-
jakubbb
●
- Ranga: Początkujący
Zbiornik dojrzewa ,zniknie samo za ok 7-14 dni .
Można to delikatnie oddesać wężem przy podmiance .
-
akwaAmator
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
Akwaria
Powiązane tematy
Akwarium zalane w tłusty czwartek ;) Woda użyta - to woda taka zwykła od picia z marketu.
Akwarium ma wymiary 50x30x30
Filtr Aquael FNZ 700 PRO
Oświetlenie: Jeneca Belka Akwariowa 20W 50cm SZ-50D
Co2 ...
Witam, od niedawna mam akwarium po totalnym restarcie zaczynając od szafki, szkła po całą aranżacje. Akwarium to 72 l, oświetlenie 20W od Aquael Leddy Slim, podłoże to drobny żwirek kwarcowy1-2mm pod ...
Akwarium: 25x25x30
Oświetlenie: Chihiros C2 RGB
Filtracja: Oase Biostyle 75
Co2: Zestaw RA 2KG + dyfuzor Neo S
Podłoże: Chihiros Aqua Soil
Rośliny:
Glossostigma Elotinaides
Alternathera Ronanervig
Rot...
Dzień dobry, chyba mogę się nazwać akwarystą ponieważ od urodzenia, a mam 49lat mam akwarium ale to co wczoraj zauważyłem w akwarium holenderskim z rzesza krewetek i kilkoma gupikami mnie totalnie zas...
Akwarium 250l
Chihiros LED WRGB II PRO 120 138W 120 aktualnie ustawione na 70v(połowa mocy)
Żwirek do akwarium grafitowo czarny 2-3mm / butla co2 24/7 (5l)
Filtr zewnetrzny AquaEl UltraMax 1500. Wkła...
Cześć,
Miesiąc temu po dłuższej przerwie założyłem swoją mała kostkę na podłożu Yokuchi.
W akwarium rosną rotale, bucki, mchy, anubiasy, microsorium, trochę salvini na tafli wody, lobelia, cryptocory...
Czy czarna lub szaroczarna plecha, która tworzy się na korzeniu tylko głównie pod spodem i w zacienionych miejscach to jest jakaś pleśn, bakteria czy glon?
Uniosłem korzeń lekko do góry, żeby zrobić z...
Dzień dobry,
akwarium 125 L założone niecałe 4 tygodnie temu na podłoży aktywnym H.E.L.P Advanced Soil ORIGINAL. I pytania początkującego akwarysty:
1) czy stosując wodę RO mam ją mineralizować? Jeśl...
Witam jaki powinien być odczyt tds w akwarium roślinnym na podłożu aktywnym u mnie jest podłoże aktywne yokuchi
Hej. Jak zaczynać nawozić od startu na samym żwirku? Rośliny będą z uprawy nadwodnej.
|