Witajcie, dziś chciałbym się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami na temat zakładania akwarium na konkursie. Ciekaw jestem waszego zdania na temat mojego akwarium.
Jak już wspominałem, fajna aranżacja . Jak patrzę na miniaturkę filmu, to dochodzę do wniosku, że tło (białe lub czarne) mogłoby poprawić odbiór wizualny.
troszkę w związku z akwariami konkursowymi - często w aranżacjach widać , że elementy wystroju są klejone - szczególnie w przypadku skał. Czy może ktoś napisać dokładnie jakiego rodzaju klej jest stosowany który jest w stanie utrzymać ciężkie kamienie często w absurdalnych pozycjach?
Filtr do papierosów+super glue. Cyjanoakryl rozpuszcza tę włókninkę tworząc bardzo twardą spoinę. Niestety czasem nie sposób to zamaskować pyłem z kamieni z racji niedostępności lub przeoczenia i potem niestety zaniża to estetykę.
To jest właśnie ten cudowny klej Skleisz w parę sekund, silikonem możesz skleić ale musiałbyś trzymać konstrukcje przez cały konkurs Poszukaj sobie filmów Azjatów np. z konkursu aquascapingowego gdzie w 2 lub 3 osoby kleją dioramy właśnie na cyjanoakryl.
dorotka nic nie myslimy, opuszczamy zasłonę milczenia na sztuczne roślinki, zamki, wraki statków, nurków i skrzynie ze skarbami. Najdziwniejsze jest to że taka cepelia się sprzedaje:))
Mirek81 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 20043
Witam szanowne grono tego forum.
Jako że to mój pierwszy post więc się przedstawię.
Jestem Mirosław i mieszkam w Radomiu.
Pierwsze rybki do domu przyniosłem w wieku 13 lat w słoiku po ogórkach kiszon...
kajnia w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 611
Witam, w rogu akwarium zauważyłem dziwne pęknięcie. Nie wiem co to może być i czy to groźne i może nagle skończyć się tym że wszystko wyląduje na podłodze, czy może mi od ma to wpływu na nic... Nie wi...
Jacek Pawłowski w Szkło i meble· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2129
Hej
Dwa filmy, pewnie będą kolejne.
Jak widać na filmach Chihiros ma dużo ciekawych produktów.
Miłego oglądania. &t=?si=ABZ-EW5Yem0dbFB- &t=?si=_sCVoYriRddyU-W7
craze121 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5911
Witam właśnie jestem w trakcie cięcia prolili pod akwarium 150*60*60
Profile jakie zakupiłem to 40*40 2mm
Całkowita wysokość to 80cm z blatem .
Tak się zastanawiam czy nie popełniłem błędu nie kupując...
Borygoemilka w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1980
Witam. Akwarium 35 l sześcian aquael przecieka z dołu. Mam zbiornik zapasowy 25l i dosłownie jednodniowe rośliny z in vitro
A) naprawić zbiornik ( choć nie wiem czy się uda) i wrzucić je od razu spowr...
andrzejkowac w Szkło i meble· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 810
Witam ,powoli nadchodzi czas wymiany mojej szafki pod akwarium 270l kiepsko wykonanej i już z trochę zawilgoconym blatem .Wymyśliłem że najlepiej stelaż lub szafka z stelażem i koniecznie nóżki bo pod...
TenOdTego w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1684
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50
Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...
Bzykachu w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1645
Witam!
Zakupiłem akwarium profilowane diversa startup60 (z ramką) z szefką diversa comfort (z maskownica) Wymiary szafki i akwarium podawane były takie same po ustawieniu akwarium na szafce okazało s...
lotus w Szkło i meble· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1539
Cześć,
Niestety po latach zaczyna mi cieknąć akwarium... i musze wymienić silikon. Akwarium 530 litrów. Jakie marki doradzacie?
1. DenBraven https://www.arsen24.pl/produkt/silikon-montagefix-aq-szkl...
Valeska w Szkło i meble· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2511
Hej,
stawiam 2 małe zbiorniki (45 i ~31 litrów) i akurat mam pod ręką 2 maty - 3mm i 7mm. Boję się, że jedna jest za gruba, a druga za cienka, a w necie ciężko coś konkretnego znaleźć - jedni piszą, ż...
Statystyki
Ten temat przegląda 188 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571600
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 188 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej