Aqua Photos - moje zdjęcia
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
W tym wątku będę dzielił się z Wami, zdjęciami które wykonałem. Miłego oglądania.
-

beszamel
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
Profesjonalna jakość i dobre ujęcia. Ogląda się z dużą przyjemnością. Czekam na więcej 
-

mkrzeminski
●
- Ranga: Poznaje temat
Fajna galerią, ja bym troszkę rozjaśnił fotki.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki napisał(a):Fajna galerią, ja bym troszkę rozjaśnił fotki.
Dzięki za uwagę, ogólnie to nienawidzę prześwietlonych fotek i zawsze idę w ciemno  Następnym razem zrobię jaśniejsze i zobaczymy 
-

beszamel
●
Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Nikon D7000 + Tamron 70-300 mm
-

beszamel
●
beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Dzięki za odpowiedź. Mam obiektyw tej firmy ale 16-300 a aparat Canon 70D i nie przyszło mi do głowy by go użyć do focenia zbiornika. Próbowałem Sigma 18-35 ale też mi nie wychodziło. Będę musiał przysiąść fałdów....
-

Krzysztof Radziszewski
●
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Dzięki za odpowiedź. Mam obiektyw tej firmy ale 16-300 a aparat Canon 70D i nie przyszło mi do głowy by go użyć do focenia zbiornika. Próbowałem Sigma 18-35 ale też mi nie wychodziło. Będę musiał przysiąść fałdów....
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..
-

beszamel
●
beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.
-

Krzysztof Radziszewski
●
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):[quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa!
-

beszamel
●
Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa![/quote]
-

Krzysztof Radziszewski
●
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):[quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?
-

beszamel
●
Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro. beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote]
-

Krzysztof Radziszewski
●
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro. beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. [quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote][/quote]No to sprzęt masz na pewno da radę dużo z niego wyciągnąć, wytrwałości życzę 
-

beszamel
●
Dziękuję, przyda się... beszamel napisał(a):Krzysztof Radziszewski napisał(a):Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro. beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"]Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. [quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?
Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem  Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre  masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku  no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote][/quote]No to sprzęt masz na pewno da radę dużo z niego wyciągnąć, wytrwałości życzę  [/quote]
-

Krzysztof Radziszewski
●
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Część fotek naprawdę fajna, pomimo że ciemne. Jest do czego dorównywać w zakresie fotografii baniaka.
Jedna prośba - post pod postem odpisujcie a nie cytujcie bo raptem "dwie" linijki napisane a 5 ekranów cytatów do przewinięcia.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-

beszamel
●
Zapomniałem że założyłem takie temat, trzeba nadrobić.
-

beszamel
●
Fajne zdjęcia. Ale pomyśl o ich edycji.
-

astar
●
-
otek
●
- Miasto: Warszawa
Dalsza część dyskusji jest dostępna po zalogowaniu
Ten wątek zawiera 29 odpowiedzi...
i dołącz do nas — to bezpłatne i zajmuje minutę.
Powiązane tematy
Witam
Czy to możliwe że sonda PH padła po 6 miesiącach ( nie całych ) użytkowania ?
Mam problem ze sterownikiem PH BOT ,ale tylko w godzinach porannych 7-8 rano sterownik co chwilę załacza i wyłącza ...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
182 l na podłożu jałowym.
Akwarium ze szkła opti wbite o wymiarach 90/45/45
Akwarium założone ponad rok temu.
Podłoże jałowe żwirek ceramiczny.
Oświetlenie chichirios wrgb2 slim 69w
Gh5.5
Kh2.5
...
Hej
Ciekawy film jak zrobić aranż. Yusuke Homma podaje dużo trików, ponadto przedstawia jego relację jako ucznia z Takashi Amano. ?si=Cm013vYTzV8H1Lxu
Hej
Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
Hej
Miłego oglądania - są napisy po polsku. ?si=WCc-WQrjpP1ilWgp
Witam drodzy forumowicze.
Zakupiłem właśnie multi reaktor NCO2-3
Prosty jak budowa cepa.
Problem polega na tym że ani w opakowaniu ani na stronie producenta, ani w głębinach internetów nie znalazłem ...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
|
|