Aqua Photos - moje zdjęcia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aqua Photos - moje zdjęcia

Liczba wyświetleń: 7719·Odpowiedzi: 28
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
beszamel Wrocław

05 cze 2019, 23:56 Aqua Photos - moje zdjęcia  (#1)  

W tym wątku będę dzielił się z Wami, zdjęciami które wykonałem. Miłego oglądania.

beszamel
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wrocław

Profesjonalna jakość i dobre ujęcia. Ogląda się z dużą przyjemnością. Czekam na więcej :)

mkrzeminski
Ranga: Poznaje temat

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Fajna galerią, ja bym troszkę rozjaśnił fotki.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
beszamel Wrocław
Piotr Baszucki napisał(a):Fajna galerią, ja bym troszkę rozjaśnił fotki.

Dzięki za uwagę, ogólnie to nienawidzę prześwietlonych fotek i zawsze idę w ciemno ;) Następnym razem zrobię jaśniejsze i zobaczymy :)

beszamel

Krzysztof Radziszewski Zamość PL, Manchester UK.
Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Krzysztof Radziszewski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

beszamel Wrocław
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Nikon D7000 + Tamron 70-300 mm

beszamel

beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Dzięki za odpowiedź. Mam obiektyw tej firmy ale 16-300 a aparat Canon 70D i nie przyszło mi do głowy by go użyć do focenia zbiornika. Próbowałem Sigma 18-35 ale też mi nie wychodziło. Będę musiał przysiąść fałdów....

Krzysztof Radziszewski

beszamel Wrocław
Krzysztof Radziszewski napisał(a):
beszamel napisał(a):

Dzięki za odpowiedź. Mam obiektyw tej firmy ale 16-300 a aparat Canon 70D i nie przyszło mi do głowy by go użyć do focenia zbiornika. Próbowałem Sigma 18-35 ale też mi nie wychodziło. Będę musiał przysiąść fałdów....

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..

beszamel

beszamel napisał(a):
beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.

Krzysztof Radziszewski

beszamel Wrocław
beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):[quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa!

beszamel

Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka.
beszamel napisał(a):
beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa![/quote]

Krzysztof Radziszewski

beszamel Wrocław
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka.
beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):[quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?

beszamel

Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro.
beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka.
beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote]

Krzysztof Radziszewski

beszamel Wrocław
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro.
beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. [quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote][/quote]No to sprzęt masz na pewno da radę dużo z niego wyciągnąć, wytrwałości życzę ;)

beszamel

Dziękuję, przyda się...
beszamel napisał(a):
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Szczerze to nie wiem bo do focenia baniaka go nie próbowałem (żonka sobie go wybrała bo zuma jej się zachciało). Ale mam Sigmę 105 Makro.
beszamel napisał(a):[quote="Krzysztof Radziszewski"]Statyw też jest także to nie problem. Problemem jest miejsce bo na wprost mam raptem 1.5m przestrzeni żeby ustawić statyw. Oczywiście centrowane na środek baniaka. [quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"][quote="beszamel"][quote="Krzysztof Radziszewski"]Ciekawe fotki, jakiego sprzętu używasz do robienia zdjęć?

Polecam lampę błyskową nad zbiornikiem ;) Bez lampy ciężko jest uchwycić na dużym zoomie i krótkim naświetlaniu..[/quote]W sumie mam nad zbiornikiem lampę produkcji Pietach'a i na 128L netto coś koło 13000lm także, wydaje mi się że jasno jest ale gdzieś głębi nie mogę uchwycić a jak się uda to ostrość traci i tak w koło Macieju. Wiem, że chodzi o ustawienia ale trzeba nad tym posiedzieć kilka dni/tygodni. Ech, życie.[/quote]Ja też myślałem że mam dużo światła jak dałam wszystkie lampy jakie mam ponad 100W w ledach. A jednak jak zacząłem zabawę z lampą dopiero zauważyłem efekt i przyjemność z fotografowania. Lampa daje zupełnie inne światło i nie ma co porównywać. Przysłona max F8 czas naświetlania 1/200 lub więcej przy lampie błyskowej ISO najmniejsze i każde zdjęcie ostre ;) masz Canona z dualpixelem najlepszy autofocus na rynku ;) no i statyw to podstawa![/quote][/quote]W tym tamronie masz funkcję makro?[/quote][/quote]No to sprzęt masz na pewno da radę dużo z niego wyciągnąć, wytrwałości życzę ;)[/quote]

Krzysztof Radziszewski

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Akaruz Kraków
Część fotek naprawdę fajna, pomimo że ciemne. Jest do czego dorównywać w zakresie fotografii baniaka.

Jedna prośba - post pod postem odpisujcie a nie cytujcie bo raptem "dwie" linijki napisane a 5 ekranów cytatów do przewinięcia.

Akaruz
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

beszamel Wrocław
Okej!

beszamel

beszamel Wrocław
Zapomniałem że założyłem takie temat, trzeba nadrobić.

beszamel

Fajne zdjęcia. Ale pomyśl o ich edycji.
https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/200l-opti-astar-75237.html
https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/galeria/180l-roslinne-astar-73663.html
"... pamiętaj, że założywszy akwarium, nakładasz na siebie stały obowiązek właściwej opieki nad hodowanymi zwierzętami. A to już jest sprawa kultury i wrażliwości ..."
Pozdrawiam, Andrzej

astar

otek Warszawa
Super fotki

otek

Miasto: Warszawa

Dalsza część dyskusji jest dostępna po zalogowaniu

Ten wątek zawiera 29 odpowiedzi...

i dołącz do nas — to bezpłatne i zajmuje minutę.

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

telefon-1000020337.jpg

Sonda PH Aqua Trend

akwaAmator w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 683
Witam Czy to możliwe że sonda PH padła po 6 miesiącach ( nie całych ) użytkowania ? Mam problem ze sterownikiem PH BOT ,ale tylko w godzinach porannych 7-8 rano sterownik co chwilę załacza i wyłącza ...
YouTube

Galeria Green Aqua - przegląd lato 2026

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 426
14_1_3825.jpg

Nowe reduktory CO2 Aqua-Art v2 - jeden lub dwa manometry

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2620
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
IMG20260324110413.jpg

Moje akwarium 182 l

Robcio12 w Akwaria · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3747
182 l na podłożu jałowym. Akwarium ze szkła opti wbite o wymiarach 90/45/45 Akwarium założone ponad rok temu. Podłoże jałowe żwirek ceramiczny. Oświetlenie chichirios wrgb2 slim 69w Gh5.5 Kh2.5 ...
YouTube

Film Warsztaty z Yusuke Homma w Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1615
Hej Ciekawy film jak zrobić aranż. Yusuke Homma podaje dużo trików, ponadto przedstawia jego relację jako ucznia z Takashi Amano. ?si=Cm013vYTzV8H1Lxu
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1573
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Film Ciekawy aranż made in Green Aqua

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1740
Hej Miłego oglądania - są napisy po polsku. ?si=WCc-WQrjpP1ilWgp
NCO2-3MULTIDIRECTION.jpg

Multi reaktor NCO2-3 Aqua nova MONTAŻ

Przemo80 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5983
Witam drodzy forumowicze. Zakupiłem właśnie multi reaktor NCO2-3 Prosty jak budowa cepa. Problem polega na tym że ani w opakowaniu ani na stronie producenta, ani w głębinach internetów nie znalazłem ...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Chihiros Aqua Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5658
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...

Statystyki

Ten temat przegląda 655 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 654 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.