|
|
Polecamy dobry mineralizator RO
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zachęcamy do przetestowania mineralizatora wody RO PREIS Aquaristik, który stosujemy w naszej galerii...
Czytaj więcej »
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Niestety przy okazji podnosi pH, jeśli chcemy kwaśną wodę dla paletek to środek się nie nadaje, dlatego nie rozumiem skąd na opakowaniu takie ładne zdjęcie.
-
Michał_tata
●
- Ranga: Początkujący
Michał_tata napisał(a):Niestety przy okazji podnosi pH, jeśli chcemy kwaśną wodę dla paletek to środek się nie nadaje, dlatego nie rozumiem skąd na opakowaniu takie ładne zdjęcie.
"Chłyt matengingowy"?
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jeżeli karmi się dyskowce mixami serc itp. to w miękiej wodzie ph mocno spada i wtedy podmiana na wodę ro z tym mineralizatorem jest właśnie wskazana i jak najbardziej nadaje się dla dyskowców.
-
mariusz178
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Gorzow Wlkp
mariusz178 napisał(a):Jeżeli karmi się dyskowce mixami serc itp. to w miękiej wodzie ph mocno spada i wtedy podmiana na wodę ro z tym mineralizatorem jest właśnie wskazana i jak najbardziej nadaje się dla dyskowców.
Nie obserwuję tego u siebie ani w znajomych, komercyjnych hodowlach. Jaki wtedy mam cel, skoro potrzebuję bardzo miękiej i kwaśnej wody, a jak to dodam to wracam do punktu wyjścia. Chętnie zamienię się z kimś, oddam ten preparat 1000g za zwykłą sól Tropicala. Skala wymiany 1:1, warunek żeby ktoś mieszkał Wawa, Łódź, Radom lub bliskie okolice. Ze swojej puszki tego specyfiku użyłem 31,26g.
-
Michał_tata
●
- Ranga: Początkujący
To że nie obserwujesz tego zjawiska u siebie to nie zanczy że nie zachodzi.Kolega z innego forum i nie tylko on muszą w ciągu tygodnia robić dodatkowe podmiany żeby podnieść ph bo spada mocno.Zapraszam na forum informacyjne dyskowce.in.. lub discusforum.ada...pl
-
mariusz178
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Gorzow Wlkp
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Witam,
Jak to stosować żeby uzyskać 4KH w 30 litrach ?
Producent podaje:
Dawkowanie
1 miarka (~20g) na 80l wody RO
preparat dozujemy do podmienianej wody lub bezpośrednio do akwarium już po podmianie...
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?
Witam przymierzam się do zmiany mineralizatora z qualdrop na właśnie , aquaforest?
Chce podnieść kh i tym samym samo pH bo przy obecnym mam strasznie kwaśną wodę a docelowa obsada nie będzie się zape...
Witam,
zastanawiam się czy do filtra wody RO można dołożyć mineralizator tj.
https://www.woda.com.pl/p1968,hs-l-min-dolomitowy-mineralizator-wody-gwinty-1-4-cala.html
???
Ktoś tego próbował? Na wyjś...
Witam ma ktoś może jakąś opinie o tym mineralizatorze https://wodnakraina.pl/mineralizatory/mineralizator-wody-ro-v4-pomaranczowy ? Czy to możliwe że ph było by na takim poziomie?
Witam jaki mineralizator byście polecili do akwarium 54l na wodzie ro, na podłożu jałowym bez podawania co2 z niewielką ilością niewymagających roślin ,żeby GH było w okolicach 8. I też żeby ph było w...
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...
|
|