Amano vs Neocaridiny - pytanie o konsumpcję - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Amano vs Neocaridiny - pytanie o konsumpcję

Liczba wyświetleń: 2280·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Wygląd listy:
RGR Stróża k. Łodzi
Cześć.

Mam pytanie trochę przekorne, skierowane do praktyków. Traktuję krewetki jako część ekipy sprzątającej w akwarium - nie mam, żadnych innych wymagań co do nich. Do tej pory wpuszczałem Amano - bardzo jestem z nich zadowolony, ale nie jest to krewetka najtańsza.

Pytanie - czy jakaś dowolna Neocaridina będzie porównywalnie dobrze czyścić zbiornik z ewentualnych glonów ?
Można te krewetki kupić jako odrzuty po selekcjach po niskich kosztach.

Dzięki z góry za info.

RGR
Ranga: Początkujący

Miasto: Stróża k. Łodzi

zmijka85 Rzeszów
Najbardziej glonożerne jednak będą Amano. Możesz próbować ich rozmnażania, legendy głoszą o udanym procederze. Poza nimi każde inne choć w mniejszym stopniu też nimi się zajmą.
Nie znam się, więc się wypowiem.

zmijka85
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Rzeszów

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

unnamed.jpg

Larwy ważki czy jętki? Ubić czy zostawić, oto jest pytanie.

Amanita w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2926
Cześć! Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci) ...
20250331_173830.jpg

Krewetki Amano a atakowanie żywych ryb

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13154
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
krewetka_amano_caridina_multidentata_caridina_japonica_(1_szt)-i-28480-1.jpg

Opis rozmnożenia Caridina japonica (krewetka Amano)

batonexx w Zwierzęta · Odpowiedzi: 57 · Wyświetlenia: 76619
Witam. Chciałbym przestawić wam moją przygodę z rozmnażaniem krewetek caridina japonica- Amano. Na wstępie zacznę od pierwszego podejścia: Na stanie: -akwarium ok. 12l -menzurka 1000ml -moździerz do ...
oscar.jpg

[Ankieta] Czy krewetki Amano jedzą rośliny?

ptom w Zwierzęta · Odpowiedzi: 104 · Wyświetlenia: 69096
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...

amano i skalary?

Hultaj w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4431
Wymyśliłem i nawet zamówiłem sobie krewetki amano ale mam w akwarium skalary. Zeżrą?

Krewetki amano razem z redkami w akwarium 49l

piotr0234 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3554
Cześć Czy 5 sztuk krewetek amano pomieści się z gromadką red cherry w akwarium 49l z gęstą roślinnością? Czy nie będzie im za ciasno i czy amano nie będzie agresywne wobec mniejszych red cherry?...

Jak długo żyje krewetka Amano ?

rutko10 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 15190
Jak w temacie. Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...

[75L] Uzupełnienie obsady + Pytanie o karmienie

Zamulacz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6410
Cześć! Akwarium 75L 61x36x44,8cm, w środku korzeń, kilka roślin, sporo piachu, kilka kryjówek z kamieni/pod korzeniem (zainteresowanych odsyłam tutaj: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/za...

Krewetki amano - zmiana pH

_Kreweta_ w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4369
Dzień dobry. Planuję zrobić restart starego akwarium i chciałabym przenieść moje krewetki amano do innego akwarium, w którym mam podłoże Shrimp Sand. Według informacji na opakowaniu, podłoże obniża ...

Amano - o co chodzi ?

bjoan w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3937
Eeee rodeo czy ten no tego ? [emoji6] IMG-20191107-WA0020.jpeg IMG-20191107-WA0018.jpeg 1573150296954.jpeg

Statystyki

Ten temat przegląda 388 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 388 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.