Ciężko stwierdzić, wygląda trochę jak "przypalona" wodą utlenioną albo carbo. Gałęzatka lubi wchłaniać syf, najlepiej przy podmianach jest ją trochę przyciskać jak gąbkę.
Mąteusz179 w Glony· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 4440
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg
Mam akwarium 72L (60x30x40)
Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie
Podłoże jałowe piasek i żwir
Grzałka na 23 stopnie
Filtr tera ex 700plus na 90% mocy
Co2 z butli i...
Badman w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3169
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam pisze już chyba 3 post na tym forum o glonach ale wciąż mam z nimi problem a więc krótko o akwarium
Akwa ma 200l
Filtr tetra ex1000 plus
W filtrze wata, gąbki,granulat amonia remover fluval cer...
suries w Glony· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 12005
Cześć wszystkim!
Od około roku walczę z glonami (głównie krasnorosty i zielenice punktowe) w moim akwarium. Mam nadzieję, że ktoś z Was może podpowiedzieć, co może być przyczyną problemu. Przez cały ...
Mateuszek666 w Glony· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9607
Witam zbiornik 105l
Start półtora miesiąca temu
CO2 podawane z butli wskaźnik na zielono
Dodaje potas carbo mikro i makro
pH wody 7.8
Woda kranowa (wczoraj przyszła osmoza dziś będę robił podmianę ...
Anonim 59529 w Glony· Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 11789
Witam
Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium. I mam problem z glonami. Konkretnie z tymi zielonymi zielenicami. Bo dwa tygodnie temu zmieniłem oświetlenie z 25 wat led sinkora na aż 75 wat led też si...
Zybi76 w Glony· Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 23517
Witam
Wiem było już wałkowane o tym wiele razy ale po dosłownie 2 latach walki z tymi glonami i przeczytaniu masy artykułów sprawa została rozwiązana postaram się wszystko wyjaśnić w poniższym poście...
marlowe w Glony· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3037
Czy od jakichś czterech-pięciu lat wynaleziono na nie jakiś nowy złoty środek? moja wiedza zatrzymała się jakieś 5 lat temu - wtedy było carbo lub woda utlenioniona - może w tym czasie coś nowego wymy...
Statystyki
Ten temat przegląda 409 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
• Liczba postów: 570933
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 409 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej