Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Dzień dobry Mam pytanie. Czy w akwarium które jest dołączane na zdjęciu (30l) mogła by być obsada: -Bojownik×1 -Ślimak ampularia×1 -Otoski×2 - Krewetki np.red cherry Dodam, że w akwarium będzie gęsta roślinność. A jeśli nie to jakieś inne propozycję. Z góry dziękuję.
-
Mikołaj 12345
●
- Ranga: Początkujący
Ale obstawa do czego,kogo ? kto ma chronić kogo przed kim ? 
-
akwaAmator
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
Akwaria
Powiązane tematy
Witam wszystkich,
od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
) Akwarium 300 l. 100/60/50h. założone 23.06.2025
2) oświetlenie: led 2x 24W. Od godz 11:00 do 19:00
3) Rodzaj podłoża: żwirek 4-6mm.
4. Rodzaj systemu CO2 - brak
5. Rodzaj filtracji - Aquael Ultramax...
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
Cześć,
Miesiąc temu po dłuższej przerwie założyłem swoją mała kostkę na podłożu Yokuchi.
W akwarium rosną rotale, bucki, mchy, anubiasy, microsorium, trochę salvini na tafli wody, lobelia, cryptocory...
Dzień dobry,
To mój pierwszy wątek na tym forum. Kiedyś siedziałem na superakwarium lata temu, ale miałem dłuższą przerwę od baniaka. Po latach chcę wrócić, tym razem już z nieco większym zbiornikiem...
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Witam posiadam gęsto zarośnięte 100l akwarium z kryjówkami, mam już tam samca i dwie samice kakadu
4 Piskorki
2 kirysy
W najbliższym czasie trafią tam krewetki oraz bojownik zastanawiam się co mogłab...
Dzień dobry,
Planuję założyć akwarium 30L. Najważniejszy jest dla mnie trawnik do którego planuję wykorzystać monte carlo. Później planuję wpuścić krewetki i ewentualnie otoski, jeżeli będzie taka moż...
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm.
Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać...
- Gurami Mozaikowe (1+1)
- Prętni...
Hej!
W przypływie nagłego olśnienia zamówiłem sobie po latach małe akwarium 40x25x30.
Wydawało mi się, że postawię je na regale i wszystko będzie cacy. Ale posprawdzałem "maksymalny udźwig"...
|