Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Powiązane tematy
Witam
W przyszłości planuję zmianę mojego akwarium 60x40x40 na akwarium o długości 90cm. Przeglądam sobie akwaria konkursowe innych ludzi i często zamiast klasycznego 90x45x45 jest 90x50x45. Zastanaw...
Cześć będę zakładał swoje pierwsze 112L Akwarium
Nie wiem jeszcze jaki biotop wybrać, ale chciałbym pokolorować wodę. Słyszałem, że ludzie tak robią i podobno jest to bezpieczne. Ja się nie znam , ale...
Witam,
mam prośbę do doświadczonych akwarystów na temat długości świecenia przy nowym zbiorniku.
Poniżej parametry zbiornika
240 L
CO2 z butli
Podłoże aktywne Tropica Aqua Soil + Substrat
Woda RO + ...
Cześć, mam pytanie dotyczące obsady 60 L akwarium (dł 60 cm).
Czy zda egzamin.
Po wielu, wielu latach, chyba znów założę akwarium:
3-4x pawie oczko
3-4x drobniczka
3-4x kirysek
1x zbrojnik
1-2x yell...
Na forum wyczytać można że napowietrzanie "wytrąca z wody CO2"
Z kolei w artykule o akwariach holenderskich napisane jest "Przykładowo jedną z metod na takie akwarium było zapewnienie o...
Cześć
Na forum jestem nowy. Mam na imię Darek i mieszkam w Wielkopolsce. Akwarystyką interesuję się od jakiegoś czasu. 15 lat temu przez 2 lata posiadałem akwarium 54 litry, ale z innych przyczyn zmu...
Witam wszystkich bardzo serdecznie, mam pytanie związane z restartem akwarium. Czy mozna zrobic restart na tej samej wodzie. Chcę tylko wymienic podłoze, dodac ziemie bo nie mam tyle czasu, zeby czeka...
Witam,
Mam pytanie do osób które robiły swoje szafki same, bądź na zamówienie. Będę zamawiał stelaż stalowy pod standardowe 450 litrów i zastanawiam się nad blatem do niego i jego wymiarami. Ściślej ...
Witam wszystkich.
Jaka jest minimalna szerokosc i wysokosc zeby myslec o akwarium holenderskim ?
Planuje akwarium,na poczatku myslalem o takim 160cm dlugosc,35 szerokosc,35/40 wysokosc na "uprawe" n...
|