Awaria reduktora C02 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Awaria reduktora C02

Liczba wyświetleń: 2258·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.

16 mar 2019, 20:18 Awaria reduktora C02  (#1)  

Witam. Posiadam butle + reduktor co2 aquario blue professional. Niedawno nabijałem butle gdyż skończył się gaz. Po ponownym przykreceniu reduktora do butli następuje nieszczelność. Już przy minimalnym odkręceniu zaworu głównego butli mocno syczy na gwińcie miedzy butlą a reduktorem. Uszczelka jest gwint ok, wcześniej nie było takiego problemu. Dodam, że dzieje się tak zarówno przy mocnym jak i delikatnym zakręceniu. Dodaje zdjecie z modelem jaki posiadam.

Justforfun
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

16 mar 2019, 21:00 Re: Awaria reduktora C02  (#2)  

Nawin taśmę teflonową na gwint od butli i zamontuj reduktor.
Jeśli dalej będzie syczeć to uszczelka w reduktorze do wymiany

akwaAmator
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Akwaria

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

butla.JPG

Montowanie elektrozaworu do reduktora butli co2 bio

Anonim 59529 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6397
Witam Jestem raczej szczęśliwym posiadaczem butli co2 greenbubbles bio z elektrozaworem. I tu mam takie pytanie bo jeszcze w tej kwestii jestem troche ciemny. Czy jak jest założony elektrozawór na re...
IMG_0171.jpg

Butla Co2 z uchwytem a montaż reduktora

Rfck w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3598
Witam Mam pytanie odnośnie takiej butli z uchwytem. Zawsze miałem zwykłą butlę bez uchwytu, jednak teraz mam możliwość kupna takiej. Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia jak wygląda to z innej perspekty...
Reduktor Co2 z rotametrem mini.jpg

Który zestaw C02

kin w Technika CO2 · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6818
Witam mam dylemat, czy to dobry wybór - może ktoś posiada zestaw AQUA-PLANTER SMART (Plantica) zestaw CO2 z butlą 1,5kg/2,1l z zaworkiem CAMOZZI lub z elektrozaworem ACL Proszę o opinię
Reduktor Aquario 2 manometry.jpg

Wymiana reduktora, na jaki?

majes w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1388
Mam stary reduktor https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2/reduktory/reduktor-zaworem-iglicowym-rotametrem-p-2225.html i do niego zamiast rotametru zaworek precyzyjny jakiś tam. Mam mega proble...
1.jpg

Nieszczelność reduktora

m.wasilyszyn w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2346
Witam, od jakiegoś czasu napełniona butla 1,5kg wytrzymywała max.2 miesiące. Dziś z mając chwilę zanurzyłem całą butlę z redaktorem w wodzie i dostrzegłem nieszczelności. Reduktor typ z rotametrem z t...

Instrukcja reduktora Chihiros

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6088
Może ktoś będzie kiedyś szukał :)

Ustawienie przepływu na reduktorze i zaworku a awaria

rekordarek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2563
Spotkała mnie niestety przykra sytuacja - podczas kilkudniowej nieobecności skończył się gaz w butli. Przed wyjazdem nie było żadnego spadku ciśnienia więc miałem dużego pecha. Skutki - wiadome :cry: ...

Pomiar C02, pomoc w ustaleniu odpowiedniej dawki

DamianS w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3999
Witam, Niedawno zakupiłem zestaw Co2 z butla, ustawiłem go na 1 bąbel na 2/3 sekundy. Dzisiaj zmierzyłem KH i PH i wyszło mi używając kalkulatora ze mam go chyba mocno za mało, czy dobrze to zmierzy...

Problem z ustawieniem reduktora

adek221 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2499
Witam wczoraj skręciłem mój zestaw co2 i mam problem wraz z zestawem miałem instrukcje zrobiłem wszystko krok po kroku czyli odkręciłem główny zawór potem tym siwym pokrętłem chciałem ustawić wartość ...

Awaria dozownika i wlanie węgla do akwa.

tuka w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3492
Witam, Mam akwarium (albo miałem :)) 100l. Od ponad miesiąca. Uzyskałem już równowagę i... zepsuł się dozownik i wlał jakieś 200-300ml węgla wpłynie i ileś nawozu mikro. Rybki (po godzinie) od raz...

Statystyki

Ten temat przegląda 179 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 179 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.