Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Proszę o pomoc co się dzieje z roślinami. Czarnieja na brzegach. Rogatek brazowieja od dołu.
-
Ania_
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Opisz swoje akwa a pewno ktoś cos pomoże. Z fusow tu nie wróżą.
-

pitero21
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
-
Powiązane tematy
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach.
Pozdrawiam
Witam wczoraj zaobserwowałem coś takiego co dzieje się z lisciami np u althernatwry rosanerving co to może być ?
Wyskoczyło to raczej nagle.
Witam
Posiadam w swoim akwarium dwie żabienice. Niestety ich wygląd to wielka porażka😒 . Co jest nie tak ?
Akwarium 200l
Filtr aquael ultramax 2000
Oświetlenie CHIHIROS LED WRGB90
Witam,
Od 6 miesięcy mam drugie akwarium. Na samym początku wszystko było pięknie, rośliny rosły jak rakieta, silne, zdrowe i kompletnie bez glonów.
Od jakiegoś czasu rośliny przestały rosnąć, zaczęł...
Witam, mam problem z roslinami w akwarium , które zostało założone 2 tyg temu. Są kropki z glonów , obsychają brzegi i na trasach nitki.
Temp wody 25
PH 7.5 ( właśnie będę aplikował pH minus )
Dałem...
Witam,
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość .
Od pewnego czasu rośliny zaczęły ginąć . Normalnie się rozpuszczać.
Akwarium 60l, uruchomione rok temu.
Parametry wody :
NO3: 60
NO2: ...
Dzień dobry.
Od 3 miesięcy posiadam 25-letnią oliwkę. Dzisiaj zauważyłam zmianę na pniu (poniżej zdjęcia). Kora poczerniałe i popękała tylko z jednej strony IMG_1664.JPG IMG_1665.JPG IMG_1666.JPG IMG...
Cześć,
Na wstępie chciałem się przywitać na forum, do tej pory czytelnik ale sytuacja zmusiła mnie do aktywnego udziału w forum.
Mianowicie mam problem z rośliną (niestety nie pamiętam jej nazwy). Na ...
Witam serdecznie , mam problem z roślinami z tematu , na liściach pojawiły się i rozprzestrzeniają czarne plamki nie wiem co robić ( anubiasy też trochę żółkną ) . Nawożę K + potas firmy aqua art jedn...
Cześć. Mam problem z mchami. Strasznie trudno opanować, żeby nie rozłaziły się po całym zbiorniku. Z początku wszystko fajnie i ładnie, ale po jakimś czasie okazuje się, że mech jest w trawniku (szcze...
|
|