Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Molinezja samiec czy samica? Przepraszam za rozmazane zdjęcia
-
ryba zdzisu
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Przekarmiasz ryby.
Sprawdź czy Twój doradca posiada zbiornik ,który Ci odpowiada...w innym przypadku uważaj na glony...
-
gazownik
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
gazownik napisał(a):Przekarmiasz ryby.
Karmie ryby 2 razy dziennie jedną szczypte Losowo wybieram jeden z pokarmów: Dafina suszone rozwielitki Ovo vit pokarm jajeczny Dafina z witaminami Ichtio vit wieloskładnikowy Proven z krylem Raz na 20-30dni mrożonke aquaelacti zdjęcia mrożonki niestety nie dam bo mam zakopaną w zamrażarce
-
ryba zdzisu
●
Danio wyglądają jak balony. Zdecydowanie konieczna jest głodówka jeden dzień w tygodniu.
-
Elfir
●
- Ranga: Stały bywalec
Elfir napisał(a):Danio wyglądają jak balony. Zdecydowanie konieczna jest głodówka jeden dzień w tygodniu.
No ci powiem że one są najbardziej żarłoczne żucają się na jedzenie jakby nie jadły tydzień
-
ryba zdzisu
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To akurat o niczym nie świadczy - ryby nie mają takiego poczucia sytości jak ludzie
-
Elfir
●
- Ranga: Stały bywalec
Powiązane tematy
Hej,
Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Witam,
Byłem pewny, że takiego postu nie napisze ale... Dziewczyna i syn twierdzą, że głodzę rybki... Ja mówię, że przekarmiac nie wolno bo będą chorować... I piekło zamarzło... Czytałem jak należy k...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Zapraszam do udziału w ankiecie.
|
|