Komputer MACRO PH T2, nie działa... - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Komputer MACRO PH T2, nie działa...

Liczba wyświetleń: 2395·Odpowiedzi: 9
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam wszystkich! Czyvktokolwiek z Was posiada komputer MACRO PH T2? Działa Wam ten złom? Od zakupu mam same problemy z tym wynalazkiem. Tydzień działa i raptem nie odłącza gazu, po czym po kilku dniach znowu działa i tak w kółko... Reklamacja nic nie dała, bo wymienili mi sondę i niby naprawione... Oczywiście nie działa. Poradzicie coś? Czy wyrzucić to coś...

M4rcin
Ranga: Początkujący

Hej,
ja posiadam takowe urządzenie u siebie.U mnie był problem z włączeniem się.Po powrocie z naprawy gwarancyjnej działa jak należy.Złego słowa absolutnie powiedzieć nie mogę.Działa do dziś.
Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.
Sebastian

Sebastian1977
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Nysa

Wspieram stronę kontem Premium

Sebastian1977 napisał(a):Hej,

Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.

Lub koszt wysylek przekroczy nowy markowy.

waldimaszewski
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie koniecznie.Trzeba doczytać bo w przypadku wielokrotności wizyt sprzętu w serwisie należy się wymiana na nowy.Ale to trzeba się zorientować.
Sebastian

Sebastian1977

Stara metoda naprawcza tzn. nerwowe dotknięcie z impetem komputera spowodowało, że zaczął działać... Widocznie coś nie łączy... Badziew chyba mi się trafił, odeślę jak tylko mi się ponownie zatnie 😠 Dzięki za opinie 👍

M4rcin

Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...

M4rcin

Anonim 43627
Chyba trafił ci się wadliwy egzęplarz ja swojego używam od ponad pół roku i zero problemów.

Anonim 43627

M4rcin napisał(a):Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...

U mnie było w ten sposób ,że zakupiłem go jeszcze przed startem akwarium.Nie sprawdziłem go.Po dwóch miesiącach kiedy chciałem go uruchomić okazało się że nie działa.
W serwisie wymienili jakąś płytkę(tak było w opisie)i działa bez zarzutu do dziś.Będzie to już około 4 tygodnie jak się nie mylę.
Sebastian

Sebastian1977

Dzięki Panowie za odzew 👍 Narazie działa, więc nawet nie dotykam 😂 Może już będzie ok... Pozdrawiam!

M4rcin

Nie bedzie OK padnie w najmniej oczekiwanym momencie tak jest zawsze.

waldimaszewski
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Dlaczego rośliny nie bąblują?

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 44153
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2011-lipiec/bablowanie-roslin.jpg Bąblowanie roślin to jeden z efektów obserwowanych w akwariach ze sporą ilością światła i nawożeniem dwutlenki...

Ebook „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek”

TenOdTego w Glony · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1713
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?

Tych konkursów z nami już nie ma...

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1243
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC... szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)

Mój filtr ro nie robi wody RO, czy to zesputa membrana?

Sebosska w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 15920
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...

Co jest nie tak?

Łoś w Rośliny · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6152
Witam Pisałem w innym dziale o moim akwarium i oświetleniu. Okazało się tak że mam 2x30 watt led tuby aquastel(plant i power) oraz mam 46 watt belke Fluval Plant 3.0 które ponoć daje około 3000 lumen...

Małe.glonojady nie wychodzą.

jaztorunia w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5197
Witam. Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...

Aquael D&N nie świecą białe diody

Badman w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3136
Tuba Aquael D&N 14W nie zapala białego światła, diody niebieskie świecą się. Kabel zasilający był "luźny", tzn. jak pokręciłem to cały pasek z diodami i scalakami w szkle także się okręc...

Hygrophila Corymbosa - nie rośnie

Arturrro w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2361
Czołem. Niby to niewielki „problem”, ale zastanawiam się, dlaczego Hygrophila corymbosa nie chce u mnie rosnąć? Nic się z nią złego nie dzieje, a w zasadzie NIC się nie dzieje. Nie rośnie, nie gnije, ...

Żółw nie może nurkować

Kacper183 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2403
Witam Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l. Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może. Nie wiem czy to wina akwariu...

Który komputer (kontroler) pH wybrać?

NanoFan w Technika CO2 · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 12901
Dzień dobry, Przymierzam się do zakupu kontrolera pH do akwarium (komputera pH) w przedziale cenowym do 700 zł. Wstępnie wybrałem sobie 3 kontrolery, ale mam trudności z podjęciem ostatecznej decy...

Statystyki

Ten temat przegląda 579 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 579 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.