Witam.Proszę o odpowiedzi czy do mojej kranówki mam stosować mikro?Mikro mam intermagu tylko nie wiem czy do podmian stosować ogólne mikro czy nie.Na chwile obecną podaje tylko żelazo Seachem Iron tygodniowo 0,7 mg/l.Podaje wyniki dla gminy za 2018 rok:
szarlej napisał(a):Możesz podawać. Zaczynaj od niewielkich dawek i obserwuj co się w akwarium dzieje.
Moje obawy co do wody kranowej pod wzglendem mikro są takie,że blixa jest jakaś blada.Makro to:NO3 10 PO4 1,5 K 25 Ca 65 Mg 15 Fe nie wykrywalny CO2 35 oś.około 0,8 w/l tak więc makro odpada.Co masz szarlej na myśli o obserwacji?czy zacznie pylić na szybach?
MariuszH w Nawożenie· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 9944
Mam na obecną chwilę wątpliwości jak poprawnie nawozić składnikami mikro. O ile np do żelaza, magnezu, miedzi czy manganu mam testy, o tyle np dla niklu, molibdenu, boru czy cynku (a przecież są jeszc...
dariuszmachander w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3853
Witam przedstawiam wam moją kule zrobiona z resztek roślin na podłożu aktywnym
Siedzieć ona cały czas na oknie i nawet świeci na nią słońce parę godzin i jak widać zero glonów .
GP w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1869
Witajcie 😉 Pytanie odnośnie nawozów mikro. Od lat z powodzeniem używam Profito Easy Life. Na akwarium 375 litrów ok. 40 ml/tydzień. Jaką max dawkę stosujecie oraz czy wspomagacie się dodatkowym żelaze...
rekordarek w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3115
Używam obecnie wody 50:50 RO+kran, pytanie dotyczy nawożenia mikro, w szczegolnosci początkowego etapu dojrzewania akwarium. Test na Fe w wodzie kranowej wykazuje 0. Do takiej wody powinno się dokłada...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4037
Dzień dobry
Czy jest w ogólne możliwe aby na starych liściach występowały niedobory mikro na przykład żelaza?
Czy w przypadku niedoboru mikro roślina przestaje raczej rosnąć i niedobory wystąpią jed...
Sola13pl w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2784
Witajcie!
Zasadniczo od startu w listopadzie 2020 przeszedłem w moim baniaku 200l spora drogę (szczególnie jeśli chodzi o wiedzę i świadomość). Dużo się też zmieniło i przeszedłem z LT na HT, chociaż ...
Szymon871 w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2240
Panowie zrobiłam nawóz makro z soli metoda EI.
Mam też mikro:
Chelat żelaza
Chelat manganu
Cynk
Jakie są sugerowane zawartości tych pierwiastków w wodzie?
Dobra kojarzę ze mikro po zgaszeniu swi...
Statystyki
Ten temat przegląda 374 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571025
• Liczba wątków: 48815
• Użytkownicy: 36939
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 373 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej