Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.Wiecie co to morze być?To coś przy samej uszczelce?Czasami przybiera postać prostą i rozkłada te no....nawet nie wiem jak się to nazywa i porusza się jakby coś łapało i się czasami,powoli przemieszcza.Próbowałem nagrać film ale mi się nie morze wyostżyć.Czy jest to goroźne?
-

bieniolubo23com
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

bieniolubo23com
●
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Jak ryba to zje to nie za atakuje jej?
-

bieniolubo23com
●
Nie wiem czy się ryba "czepi" parzydełkowca.
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Powiązane tematy
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...
Witam od długiego czasu próbuje zwalczyć chorobę mojego skalara jak na dołaczonych zdj ale nie skutecznie próbowałem już go leczyć w mniejszym akwarium podając Zoolek Bactocaps C oraz protosolem i nie...
Witam,
Posiadam akwarium 72l które ma ponad 5 tyg. Obsada to 4 gupiki i jeden glonojad. Wpuszczone po zakończeniu cyklu azotowego. Karmione minimalnie.
Testy kropelkowe:
Kh 3
Gh 12
No2 0
No3 10
Akw...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l.
Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może.
Nie wiem czy to wina akwariu...
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
Podpowiecie mi jakie gatunki mogą pływać z paletkami? Ja jakoś myślałem żeby zrobic tak:3xpaletki
4 do 5 skalarów
25 neonów czerwonych
czy to dobry pomysł?
|
|