Tropical Bacto Active - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tropical Bacto Active

Liczba wyświetleń: 2607·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
eddie89 Jastrzębie-Zdrój

03 lut 2019, 21:55 Tropical Bacto Active  (#1)  

Witam. Chciałem zapytać o bakterie tropical bacto active. Mianowicie nie mogę znaleść zbyt wielu opinii na temat jego działania. Czy ktoś używa tych bakterii? Ja zalałem nimi nowy zbiornik 40l. O ile mogą przyspieszyć dojrzewanie?

eddie89
Ranga: Początkujący

Miasto: Jastrzębie-Zdrój

Badman Góra

04 lut 2019, 10:56 Re: Tropical Bacto Active  (#2)  

Ja używam. Trudno mi stwierdzić o ile przyspiesza dojrzewanie lecz zauważyłem, że szybciej spada NO2 jak zacząłem stosować Bacto Active.

Badman
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Góra

biker84czwa Częstochowa

04 lut 2019, 11:29 Re: Tropical Bacto Active  (#3)  

z tym nie mam doświadczenia ale polecam Special Blend zarówno do słodkiej i słonej wody - brak niespodzianek :)

biker84czwa
Ranga: Początkujący

Miasto: Częstochowa

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
zmijka85 Rzeszów

04 lut 2019, 13:43 Re: Tropical Bacto Active  (#4)  

Stosowałem bactoactiv ale w dojrzałym zbiorniku i bez testów więc ciężko coś powiedzieć. Stosowałem bakterie seachem i monitorowane testami faktycznie przyspieszyły dojrzewanie, stosowałem bakterie microbe lift i jak odkrecisz zakrętkę to czuć że żyją, obecnie stosuje azoo ale znów nie mam testów a jedynie obserwacje więc nie mogę się rzetelnie wypowiedzieć.
Nie znam się, więc się wypowiem.

zmijka85
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Rzeszów

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Tropical Shrimp-UP! - nowa linia pokarmów dla krewetek

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 181
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
IMG_20250215_190955.jpg

Jakość pokarmów firmy Tropical

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8220
Witam Chciałem się tutaj pochylić na pokarmami suchymi firmy Tropical. Słyszałem różne opinie i przeważa w nich to że na dłuższy czas nie powinno się karmić Pokarmem suchym Tropicala. Słyszałem też ...
1.jpg

Moje obserwacje:Tropical ALGIN Pond, alternatywa dla Femangi

nazer w Glony · Odpowiedzi: 270 · Wyświetlenia: 165448
Witam... Iż jako, w moim dojrzewającym akwarium od paru tygodni, panoszą się nitki zielone, takie paskudne nie dające się nawinąć na patyczek :) postanowiłem więc zacząć z nimi walczyć jakimiś środkam...
gtaqua10.jpg

Nowości GTaqua - Booster Bacto i Booster Crystal

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1525
gtaqua10.jpg Zapraszam do zapoznania się z nowościami marki GTAqua, dla użytkowników strony rabat 10% w przedsprzedaży z kodem rabatowym ważnym do 7 września: gtaqua10 Link do sklepu: https://skle...
9-180423.png

Nowość - Tropical Insect Menu - pokarm z owadami

roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1802
9-180423.png Owady, zarówno formy dorosłe, jak i larwy, są naturalnym elementem diety wielu gatunków ryb. Dlatego też w odróżnieniu od karm dla psów owady w pokarmach gotowych dla ryb ozdobnych nie ...

Aqua Tropical Crusta-Natural Astaxanthin. Jak tym karmić?

Invisible w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8262
Witam, Wczoraj kupiłem w zoologicznym pokarm dla krewetek "Aqua Tropical Crusta-Natural Astaxanthin" Link niezgodny z regulaminem, chcesz zapytać o produkt - zrób zdjęcie i wklej opis Teo...

Pokarmy Tropical - wasze opinie

pewien_akwarysta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 17003
Jak oceniacie markę pokarmów tropical?

Kąpiel krótkotrwała preparatem Tropical CMF

Marduk666 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 9757
Moi drodzy, dzisiaj zauważyłem u dwóch Razbor klinowych, białe brzegi płetwy grzbietowej i również białe miejsca przy nasadzie tejże płetwy, rybki ruszają płetwą normalnie, ale jednak jest to zdaje si...

Tropical Sanital

slawekmokwa1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3618
Witam Czy dodatek soli Aloe Vera w ilości 4 płaskie łyżeczki na 100l wody rybom zaszkodzi Obsada w akwarium: Glonojad pospolity Otocinclus Krewetka amano Kirysek sterby Brzanka sumatrzańska Racze...

Healthosan Tropical kiedy wlać?

gierek w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4194
Hej Kiedy wlewa się healthosan na przeciw pleśnieniu ikry do akwarium tarliskowego? Przed wpuszczeniem ryb do tego akwarium czy już gdy zauważę ikrę? Pozdrawiam.

Statystyki

Ten temat przegląda 573 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 573 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.