Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam. Planuje budowę belki led do akwarium roślinnego (240l 120x40x50) które będzie nawożone macro,micro oraz co2 w oparciu o diody power led epistar 1W 45mil oraz zamontować soczewki 90 stopni. chcę zastosować: 40x 8500K 40x 6500K 10x Deep Red 10x Royal Blue ~13880 lumenów zamieszczam planowany rozkład diód
mam kilka wątpliwości: -czy taki dobór i rozmieszczenie diód jest poprawne? -czy nie lepiej zastąpić ledy czerwone i niebieskie ledami full spectrum? -czy montować soczewki na każdej ledzie? -czy jest ich wystarczająco dużo? (czy natężenie światła jest wystarczające)
-
MichalKA
●
- Ranga: Początkujący
Sprawdź ten wątek. Moja lampa jest podobna. Tylko inny wymiar. viewtopic.php?p=555247#p555247
-
pajdex
●
Witam, obecnie mam 108W diody 6500K oraz 8500K w ilości 84szt plus 24szt full spectrum na baniak 300L i powiem, że jest mega moc. Diody oczywiście z podwójnym czipem na zwykłych driverach 350mA Jest ok, ale planuję dołożyć WS dla zmiękczenia barwy. U ciebie proponowałbym dać właśnie 10szt WS zamiast 8500K
-
andy
●
- Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Hej, chciałbym wymienić oświetlenie w zbiorniku, proszę was o doradztwo w co najlepiej zainwestować, aby nie wydać pieniędzy w błoto. Wymiary akwarium: 121x41x55 cm. Rośliny głównie anubiasy, limnophi...
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu.
Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
Witam Szanowne Grono :)
Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia.
Akwa to high tech o wym 200x40x60
Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Witam,
Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45.
Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
|