Czarna woda co sądzicie? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czarna woda co sądzicie?

Liczba wyświetleń: 1918·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

11 lut 2004, 18:38 Czarna woda co sądzicie?  (#1)  

Czy jest to dobra rzecz do akwarium roslinnego czy szkodzi?

ben

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Grzegorz Guzik Kraków

12 lut 2004, 11:32   (#2)  

Zobacz watek na temat torfu, to powinno Ci rozjasnic.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Marcin Baranowski Białystok

12 lut 2004, 11:39   (#3)  

Marcin Baranowski
Ranga: Moderator

Miasto: Białystok

12 lut 2004, 20:58   (#4)  

Dzięki za link ale chyba nie ma za co bo jeszcze bardziej mi się wszystko pokręciło. Chciałem kupić buteleczkę czarnej wody chyba firmy Tropica do mojego 50 litrowego akwarium roślinnego a nie jakiegoś torfu do filtra bo jestem w trakcie nie filtrowania wody. No nic, ale mogłem się spodziewać, zresztą na tym opakowaniu było napisane że czarna woda pozwala na utrzymanie przeźroczystej wody - a ja nie widzę zebym miał jakieś jony w wodzie więc rozumiem że mogę nie kupować bo mam krystalicznie czystą wodę - bez tych jonów.

ben

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Woda RO czy kranówka? Porównanie identycznych akwariów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 8251
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
YouTube

Ciekawostka dlaczego woda...

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4091
Cześć Ciekawostka dlaczego woda różni się parametrami od tych podanych w wodociągach. To ma też przełożenie dla naszych zbiorników.
5119881B-8152-4153-90D2-10F912E6E7D3.png

Woda kranowa do akwarium

mateusz gawroński w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6070
Witam chciałbym przejść z wody Ro do wody kranowej czy takie parametry odpowiadały by roślina ma być to HT Dodam ze kiedyś lalem ta wodę i był wysyp zielenic na szybach i kamieniach jeżeliby się nadaw...
Screenshot_20220108-134332_Office.jpg

Nawozenie akwarium z srednio twardą wodą

wojtekszuminski w Nawożenie · Odpowiedzi: 238 · Wyświetlenia: 78070
Witam chce sie zapytac jak nawozic akwarium z ca 83 ppm zeby to roslo. Wiem ze chodza akwarium z taka woda bez ro. Chce dowiedziec sie wszystkiego co bedzie potrzebne aby to dobrze chulalo.... na razi...
Screenshot_71.jpg

Pałeczki glony i metna woda

slv_slv w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4961
Witam Pisze do Was liczac na pomoc spolecznosci. Bez Was grozi mi likwidacja akwarium...Zona juz traci cierpliwosc ;) a wiec do rzeczy: PO przeczytaniu kilku watkow nt uzywania paleczek nawozowych z...

Woda z kranu

slaw1313 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5053
Witam serdecznie. Proszę o pomoc na tym forum po raz pierwszy chociaż czytam i korzystam z porad od kilkunastu lat. Miałem przerwę w akwarystyce ok 10 lat w tym czasie nastąpił postęp i praktycznie uc...

Woda RO a zmiękczacz

CcxcC w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4903
Witam , pytanie odnośnie montażu filtra RO , mam zastosowany zmiękczacz i zamontować filtr przed zmiekczaczem czy za?

Dolewki wodą RO

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3655
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy odparowaną wodę w akwarium (UF UPAŁY :D) dolewkę wody RO, uzupełniać czystą czy zmineralizowaną

Miękka woda vs podłoże aktywne

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1252
Zapraszam do udziału w ankiecie

Woda RO ph 8,2

Glonowaty w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 7954
Jak w temacie mam już około roku filtr kupiłem nowe wkłady i membranę. TDS 21 a ph 8,2 i tu lekkie zdziwienie. Czy coś należy już wymienić? Czytałem że mebrana 2 lata srednio trzyma i jak nie ma TDS 5...

Statystyki

Ten temat przegląda 376 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 375 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.