Potrzebuje porady - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Potrzebuje porady

Liczba wyświetleń: 1161·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

26 gru 2018, 20:01 Potrzebuje porady  (#1)  

Ponad tydzień temu wystartowałam zbiornik 150 l (wymiary 60x45x55 wysoki). Aktualnie są w nim świetlówki led aqua steel 10000K 13W white x1sztuka i aqua steel 8500K 13W plant. Mam dodatkowa świetlówkę LED również 8500K plant tylko nie wiem jak ją zamontować? Czy dokleić po prostu do obudowy (robiona na zamówienie). Plastik od góry taki sobie (boję się czy go ta swoetlwka nie nadtopi albo trwałe nie powygina). A jeżeli może zostać to czy kleić odbłyśnik w taśmie? A może po prostu zamówić (nie wiem skąd) dodatkowy profil aluminiowy do montażu tego oświetlenia?
Co o tym sądzicie jako doświadczeni akwaryści? U mnie głównie roślinki łatwe i średnie w uprawie. W tym czerwone (althernathea reineckii mini, rotala macranda Red, rotala rotundiflora)
Jak przekręciłem nazwy proszę o wyrozumiałość.
Tak to wyglądało po zalaniu. Teraz tydzień później obserwuje przyrosty roślin.
Podłoże substrat aquabasis plus na to żwir kwarcowy. Nie mam zestawu do CO2 i raczej nie chciałabym kupować

froggy22
Ranga: Początkujący

26 gru 2018, 20:12 Re: Potrzebuje porady  (#2)  

Bardzo "ciężko" zredagowane pytanie.Pytasz.Za chwilę próbujesz odpowiedzieć.Ciężko to przeczytać.Wyklepane jak z karabinu maszynowego :mrgreen:
Sebastian

Sebastian1977
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Nysa

Wspieram stronę kontem Premium

26 gru 2018, 20:15 Re: Potrzebuje porady  (#3)  

Staram się Wam jak najwięcej napisać o akwarium

froggy22
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

26 gru 2018, 20:38 Re: Potrzebuje porady  (#4)  

Do tej górnej obudowy doklej uchwyty i w uchwyty zamontujesz świetlówkę.
Ilość światła i tak może być niewystarczająca.
Sprawdź czy Twój doradca posiada zbiornik ,który Ci odpowiada...w innym przypadku uważaj na glony...

gazownik
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Taśma LED 60x3528 IP67 230V zimna 6500K 3203 1m.jpg

Potrzebuję dołożyć oświetlenie LED proszę o pomoc

gadula85 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 709
Witam posiadam oświetlenie Moc: 216W Świetlówki: 2x 6500k, 2x 8500k Oświetlenie nocne: 8x dioda LED i chcę dołożyć do tego taśmę led, która ma zwiększyć natężenie światła gdyż na ten moment mam 0,4 ...
YouTube

Pomysł na nowa pokrywę - porady i sugestie.

dawidryba w Oświetlenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6743
Witam serdecznie, mam akwarium 112L(profil) zez standardowa pokrywa. Niestety żywotność plastikowej pokrywy się kończy. Jako, ze chce zrobić wszystko na glanc,gdyż akwarium będzie stało w kulminacyj...

Jak podwiesić lampę LED pytanie, porady ??

loolekk w Oświetlenie · Odpowiedzi: 36 · Wyświetlenia: 10628
Witam posiadam lampkę LED robioną jakieś 3 lata temu przez kolegę pietacha i naszła mnie ochota ją podwiesić tak aby po pierwsze była zawieszona wyżej aby prze kolejnej aranżacji można włożyć np więks...

Oświetlenie Epistar Led 30l arduino potrzebuję pomocy i rady

domciorr11 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1040
Witam mam plan budowy również lampki Led do mojej 30l kostki. Mam dwa przygotowane warianty. Pierwszy jest ten bardziej rozbudowany, tzn sterowanie poprzez arduino (świt i zmierzch). Drugi jest bardzi...

Potrzebuję pomocy przy akwarium 375l

K@@@MIL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3910
Witam, potrzebuje pomocy od kogoś kto jest mi w stanie odpowiedzieć na kilka pytań a więc: 1. mam akwarium 375l na ziemi ogrodowej+kulki glinowo torfowe na to piasek kwarcowy czy takie podłoże jest w...

Oświetlenie akwarium 30 L - porady

Pesel89 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1453
Witam serdecznie Jest to mój pierwszy post. Zafascynowałem się akwarystyką i postanowiłem sam założyć akwarium. Posiadam już akwarium o wymiarach 40x25x30. Chciałbym w nim zastosować dwie lampki Aq...

Potrzebuję zbudować lampę HQI 400 W - jak to zrobić?

TigeRM w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3024
Lampa HQI ma inny kształt niż normalny żarnik HQI. Poza tym posiaga gwint. Poszukuję jakiejś porady czy nikt tego nie robił wcześniej. Muszę zrobić aż 3 takie lampy do mojego zbiornika a cena jednego ...

Potrzebuje pomocy-ktora z swietlowek wybrac ?

ramirez2005 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1871
Witam :) Chcialem poprosic kogos o zyczliwa rade a zarazem pomoc :) Jestem w trakcie przerabiania pokrywy w akwarium 63l 60x30x35 W akwa byla NARVA ale dosyc smetnie swiecila i wymienilem ja na n...

Pokrywa DIY ze spienionego PCV (potrzebuje rad :) )

taisho w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2493
Tak jak w temacie :) mam zamiar zrobić pokrywe DIY (3x54 W albo 4x54 W) na świetlówki T5 firmy Aquamedic oczywiście :) potrzebuje jakiejś koncepcji,planów jak zrobić takie cudeńko :) oraz gdz...

Statystyki

Ten temat przegląda 358 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 358 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.