Witam szanowne grono,
jak w temacie ma problem z glonami nitkowatymi i pyłem na szybie.
Akwarium to 128L 80x40x40 podłoże aktywne Qualdrop Master soil 24L, filtracja to 2 kubły eheim 2215 i 2224. Oświ...
Qwasir w Glony· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9938
Witajcie, od majówki walczę z pyłem na szybach i doszedłem do momentu, w którym sam nie potrafię już tego opanować i zwalczyć.
Sytuacja wygląda następująco. 2 akwaria, 64l i 200l. Małe na podłożu akt...
szopcio2008 w Akwaria· Odpowiedzi: 114 · Wyświetlenia: 83178
Zbiornik 112l wymiary 80x35x40 założony tydzień temu
Oświetlenie 2xretro fit sunny 16w+plant 10w
Nawożenie na razie brak
CO2 butla 2kg dozowane przez spiek
Podłoże żwirek kwarcowy 2-3mm czarny (podło...
badboyek w Podłoże· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3937
Witam założyłem ostatnio nowe akwarium 40l. Kupiłem sobie dobrze oceniane podłoże aktywne aquarium soli firmy tropica którego nie płuczę się przed wsypaniem. Od założenia akwarium po dwóch tygodniach ...
DamianKr w Filtracja· Odpowiedzi: 84 · Wyświetlenia: 26701
Walczę z kurzem/pyłem w wodzie już od kilku dni. Nie wiem co to jest, czy coś wypyliło od lawy czy to jakaś pozostałość po pierwotniakach a może śluzowce zaczynają się rozpadać.
Woda jako tako jest c...
Dominog3 w Podłoże· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1834
Cześć,
Jakiś czas temu chciałem trochę odmulić akwarium plus dodać nowe rośliny. Po tej czynności nagle moje podłoże zaczęło strasznie pyli i opada na dno na roślinach w postaci małych szarych nitecz...
coolfon1988 w Nawożenie· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 7791
Dzień dobry,
Zakupiłem filtr RO i przedemną pierwsze podmianki akwarium wodą RO. Akwarium działające z rybami. Jak podmieniać wodę na początku? Martwię się o zawartość dwutlenku węgla w akwarium. Aktu...
vasteq w Nawożenie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6344
Mam dość wysokie ph w akwarium w którym do podmiany używam osmozy z mineralizatorem Qualdrop GH+.
Wynosi ono 7.6. Podloze aktywne ale juz dosyć lecie, ma kilka lat. Z rok temu dostałem ok 2 cm świeżeg...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7921
Ostatnio rozmawiałem z akwarystą, który ma zbiorniki głównie na ro ale również na kranówce. Glony pojawiają się u niego jedynie w akwariach na kranówce. Mimo, że akwaria na wodzie RO są prowadzone bez...
piotr.toborek w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1935
Na stronie JBL (https://www.jbl.de/pl/tematy-akwarium-wasciwy-material-filtracyjny/section/41/waciwy-materia-filtracyjny?country=pl) natknąłem się na artykuł na temat wkładów filtracyjnych. Piszą o na...
Statystyki
Ten temat przegląda 359 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571608
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 358 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej