Kosiarki siwy pasek. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kosiarki siwy pasek.

Liczba wyświetleń: 1754·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

17 wrz 2018, 13:53 Kosiarki siwy pasek.  (#1)  

Witam,
ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko u moich kosiarek, zanikają ich czarne paski. Trwa to chwilę. Zauważyłem to wczoraj i dzisiaj. Ktoś wie o co chodzi? Dodałbym zdjęcie ale kiedy chciałem je zrobić to już zmieniły kolor na czarny.

MisterVento3
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Krzysztof Golec Warszawa

17 wrz 2018, 15:42 Re: Kosiarki siwy pasek.  (#2)  

MisterVento3 napisał(a):Witam,
ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko u moich kosiarek, zanikają ich czarne paski. Trwa to chwilę. Zauważyłem to wczoraj i dzisiaj. Ktoś wie o co chodzi? Dodałbym zdjęcie ale kiedy chciałem je zrobić to już zmieniły kolor na czarny.
Miałem kosiarki. Z tego co zauważyłem a i chyba gdzieś to też kiedyś przeczytałem to ten ich pasek robi się szary gdy się stresują.

Krzysztof Golec

Miasto: Warszawa

17 wrz 2018, 16:30 Re: Kosiarki siwy pasek.  (#3)  

Generalnie tak jest z większością ryb, gdy są w stresie. Ja u siebie obserwowałem to na zwinnikach Blehera - jak jest wszystko ok to są pięknie wybarwione (oliwkowo-srebrne ciało, czerwona głowa i skrzela). Kiedy dzieje się coś złego od razu robią się jakby przejrzyste - totalny brak kolorów.

walaxb01

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

kosiarka.JPG

Czy duże kosiarki mogą niszczyć rośliny?

Anonim 59529 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4984
Witam Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
1801311905.jpg

Które kosiarki

bohen22 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6861
W itam znalazłem na portau aukcyjnym dwa rodzaje kosiarek, które to te właściew jedzące glony, bo słyszałem że są dwa rodzaje a jeden to praktycznie pasożyt w akwarium

Amano vs Kosiarki

Brandys w Zwierzęta · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3766
Codziennie znajduję martwą krewetkę i się zastanawiam czy to nie wina kosiarek. Miał ktoś może taki miks w akwarium??

Identyfikacja prawdziwej kosiarki- Grubowarg Syjamski

Libis w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4312
Witam, jakiś czas temu miałem wysyp glonów w moim akwa 112l (no3 na poziomie 50 i chyba to jest przyczyną). Do walki z glonami postanowiłem kupić kilka kosiarek- Grubowarg syjamski. Jak przyniosłem ry...

Kosiarki zjadają rośliny

gregorb w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6587
Witajcie, mam akwarium 300 litrów, przeróżne rośliny, rybki to przeważnie neonki, ale też i tu klu programu 4 kosiarki takie po ok 4-5 cm. Mam podejrzenie że obgryzają mi listki hydrocotyli, wg mni...

Kosiarki zdychają po minucie

adrenalina w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4421
Witam. Zakupiłem wczoraj 4 kosiarki. Położyłem folie w akwarium by temperatura się wyrównała po 30 min. wpuściłem kosiarki do akwarium. One przykleiły się do szyby i następnie opadły na dno. Dzisiaj p...

Kosiarki-potomstwo

torpedoss w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3643
Wczoraj wieczorem zauwazylem u siebie malo rybke co bardzo m ie zdziwilo po blizszej obserwacji stwierdzilem ze jest to mala kosiarka-wiem wiem sa praktycznie niemozliwe do rozmnozenia a jednak!dziwi ...

Kosiarki

Bonio61 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1727
Witam czy kosiarki (GRUBOWARG SYJAMSKI ) zjadają mchy

kosiarki

ADAMDZ1 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1337
Czy kosiarki będą niszczyć kompozycję z wgłębki ? Proszę o odpowiedź

Ranne kosiarki

Amoeba w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 819
Czy spotkaliscie sie moze z przypadkiem "walk" kosiarek? Moje 2 sztuki juz niezle sie zmasakrowaly jednak wygladas to bardziej na tarlo niz potyczki. Upatrzyly sobie punkt w okolicach pletwy grzbieto...

Statystyki

Ten temat przegląda 348 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 348 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.