Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam, ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko u moich kosiarek, zanikają ich czarne paski. Trwa to chwilę. Zauważyłem to wczoraj i dzisiaj. Ktoś wie o co chodzi? Dodałbym zdjęcie ale kiedy chciałem je zrobić to już zmieniły kolor na czarny.
-

MisterVento3
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
MisterVento3 napisał(a):Witam, ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko u moich kosiarek, zanikają ich czarne paski. Trwa to chwilę. Zauważyłem to wczoraj i dzisiaj. Ktoś wie o co chodzi? Dodałbym zdjęcie ale kiedy chciałem je zrobić to już zmieniły kolor na czarny.
Miałem kosiarki. Z tego co zauważyłem a i chyba gdzieś to też kiedyś przeczytałem to ten ich pasek robi się szary gdy się stresują.
-

Krzysztof Golec
●
- Miasto: Warszawa
Generalnie tak jest z większością ryb, gdy są w stresie. Ja u siebie obserwowałem to na zwinnikach Blehera - jak jest wszystko ok to są pięknie wybarwione (oliwkowo-srebrne ciało, czerwona głowa i skrzela). Kiedy dzieje się coś złego od razu robią się jakby przejrzyste - totalny brak kolorów.
-

walaxb01
●
Powiązane tematy
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
W itam znalazłem na portau aukcyjnym dwa rodzaje kosiarek, które to te właściew jedzące glony, bo słyszałem że są dwa rodzaje a jeden to praktycznie pasożyt w akwarium
Codziennie znajduję martwą krewetkę i się zastanawiam czy to nie wina kosiarek.
Miał ktoś może taki miks w akwarium??
Witam, jakiś czas temu miałem wysyp glonów w moim akwa 112l (no3 na poziomie 50 i chyba to jest przyczyną). Do walki z glonami postanowiłem kupić kilka kosiarek- Grubowarg syjamski. Jak przyniosłem ry...
Witajcie,
mam akwarium 300 litrów, przeróżne rośliny, rybki to przeważnie neonki, ale też i tu klu programu 4 kosiarki takie po ok 4-5 cm. Mam podejrzenie że obgryzają mi listki hydrocotyli, wg mni...
Witam. Zakupiłem wczoraj 4 kosiarki. Położyłem folie w akwarium by temperatura się wyrównała po 30 min. wpuściłem kosiarki do akwarium. One przykleiły się do szyby i następnie opadły na dno. Dzisiaj p...
Wczoraj wieczorem zauwazylem u siebie malo rybke co bardzo m ie zdziwilo po blizszej obserwacji stwierdzilem ze jest to mala kosiarka-wiem wiem sa praktycznie niemozliwe do rozmnozenia a jednak!dziwi ...
Witam czy kosiarki (GRUBOWARG SYJAMSKI ) zjadają mchy
Czy kosiarki będą niszczyć kompozycję z wgłębki ? Proszę o odpowiedź
Czy spotkaliscie sie moze z przypadkiem "walk" kosiarek?
Moje 2 sztuki juz niezle sie zmasakrowaly jednak wygladas to bardziej na tarlo niz potyczki. Upatrzyly sobie punkt w okolicach pletwy grzbieto...
|
|