Korzeń Red More Wood - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Korzeń Red More Wood

Liczba wyświetleń: 3017·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok

07 wrz 2018, 18:24 Korzeń Red More Wood  (#1)  

Dzien dobry.
Postanowiłem wzbogacić akwarium o korzeń jak w temacie. Po zakupie korzeń namoczyłem poczysciłem szczotką i z powrotem do wiadra na tydzień. Później gotowanie w soli i doba moczenia z nadmanganianem potasu. Następnie tydzień moczenia z podmianami wody co 2 dni. Ponieważ gotuje juz 2 dzień (przy zmianie wody czyszczę korzeń szczotką) i korzeń cały czas barwi mam kilka pytań.
1. Gotować dalej czy tylko moczyć i jak długo. A może już do akwarium?
2. Czy bezposrednio przed włożeniem do akwarium mogę przykleić do korzenia mech i czy nie będzie to przeszkadzało w walce z ewentualną galaretką.

Rysiek_stary
Ranga: Początkujący

07 wrz 2018, 20:51 Re: Korzeń Red More Wood  (#2)  

Mój był tydzień w wodzie, niegotowany w niczym, galareta się pojawiła trochę poskubałem pęsetą już prawie znika. Przed włożeniem wygotuj żeby się pory rozeszły i wpił korzeń jak najwięcej wody :D (już jestem mądrzejszy)

Atko
Ranga: Początkujący

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

IMG_0565.jpeg

W jaki sposób odratować korzeń ze zdjęcia

hyniks w Sprzątanie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 11663
Cześć, Załączam poniżej zdjęcie, na kamieniu sinice i inne paskudztwa. Co ma w sobie korzeń? Nie mam pojęcia. Czy da się go odratować, czy zostaje śmietnik?
YouTube

Caloglossa sp. beccarii (Red moss)

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 20429
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
1.jpg

Ludwigia repens red - marniejące stożki wzrostu

kwapa0783 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6827
Witam Problem jak w temacie. Akwarium 30x30x30 (27l) Świecę lampka led 27W na diodach 3W CO2 - jest Mikro - PG Classic- dawka producenta rozbita na 7 dni Potas codziennie 1 ppm Easy Carbo dawka dzie...

Bonsai Wood - korzenie na drzewko w akwarium

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-bonsai-wood-news2-ba868db9dbf3801f26cfd3a57558ccd1.jpg Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty korzeni do akwarium. Nowością są kor...
YouTube

Na korzen .

holenderskiebartek90 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3900
Witam Chcialem sie dowiedziec czy mozna zylka przywiazac do korzenia hygrophile pinnatifide i ludwigie mini sp. super red ?

Korzeń w akwarium roślinnym, jak dbać?

DawidJot w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3709
Czy wam również z czasem korzenie obrastaja glonami i czernieja? Jednym słowem czy da się utrzymać korzeń w stanie jak świeżo włożonym? Debacie jakoś specjalnie o nie?

Podejrzany korzeń, obecność NH3/NH4, padająca obsada

ArturI w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3643
Witam, piszę z prośbą o poradę bo trochę głupieję i moze ktoś wpadnie na rozwiązanie moich problemów. Zbiornik typowo LT, ponad 450L. Słabo doświetlany, z dużą nadfiltracją [2xJBL 1501e] Problemy: 1. ...

Rotala Rotundifolia Red - plamy na liściach

etaks w Sprzątanie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7353
Na mojej rotali zaczęły pojawiać się ciemne plamy. Być może jest to objaw niedoborów ale nie bardzo wiem jakich. Za mały mam staż w akwarystyce żeby poprawnie ocenić stan rośliny dlatego za wszelką po...

Rotala Maka Red - czy ma inne nazwy?

marlowe w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1320
To jak już spotkało się w jednym miejscu tylu specjalistów :wink: to pozwolę się zapytać o roślinę która przez sprzedawców nazywana jest Rotala Maka Red. Bardzo ładna ale trudno dostępna. Występuje je...

Staurogyne repens na korzeń/kamień ?

marlowe w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2253
Spotkaliście się z obsadzaniem tej roślinki kamieni (lawy) lub korzenia? Da radę ?

Statystyki

Ten temat przegląda 99 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 99 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.