Osowiały gurami mozaikowy - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Osowiały gurami mozaikowy

Liczba wyświetleń: 1549·Brak odpowiedzi
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
ciabatta Sosnowiec

07 cze 2018, 20:40 Osowiały gurami mozaikowy  (#1)  

Witam
Od trzech dni jeden z gurami pływa cały czas przy górze. Do tego jest osowiały oraz można zauważyć powiększony brzuch. Nie chce jeść. Pozostałe gurami zachowanie wygląd ok.

ciabatta
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Sosnowiec

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Image1678372888.067244.jpg

Gurami

KrzysieKylo w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1059
Witam, czy ktoś pomoże rozróżnić płeć u tych osobników? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc :) Image1678372888.067244.jpg Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
5d6nbAI.jpg

Problem z Gurami Dwuplamisty

Żabek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2712
Witam. Kupiłem dzisiaj parke Gurami Pwuplamistych oraz 30 razbor u pewnego hodowcy. Razbory pięknie pływają stadem, a gurami Siedzą mniej więcej w kącie, po prawej stronie. poruszają się w nim jak nor...

Gurami mozaikowy płeć

19yanaz90 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2789
Proszę o pomoc w identyfikacji płci, nie wiem czy to parka czy nie, trochę się różnią od siebie, ale nie jestem pewny. Dla mnie wyglądają na 2 samice. Rybka nr 1 jest trochę ogólnie większ, czasami, s...

Gurami - biała narośl

makaveli12382 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1936
Cześć. Co to może być? Zaznaczam że nie mam możliości izolatki. Inna obsada w porządku. Nie zauważam jakis dziwnych znaków. Sory za jakiś zdjęcia ale ciężko wyłapać. Pozdrawiam

Ikra Gurami

GulSoon w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2108
Witam, od jakiś 3 dni zauważyłem że moje Gurami zbudowały sobie pieniste gniazdo a od dwóch dni samiec uważnie pilnuje ikry, i teraz pytanie, co zrobić, piana zniknęła a została tylko przezroczysta ik...

Neon simulans a gurami dwuplamy.

Tommi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4371
Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów trzymał te dwa gatunki razem? Plan był taki aby wybrać jeden gatunek ławicowy i coś większego, żeby rybcie pływały w ławicy, a nie każda w swoją stronę. Z ta...

Gurami - czy to już czas?

Żabek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2422
Cześć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam akwarium 160l... A w nim razborki klinowe oraz gurami dwuplamiste. Dzisiaj będzie o gurami bo owe rybki są w parce, a samiczka jest spasiona jak świnia. Przełożyłem owe rybki do ...

Gurami całujące leży na dnie.

Skalmar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1719
Wczoraj zakupiłem dwa Gurami całuski (młode ok 7cm). Jeden z nich leży prawie cały czas na dnie, lecz drugi zwiedza całe akwarium. Nie widzę objawów posocznicy u ryb.Czy to może być po prostu stes?...

Gurami platynowe

karitsa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2441
Chciałam zapytać o gurami platynowe. Czy to po prostu inne umaszczenie dwuplamistego, czy całkiem odrębny rodzaj? Pytam, bo mogę mieć, ale zanim przyjmę chciałabym się co nieco dowiedzieć, żeby ryb ni...

Gurami mozaikowy 112l

szczepan29 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1067
Witajcie Obsada w moim zbiorniku 112l to: 3x kosiarka 9x razbora klinowa 3x piskorek ghula slimaki helenki, military helmet krewetki red cherry Jako, że kosiarki już nieco podrosły i zrobiły swoją ...

Statystyki

Ten temat przegląda 473 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 473 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.