jak doświetlić boki akwa-ponownie ?
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
czytałem poprzedni post ,ale z racji chyba przedawnienia nie zadaję pytania tam tylko otwieram nową dyskusję z nadzieją na odpowiedź .chodzi o pokrywę ,jak doświetlić ,żarówki chyba odpadają ,a świetlówki kompaktowe?,jak to wygląda? nie bardzo mam gdzie wstawić elektrykę (startery i te inne ) nie ma innego rozwiązania ? 
-

azet
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kompakty zintegrowane nie wymagaja zadnych starterow itd  , a tylko zwyklej oprawy jak do zarowki- mozna wsrod oferty Philipsa i Osrama znalezc jakowes o calkiem sensownej temperaturze i wspolczynniku oddania barw.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
to mnie pocieszyłeś ,ale troszeczkę mnie załatwiłeś z tą ofertą ,a gdzie ja to znajdę ,są jakieś sklepy w sieci ??? możesz podać ?
dzięki
-

azet
●
Nie kupuje takich rzeczy w sieci, bo jestem z duzego miasta, gdzie sa sklepy firmowe i hurtownie  Ale sprobuj namierzyc strony firmowe, strony hurtowni lub tp. A poza tym jesli juz masz jakies sensowne swiatlo, to nawet jak dorzucisz kompakty z supermarketu (po ok 10 zl/szt), ktore maja zoltawe swiatlo, to nic zlego sie nie stanie. W kazdym razie ja bym sie nie przejmowal. A jesli chcesz pokombinowac, to z cala pewnoscia znajdziesz w okolicy jakis sklep, w ktorym moga sprowadzic na Twoje zamowienie lepsze swietlowki.
Powodzenia
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
dzięki ,poszukam 
-

azet
●
tak ,jest żółtawe światło,czy można coś pokombinować,kupiłem takie najtańsze ,czy te drogie poprawią barwę czy trzeba szukać innej barwy świetlówki  można taką dostać
ps.a tak prywatnie to muszę Ci dodać że troszczkę to jesteśmy starymi znajomymi  ,kiedyś walczyłem z padającymi roślinami po zastosowaniu co2, i mimo Twoich rad i wielu innych nie znalazłem złotego środka.straciłem trochę animuszu i poprostu odłączyłem co2,teraz jest ok,ale widząc Wasze akwaria powoli rośnie we mnie ponownie co2,ale teraz przygotuję się trochę lepiej  (mam Wasze rady i myślę że kiedyś mi się przydadzą ) mulder
pozdrawiam
-

azet
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Mysle ze jesli uzyjesz chlodnych swietlowek podstawowych np: (965) to moze to spowodowac lepsza ogolna barwe w aqua.
-

Marcin Peczek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Łódź
Powiązane tematy
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
Cześć,
Czy ma ktoś doświadczenie z tą lampą (Chihiros WRGB2 90) w kwestii świecenia nowego akwarium ?
Doczytałem gdzieś aby przez pierwsze 3 tyg. świecić w ustawieniu Red na 50%, Green na 40%, Blue n...
Cześć,
Mam belkę CHIHIROS LED Seria RGB RGB120, chciałbym dorzucić opcje świtu i zmierzchu, polecicie mi jakiś sterownik, albo rozwiązanie jak to zrobić? Od razu dodam że mam ten ich sterownik z pilo...
Witam,
Zakupiłem do swojej lampy Twinstar 1200s sterownik, z funkcją wschodu i zmierzchu.
Pytanie jak zaprogramować lampę? Rozumiem, żeby łącznie świecić 10h, czyli u mnie to jest od 10 do 20.
Ale c...
Mam kpl lampa na power LED i oryginalny 4-kanałowy sterownik ( 24 V ) połączone wtyczką DB-9. Chciałbym mieć możliwość podłączenia i sterowania tej lampy z TC421/420 ( więcej funkcji ), ale nie mam op...
Witam potrzebuje oświetlić zbiornik o wymiarach dł. 60cm, szer. 22cm i wys. 30cm. W baniaki jest zrobiona ścianka z pianki montażowej a poziom wody nie przekracza 15cm.
Myślałem o użyciu modułów Sam...
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...
Witam
chce podłączyć 2 świetlówki 15W a po prawej stronie statecznika jest 6 dziurek a kabelków od świetlówek jest 8, czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć.
z góry dzięki
ps. wrzucam zdjęcie troch...
Witajcie,
Przymierzam się do reanimacji mojego akwarium 200l (100x40x50) w którym mam 2 lampy HQI 70W ( w pokrywie własnej roboty).
Z uwagi na rozwój techniki LED zastanawiam się nad zmianą pokrywy n...
Do tej pory miałem akwarium zakryte. Po latach zdecydowałem się na zewnętrzną lampę LED. Lampa ustawiona jest na krawędziach akwarium. Jestem bardzo zadowolony, lampa pięknie oddaje kolory. Jedyny man...
|
|