Start kostki 27l - 30cm - mineralizator
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Witam,
Przymierzam się do startu kostki 27l.
Mam kilka pytań:
1. Zamierzam stosować 100% wody z RO. Jakim mineralizatorem bezproblemowo osiągnę:
TWW 4-5 KH TWO 6-8 GH
Który ze sprzedawanych mineralizatorów możecie mi polecić? Nie chcę żeby zawierał sód.
Biorę pod uwagę SEACHEM EQUILIBRIUM (nie wiem czy również podnosi kH) lub VIMI REMINAMIN choć ten praktycznie w ogolę nie wpływa kH. 1:0,17 to trochę słabo.
Pozdrawiam, P
-

paweu
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

Wojtekxxx9
●
- Ranga: Stały bywalec
A co sądzicie o Mineralizatorach od AkwaNawozy?
Pomarańczowy V4 GH 8 KH 4
Ca - 34 ppm Mg - 12 ppm Na = 1 ppm
---
Np. Zółty V3 GH 5 KH 3
Ca - 25 ppm Mg - 6 ppm Na = 4 ppm Chlorki - 6 ppm
---
Np. Zółty V5 GH 7 KH 5
Ca - 38 ppm Mg - 12 ppm Na = 4 ppm Chlorki - 6 ppm
Chyba najbardziej przekonuje mnie żółty V5. Żawiera śladowe ilości Sodu, ale za to również chlorki.
Co sądzicie?
Pozdr, P
-

paweu
●
Salty Shrimp GH/KH+ daje 1:0,5.
-

das
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
Spoko, ale nie mogę znaleźć składników tego mineralizatora. Trochę zbyt mało informacji.
-

paweu
●
Powiązane tematy
Hej, szukam pokrywy dla kostki 30x30 cm, ciężko cos znaleźć, postanowiłem więc, ze sam zrobię taką pokrywę. Szukam płaskownika aluminium, albo pcv o szerokości około 60mm i grubości pomiędzy 1-2 mm, g...
Witam mam pytanko odnośnie startu akwarium czy mogę podzielić na etapy a mianowicie jutro planuje ułożyć aranżacje, wysypać podłoże oraz podłączyć filtr, grzałkę itp. Dodam tylko rośliny pływające ( r...
Witam, założyłem niedawno jako powrót do akwarystyki dwie kostki.
3 tygodnie temu pierwsza, low tech, ziemia i na tym jbl manado substrat. eheim zewnetrzny filtr. Jako rośliny pływające bocje i mało ...
Witam.
Postanowiłem założyć akwarium metodą dry start. Podłoże to Platinum Soil, światło - Aquael Plant Leddy Smart 2, 6W. Zbiornik rozwija się od około miesiąca. Miałem mały problem ze schnącym monte...
Część
Może głupie pytanie ale skąd bierzecie wodę destylowaną na start akwarium?
Kupujecie czy jakoś zbieracie z własnego filtra RO?
Będę startował z 240 litrami i się zastanawiam skąd wziąć tyle...
Witam. Na początku dodam, że wracam do akwarystyki po prawie 10latach :)
Jestem na etapie zakładania kostki , z nastawieniem na rośliny i krewetki, rybek nie planuję
podstawowe dane:
-Kostka 40x40x...
Witajcie! Mam problem z moim głównym akwarium - niestety się rozszczelniło. Planuje przenieść rośliny i część życia do drugiego mniejszego (1/3 tamtego), resztę ryb oddam. Następnie chce spróbować w s...
Hej,
Planuje wystartować od nowa akwarium, tym razem na aktywnym podłożu. Miałem rok na substracie podzwirowy i generalnie obeszło się bez problemów, po prostu znudziła się aranżacja.
Tym razem będzie...
Witam,
Czy ktoś ma doświadczenia z wykorzystaniem roślin invitro przy metodzie suchego startu? Mam na myśli głównie epifity typu anubiasy, bucephalandry, Czy te rośliny sobie poradzą?
Pozdrawiam...
Witam, moja kostka 30 litów dojrzała i pora wpuścić krewetki. Zastanawiam się ile sztuk krewetek ( neocaridina) będzie odpowiednia na ten litraż, myślałem o zakupie 10-12 sztuk, czy będzie ok ?
Zastan...
|
|