Dozownik - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dozownik

Liczba wyświetleń: 1270·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

31 sty 2004, 14:38 Dozownik  (#1)  

Witam
Zrobiłem dozownik do nawozów , jest to pojemnik z rury PCV o średncy 75mm.i dł. 20cm. Na dnie wklejony jest zawór (taki od pralki ). Zawór sterowany jest przekaźnikiem czasowym ,rano gdy zegar wł. oświetlenie wł.również przekaźnik czasowy, ktory otwiera zawór. Wystarczy ustawić odpowiednio czas , u mnie 3ml. nawozu (Symfonia Złota) kropelkuje przez 12s. Myślę że jest to bardzo proste rozwiązanie , a co grupa na to?
Pozdrawiam
JurekB.

JerzyB.

enigma Wrocław

30 maja 2004, 17:12   (#2)  

Możesz załączyć jakiś schemat konstrukcji i/lub fotki jeżeli posiadasz :?:

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

krzysiek032

25 sty 2005, 22:33   (#3)  

Też jestem ciekaw jak to wygląda. Jeśli nie ma fotek to może chociaż jakiś rysunek/schemat?
No i dokładniejszy opis.

krzysiek032

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
koplek Pszczyna

26 sty 2005, 12:47   (#4)  

No i co to za programator i przekaźnik:?:
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Dozownik nawozów jaki ?

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4079
Witam Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
IMG-7725.JPG

Dozownik nawozów - powietrze w wężykach

piotrale w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6310
Witam, Mam pewien problem z zapowietrzaniem się wężyków w dozowniku Jebao. System zapowietrza się w jakiś tajemniczy sposób. Przy instalacji wężyki były odpowietrzone ( żadnych bąbli). Po powrocie z ...
HTB10uzBaOnrK1RjS.png

Dozownik nawozów AquaNova / Jebao a zaworek przeciwzwrotny

Oman w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3610
Cześć. Posiadam dozownik nawozów jak z tytułu wraz z zamontowany na wezunwlotowym do akwarium zaworkiem przeciwzwrotny. Odnoszę jednak wrażenie, że albo nawóz jest tak gęsty (w co wątpię) albo jakiś...
Screenshot_2023-04-13-15-16-15-698_com.jebao.android.jpg

Automatyczny dozownik Jebao doser 3.4

korben28 w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 11556
Witam, może ktoś używa dozownika tak jak w tytule i potrafi mi wytłumaczyć jak ustawić interwał podawania ? Czy jak ustawie 1 to będzie dozował codziennie czy jak ustawie 30 to będzie dozował codzienn...
1news-40123.jpeg

Dozownik nawozów Chihiros

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2396
1news-40123.jpeg Z przyjemnością przedstawiamy nowość w naszej ofercie - dozownik płynów Chihiros. Dzięki niemu łatwo i wygodnie możesz rozwiązać kwestię regularnego podawania nawozów i... Czytaj wi...
YouTube

Dozownik nawozów - gotowy projekt dla każdego

szwojtyla w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7407
Cześć! W sieci można znaleźć wiele różnego rodzaju gotowych projektów na dozowniki nawozów, jednak w mojej ocenie albo są one niedokończone mało praktyczne. Zrobiłem swój projekt, który może komuś się...

Dozownik nawozów 4 kanały - podział nawozów

BB w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5333
Dotychczas stosowałem gotowe mieszanki soli mikro + makro. Składam dozownik, który ze względu na elektronikę i gabaryty chciałbym ograniczyć do czterech kanałów. Tu pojawia się pytanie, jak najlepiej ...

Dozownik Jebao Doser 3.4 Wifi

arek03 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3071
Witam zastanawiam się nad zakupem dozownika Jebao Doser 3.4 Wifi czy może ktoś z was użytkuje dany model i może się wypowiedzieć na jego temat ? Czy może jednak jest to strata pieniędzy ? Co sądzicie ...

Dozownik nawozów własnej roboty

wojtekszuminski w Nawożenie · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 11290
Mam mały dylemat odnośnie elementów do skonstruowania takiego dozownika. A może go nie mam bo sobie to przemyślałem ale nie jestem pewien czy dobrze i stąd ten temat. Nie chce wydawać parę stów na got...

Jebao Doser 3.4 - dozownik nawozów z wifi

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2935
doser2.jpg Jecod Doser 3.4 to najnowszy dozownik płynów popularnego producenta. Precyzyjny, automatyczny dozownik płynów, skonstruowany jest specjalnie pod kątem potrzeb akwarystycznych. Jego możliw...

Statystyki

Ten temat przegląda 386 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 385 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.