Kable grzejne - kto stosował ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kable grzejne - kto stosował ?

Liczba wyświetleń: 1973·Odpowiedzi: 4
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Wygląd listy:
hej
myślę nad zalozeniem w moim akwa kable grzejne pod zwirem. czy ma ktoś takie w swoim akwa i zdjęcia jak podłączał, mianowicie nie wiem jak podłączyc do wtyczki albo coś w ten deseń a potem do termoregulatora. na stronie glównej forum jest tylko opisane jak umieścić je pod zwirrem.

ps. gdzie mozna takie kable kupic :?:
wojna-to życie, które nie może istnieć bez śmierci

Łukasz (incognito)
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Żuromin

Łukasz (incognito) napisał(a):hej
myślę nad zalozeniem w moim akwa kable grzejne pod zwirem. czy ma ktoś takie w swoim akwa i zdjęcia jak podłączał, mianowicie nie wiem jak podłączyc do wtyczki albo coś w ten deseń a potem do termoregulatora.

Witam
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... php?t=7368
na stronie glównej forum jest tylko opisane jak umieścić je pod zwirrem.

Bo te co ja mam podlacza sie do gniazdka,nie trzeba zadnego transformatora :wink: i nie mam ich podlaczonych także do termoregulatora :!:
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

myślę nad zalozeniem w moim akwa kable grzejne pod zwirem. czy ma ktoś takie w swoim akwa i zdjęcia jak podłączał, mianowicie nie wiem jak podłączyc do wtyczki albo coś w ten deseń a potem do termoregulatora. na stronie glównej forum jest tylko opisane jak umieścić je pod zwirrem.

Na stronie głównej pisze jaki kabel do jakiego akwa(ile W).Kabel grzejny jest włączony cały czas.

Goojasek

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jan Poświata
. czy ma ktoś takie w swoim akwa i zdjęcia jak podłączał, mianowicie nie wiem jak podłączyc do wtyczki albo coś w ten deseń a potem do termoregulatora.

Kable z jakimi się spotkalem sa gotowe do użycia tzn. zakonczone wtyczką do gniazdklu. Na kablu jest zaznaczony odcinek od którego grzeje. Ja osobiście podłaczyłem kabel do termoregulatora. Z praktyki widzę że prawie cały czas jest włączony. (Grzalkę główną mam na 25 C a termoregulator od kabli na 25,5 C)

Łukasz (incognito) napisał(a):ps. gdzie mozna takie kable kupic :?:

Sklepy internetowe. W przypadku akwa 120 l mozesz mieć kłopoty z znalezieniem kabla o malej mocy. Zajrzyj też na link który dał Ci Jacek.

Jan Poświata

29 sty 2004, 15:11   (#5)  

dzieki serdeczne za to wszystko :)
wojna-to życie, które nie może istnieć bez śmierci

Łukasz (incognito)
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Żuromin

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Seachem Purigen - kto używa?

LeweLeweLof w Filtracja · Odpowiedzi: 154 · Wyświetlenia: 137176
Witam, mam pytanie czy ktos z was uzywal/uzywa PURIGEN firmy SEACHEM w swoim filtrze. Czy rzeczywiście jest on tak skuteczny, jest lepszy niz wegiel aktywowany? Z opisu preparatu "Prawie nie wchłania...

Eheim Professionel III 2173 - Termofiltr- kto zna, kto używa

ramiras w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 961
Pytanie brzmi : co możecie powiedzieć o EHEIM Professional III 2173 Thermofilter ? Czy ktoś go używa, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym filtrem, dobre lub złe? Nie pytam o radę, czy kupić czy nie...

Kto używa kaskady Aqua nova??

Przemo80 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 949
Chciałby zapytać się o wasze doświadczenia z tym filtrem, szczególnie jak wam działa skimmer? http://shopakva.sk/images/aquanova_nf_600.jpg

Nitra guard bio cubes, czy ktoś stosował?

wmmisiek666 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1036
Znalazłem ten produkt i zastanawiam sie czy jest taki dobry jak o nim napisali. Proszę o wypowiedzi z góry dziękuje

Kable grzejne w akwarium roślinnym

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6442
Kable grzejne zalecane są przez jedną z największych firm Europejskich specjalizującą się w akwarystyce roślinnej: Dennerle oraz azjatycką: Aqua Design Amano. Uzasadnienie ich stosowania podaje ADA...

Kto używa Filtr Tetratec EX 700 (NOWY TYP)

czerwony w Filtracja · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 4731
Witam proszę o wypowiedzi.Mam 72l i chcę nabyć kubełek.Myślałem o Eheim Professionel 2224 ale tu taka promocja https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/filtry-zewnetrzne/akwarium-250l/filtr-tetrate...

kable grzejne

Barti w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 3768
Witam Jakie kable grzejne stosujecie w swoich akwariach? Poszukuję jakiegoś o mocy 8 - 10 W, ale w żadnym sklepie netowym nie mają. Jest co prawda w Colisie kabel JBL 10 W ale 160 zł za takie coś t...

MHK Filtus Zeogrund czy ktoś stosował ?

fraxx w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 845
Witam Ostatnio trafiłem na ciekawe podłoże w jednym z łódzkich sklepów akwarystycznych nazywa się Zeogrund firmy MHK. Szukałem jakichś opinii w internecie na jego temat ale nic nie mogę znaleźć :(...

Kable grzejny - czy warto? Jakie zasady w jego stosowaniu?

Prosperowiak w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2233
Zainteresowało mnie założenie kabla grzejnego pod warstwe biogruntu i żwiru w akwarium roślinnym. Jednak w internecie znalazłem kilka nieścisłości, więc prosiłbym o wyjaśnienia: 1. Czy kabel grzejn...

Czy te kable grzejne dadzą radę?

rzeszut w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1244
Witam, znalazłem w sieci takie produkty: http://www.aquaszut.pl/?kat=187&gr=195 Są to kable grzejne przeznaczone niby do terrariów, Czy może ktoś coś wie o możliwości zastosow...

Statystyki

Ten temat przegląda 339 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 339 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.