Laboratorium akwarystyczne Zoolek - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Laboratorium akwarystyczne Zoolek

Liczba wyświetleń: 3767·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda

Zoolek przygotował "Laboratorium Akwarystyczne - co w wodzie piszczy?" 24-25 marca w Kompleksie Świętokrzyska Polana odbyła się duga Wystawa Akwarystyczna Akwaryści - Akwarystom. Podczas wystawy odbyło się bezpłatne badanie parametrów wody. Specjaliści z "ZOOLEK Wytwórnia Preparatów" pomaogali ocenić wyniki, wskazywali jak pokonać problemy i jak w najlepszej kondycji utrzymać Wasze ryby i rośliny.

Podobne laboratorium zostanie udostępnione w Nadarzynie na stoisku Akademi Akwarium Pawła Czapczyka. Akwarystom zostanie udostępniona tradycyjna metoda pomiaru parametrów wody testami Zoolek oraz jako niespodzianka - przy pomocy elektroniki laboratoryjnej.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

bendek1x Poręba
Super, a pytanie związane może nie z tym ale jest jakiś kalendarz z wydarzeniami, wystawami etc akwarystycznymi? Bo skąd wiedzieć o czymś takim

bendek1x
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Poręba

Piotr Baszucki Nowa Ruda
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

zoolek_aquatest_no3-i-11283-1-2000.jpg

Test Zoolek NO3 - fakty i mity

mirek5566 w Nawożenie · Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 76861
Witam. Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :) Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
JPEG_20220204_183547_73033669761937708.jpg

Test Zoolek K

QUCHASZ w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3951
Witam, wyśle ktoś fotkę instrukcji testu Zoolek K na wysokie poziomy, bo nie pamiętam czy leje się 5ml wody z akwa i 5ml wody Ro, czy po 2,5ml. ulotka mi niestety zagineła
1,5ppm_01.jpg

Test Zoolek Fe - fakty

mirek5566 w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 12218
Witam. Nadszedł czas na ocenę wiarygodności testu ZOOLEK Fe do oznaczania stężenia żelaza w wodzie. Zasada testu polega na tworzeniu barwnych związków kompleksowych (prawdopodobnie z użyciem jakiegoś...
5ppm_01.jpg

Test Zoolek PO4 - fakty

mirek5566 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 14438
Witam. Kolejnym testem, który sprawdziłem jest test ZOOLEK PO4 (data ważności 06.2018). Metodyka i sposób przeprowadzenia eksperymentów jest podobny do tych, które robiłem dla testu ZOOLEK NO3. Sprzę...

Zoolek Filtrax GH i KH

TheMixer w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6331
Cześć, Na wstępie nie mam możliwości założenia filtra RO, to właśnie przez to piszę tego posta. Gdybym mógł, to bym to zrobił. Jednak do rzeczy. Parametry mojej wody to GH - 14, KH - 9. Chciałbym uzys...

Test PH zoolek

Saymek w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3009
Cześć, mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek. Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...

Zoolek Fe - łyżeczka

filip_k5 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1708
Witam Mam takie nietypowe pytanie: wie ktoś ile ma (pojemniści) plastikowa łyżeczka z testu Fe Zooleka (dostępna również w zestawie 9w1 oraz 10w1)? Nigdzie nie znalazłem takiej informacji.

Nawozy Zoolek-a co zawierają?

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3430
Witam Jak w tytule. Ma ktoś może listę co znajduje się w nawozach Zoolek? Coś mi zatwardza i tak "betonową" wodę i szukam przyczyny. Wysłane z M2004J19C przy użyciu aplikacji mobilnej ros...

Nawozy Zoolek - prośba o opinie

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3474
Joł! Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają. I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......

Zoolek wypuszcza nowa serie nawozów

hate w Nawożenie · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 20044
nie wiem czy słyszeliście ale stara firma zoolek wypuszcza nowa serie nawozów http://www.zoolek.pl/aquaflora.php bardzo ciekawym nawozem może być Aquaflora micro dla ludzi stosującą metodę EI ps.Nie...

Statystyki

Ten temat przegląda 388 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 388 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.