Pleśniawka u otoska - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pleśniawka u otoska

Liczba wyświetleń: 1455·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

31 mar 2018, 23:05 Pleśniawka u otoska  (#1)  

Witam, u otoska (1,5 mies u mnie) zauważyłem że ma na nosie biały nalot a jeden dzień wczesniej odbarwienie. Zastosowalem wczoraj sera baktoforte w kroplach. Następną dawkę leku stosować wg zaleceń czyli co trzy dni Czy ew zastosowac mechaniczne usuniecie tamponikiem tego grzyba pedzlowanie . Trochę się boję że nie przeżyje tego biedak bo to strasznie wrazliwa rybka.

Przeżyła pierwsze pedzelkowanie.
Ale jutro znów zabieg z roztworem wodnym gencjany... I dawka baktoforte do akwarium.

AndyWawa
Ranga: Początkujący

02 kwi 2018, 22:39 Re: Pleśniawka u otoska  (#2)  

Już lepiej po trzech pedzlowaniach roztworem wodnym gencjany i sera baktoforte..

AndyWawa
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

|Czy to pleśniawka?

Dasma w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3015
Czy to pleśniawka? :(

Co zrobić z ikrą otoska?

Scenery Stone w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2873
Cześć, Dzisiaj odławiałem otoski że swojej 72, złowiłem jedną, chciałem ją wyciągnąć z siatki chwytałem po bokach i wytrysła ikra resztę delikatnie wycisnąłem, ikre włożyłem do pojemnika z napowietrza...

Bystrzyk Amandy Pleśniawka ??

dariuszmachander w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3414
Witam dziś rano zobaczyłem u jednej z ryb takie coś. Postanowiłem dać ją do kubeczka z nadmanganianem potasu. Myślę że kąpiel wystarczy na 30min do godziny. Potem wsadzę do akwarium i zobaczę co będzi...

Czym karmić narybek otoska?

emilion123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1384
Czym karmić jednego malutkiego otoska znajdującego się w kotniku?

Czy to choroba czy wada genetyczna majego Otoska ?

Keram Niwtil w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 914
Witam, Od kilku dni zarybiłem akwarium i jeden z pieciu otosków ma nienaturalne żółte przebarwienie w okolicach ogona. Wydaje mi się, że miniminimalnie wystaje to poza odrys rybki, ale sam nie wiem. R...

Jak odróżnić samca otoska od samicy?

maluszek w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2542
Ktoś może na forum wie czym różni się samiec a samica otoska? Chodzi mi np. kolor, wzór, wielkość?

Pleśniawka u nowo zakupionych Ryb - jak zwalczyć

MrZi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1864
Mam zapytanie do Was, zakupiłem Razbory i neonki w ilości po 20szt. Po kilku dniach pojawiła sie pleśniawka na ramirezach, podnisłem temperature do 28st, podmieniłem wode. I teraz pytanie, jeśli pod...

Dziwna agonia otoska.

Styrlitz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 672
Witam, Musiałem dokonać eutanazji otoska którego znalazłem niespodziewanie w agonii, wił sie biedak a okolice odbytu oraz skrzela były podbiegniete krwią. Rybka nie była opuchnięta ani nie odstawa...

Czy to pleśniawka??

Krisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3060
Witam Serdecznie, Niedawno w moim baniaczku zamieszkały 3 gurami złote. Nowi mieszkańcy zostali zakupieni w celu wyeliminowania plagi stułbi - co im się udało :) Niestety przywlokły coś ze sobą do...

Statystyki

Ten temat przegląda 292 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36920

•  Najnowszy użytkownik: jakub_olczyk

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 292 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.