Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Cześć Obecnie w moich 112l (80x35x40) pływa 9 kardynałków i kilka gupików. Czy moglibyście polecić jakiś ciekawy gatunek ryby co będzie więcej czasu spędzał w strefie środkowej akwarium i delikatnie bliżej dna, ponieważ kardynałki i gupiki pływają głównie w górnej części zbiornika.
-
123patryk
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Ostatnio w "modzie" jest Bystrzyk Amandy. Piękna, ruchliwa rybka, bardzo towarzyska. Osobiście zamierzam ją wprowadzić do swojego 65L zbiorniczka wraz z Razborą galaxy i kilkoma Otoskami przyujsciowymi oraz kilkoma krewetkami.
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Krzysztof Radziszewski napisał(a):Ostatnio w "modzie" jest Bystrzyk Amandy. Piękna, ruchliwa rybka, bardzo towarzyska. Osobiście zamierzam ją wprowadzić do swojego 65L zbiorniczka wraz z Razborą galaxy i kilkoma Otoskami przyujsciowymi oraz kilkoma krewetkami.
He,he właśnie myślałem jego i Neon Innesa razem 
-
Anonim 57763
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bystrzyki bardzo ładne ryby. Ale już nie bardzo bym chciał drugą ławicę. Bardziej może jakąś parkę lub harem. Tylko właśnie nie wiem jaki gatunek zajmuje niższą partię zbiornika.
-
123patryk
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
Cześć,
Zauważyłem takie robale przy dnie, kręcą się między kamieniami, zdjęcie poniżej, czy to wypławki i NO Planaria pomoże?
Dzień doberek,
Jestem w trakcie zakładania nowego akwa 112l (70x40x40) OTWARTEGO.
Cały czas myślę nad obsadą do niego, na pewno chciałbym parkę barwniaków szmaragdowych i zastanawiam się co do nich ...
https://www.facebook.com/reel/1407357533706732
Dzień dobry, od niedawna posiadam zbiornik 112 L po pewnej osobie z paroma rybami ( 3 Danio lamparcie, 2 zbrojniki pospolite). Akwarium jest gęsto zarośnięte posiada kilka skrytek dla ryb, temperatura...
Wystartowałem akwarium 112l dla odmiany nie będzie to typowy roślinniak, choc roślin będzie dość dużo, ale tych łatwiejszych, planuję tam dać grupkę Neonów (15-20), myślałem o Neonie zielonym (simulan...
Cześć,
Chciałbym do nowego zbiornika 112L wpuścić ślimaki Clinton Corona. Obecnie mam jednego Helmeta, które już czyści przednią szybę, ale fajnie jakby miał towarzystwo. Rośliny tylko trawnikowe Micr...
Cześć
W najbliższym czasie planuje założyć akwarium 112 l.
Sprzęt:
Akwarium z pokrywa aquael Classic box 80
Filtr aquael ultramax 1000
Oświetlenie:
-led sunny day night 14W (jest ono w zestawie do po...
Wiem że mnie zjecie, ale czy jak bym po jakimś czasie zrobiła przeprowadzke na większe akwa (200l) dało by rade.
-Brzanka sumatrzańska 6sztuk
-Brzanka mszysta 6sztuk
-Brzanka albino 6sztuk
-kirys pstr...
:D Witam wszystkich!
Akwarium ma 120l i ma około 1 miesiąc. Filtr zewnętrzny, temperatura wody wynosi 25.5 stopnia niestety nie robiłem żadnych testów wody. Oświetlenie z pokrywy. W akwarium mam żywe ...
|
|