Akwa 100l, fitr kubełkowy MidiKani800 i wydaje mi się że pompa nie wydala za dobrze - niby przepływ jest ale woda lekko faluje i musiałem dołożyć filtr z napowietrzaczem Pad mini aby wymusić obieg wody.
Ewidentnie pompa jaką mam jest za słaba i zastanawiam się nad podmiana tego na coś w stylu:
Czy ktoś coś takiego uskuteczniał - może jakieś inne pomysły?
brunonatura w Filtracja· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7300
Dzień dobry w Nowym Roku!
Mam do Was pytanie odnośnie do czyszczenia filtra kubełkowego SERA lub innego w podobnej konstrukcji. Filtra działa jakieś 1,5 roku. Był czyszczony jakieś 3 razy. Obecnie je...
brunonatura w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1276
Dzień dobry.
Czy ktoś z forumowiczów posiada filtr sera Uvc xtreme 800 lub 1200?
Przy czyszczeniu filtra uszkodził się wirnik, a w zasadzie odpiął się pierścień zabezpieczający jego oś. Czy ktoś miał...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2454
Najpierw dane o moim zbiorniku: Aquael Optiset 200, filtracja Unimax 250, przed Unimaxem filtr narurowy 10" wypełniony watą.
Chcę się pozbyć narurowca, a w zamian dodatkowo dołożyć Multikani 800 ...
radh w Filtracja· Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34687
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody.
Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto).
Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...
nabuch w Filtracja· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1730
Witajcie . Jestem na etapie odpalania 200l akwarium i waham się przy wyborze filtru. Obecnie posiadam akwarium 63L które filtruje Aquael
Midikani 800. Filtr teoretycznie nadaje sie do 200 ale tak na...
akwaAmator w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3856
Hej
Szukam jakiejś nie dużej zewnętrznej pomy przepływowej która ma mi służyć to spuszczania wody przy podmianie.
Możecie coś polecić moz ebyc chińczyk byle zasilany z gniazda i wydajność 500-1000l/h...
Hultaj w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2548
Akwarium jest , sump jest - pompy nie ma i nie mogę się zdecydować.
Jaką pompę (możliwie cichą ) polecacie . Potrzbeuję wydajność 12000.
Jak oceniacie pompy Aqua Nova z serii N-RMC?
ttomekk12 w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1745
Witam prosze o pomoc , w jaki sposob w filtrze multikani 800 jest zaciagana woda z akwarium do filtra chodzi mi o to czy zaciaga przez ta rurke na srodku czy po tej powierzchni bo nie wiem w jaki spos...
Statystyki
Ten temat przegląda 623 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570993
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 623 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej