Molinezja nie może utrzymać się w poziomie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Molinezja nie może utrzymać się w poziomie

Liczba wyświetleń: 2051·Odpowiedzi: 1
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Moja ryba Molinezja nie może utrzymać się w poziomie przechyla się albo na boki albo głową w dół ale pływa. Ostatnio zauważyłem że nie pływała po akwarium tylko siedziała na dnie a gdy podchodzilem do akwarium zaczynała pływać po akwarium jakby była zdrowa.Kiedy wsypię pokarm to co zacznie opadać ryba stara się złapać i zwykle się jej udaje.Zauważyłem to około 3 dni temu kiedy siedziała na dnie równowagę straciła dzisiaj. W akwarium miałem dziwne glony wyglądały jak płatki dla ryb i całe podłoże było nimi obklejone kolor miały blado zielony, po podmianie znikają zostało ich trochę na szybie. Akwarium ostatnio zaniedbałem i nie robiłem podmian z powodu braku czasu. temperaturę podniosłem z 26 stopni na 28 stopni
Ph: 7
Mam 6 roślin liścistych (nazw nie pamiętam)
Swietlówkę (24W) świecę po powrocie ze szkoły 13:30 -14:30

Ps: Światło zaświeciłem dzisiaj około pół godziny temu (zapomniałem) I ryba straciła dolegliwosci pływa już normalnie pokarm pobiera normalnie.Co to mogło być?
Może to być wina słabego napowietrznia? Ponieważ pompa wczesniej nie napowietrzała (przchyliła się i nie leciały bąbelki)

Skalmar
Ranga: Początkujący

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Problemy z pęcherzem pławnym, małe szanse na uratowanie.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20250805_143746.jpg

Co się dzieje z bojownikiem...?

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5828
Witam wszystkich, od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
YouTube

Czy Szczupieńczyk złoty może być z guppikami?

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5345
Witam, Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
20240308_202408.jpg

Co może dolegać skalarowi

WolfuxD w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2277
Witam od długiego czasu próbuje zwalczyć chorobę mojego skalara jak na dołaczonych zdj ale nie skutecznie próbowałem już go leczyć w mniejszym akwarium podając Zoolek Bactocaps C oraz protosolem i nie...
image.jpg

Czemu brzanki chowaja sie za roslinami?

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3179
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?

Zebry zrobiły się płochliwe

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4772
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie, Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...

Małe.glonojady nie wychodzą.

jaztorunia w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5230
Witam. Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...

Żółw nie może nurkować

Kacper183 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2410
Witam Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l. Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może. Nie wiem czy to wina akwariu...

Neony Innesa nie pobierają dafni/rozwielitki

wojtalkow w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2842
Witam, mam zapytanie, czy to normalne, że Neony Innesa nie chcą jeść dafni/rozwielitki? W zeszłym roku jak założyłem akwarium, zakupiłem dafnię i szklarkę do karmienia Neonków Innesa. Chciałem dawać i...

Co może pływać z dyskowcami?

kazik9050 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 12724
Podpowiecie mi jakie gatunki mogą pływać z paletkami? Ja jakoś myślałem żeby zrobic tak:3xpaletki 4 do 5 skalarów 25 neonów czerwonych czy to dobry pomysł?

Co to może być - wypławki?

guzi75 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3241
Potrzebna pomoc w identyfikacji co to za KOSMITY :) czy to coś od żywego pokarmu, czy co?

Statystyki

Ten temat przegląda 1350 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1349 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.