Karmnik automatyczny własnej konstrukcji - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Karmnik automatyczny własnej konstrukcji

Liczba wyświetleń: 4680·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Co sądzicie o takim systemie karmienia podczas nieobecności w domu. 
Sprawdził się idealnie podczas 2-tygodniowego wyjazdu, umożliwia stosowanie prawie każdego rodzaju pokarmu

Jeśli się spodoba łapka w górę.

wisniaakwa
Ranga: Początkujący

zmijka85 Rzeszów
Pomysł fajny na wykorzystanie tego co ma się w domu, kreatywny i i widać radość tworzenia czegoś nowego. Bardziej jako ciekawostka. Na dłuższą metę zabudowałbym to, chroniąc od kurzu pokarm ( czymś przezroczystym by nie traciło uroku) i zminimalizował otwór wlotowy na pokarm by nie łapał wilgoci niepotrzebnie. Ogólnie spoko i gratuluję pomysłowości.
Nie znam się, więc się wypowiem.

zmijka85
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Rzeszów

zmijka85 napisał(a):Pomysł fajny na wykorzystanie tego co ma się w domu, kreatywny i i widać radość tworzenia czegoś nowego. Bardziej jako ciekawostka. Na dłuższą metę zabudowałbym to, chroniąc od kurzu pokarm ( czymś przezroczystym by nie traciło uroku) i zminimalizował otwór wlotowy na pokarm by nie łapał wilgoci niepotrzebnie. Ogólnie spoko i gratuluję pomysłowości.
Dziękuję za cenne uwagi, jakaś osłona z pleksi rzeczywiście by się przydała, co do otworu musi być duży bo pokrzywa nie przeleci. Pomyślimy nad włazem.
Karmnik na razie wykorzystywany jest tylko sporadycznie podczas dłuższych nieobecności a i wtedy ktoś go dogląda. Na razie urządzenie nie zawiodło. Dziękuję za takie komentarze, motywują do dalszych udoskonaleń. Zabawka ma za zadanie wkręcić małego w twórczą i edukacyjną zabawę, łapka w górę na yotube pomoże.

wisniaakwa
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Karmnik automatyczny Tetra myFeeder

roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 13336
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-myfeed-2-d14b2aa2de9ff7881108785ac9c7a586.jpg Unikalna technologia potrójnej ochrony pozwala na optymalne zachowanie jakości pokarmu, zapobi...
Screenshot_2023-04-13-15-16-15-698_com.jebao.android.jpg

Automatyczny dozownik Jebao doser 3.4

korben28 w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 11509
Witam, może ktoś używa dozownika tak jak w tytule i potrafi mi wytłumaczyć jak ustawić interwał podawania ? Czy jak ustawie 1 to będzie dozował codziennie czy jak ustawie 30 to będzie dozował codzienn...
YouTube

Automatyczny dozownik nawozów Jecado dp-3

Luckyaquarium w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 8916
Zapraszam do obejrzenia filmu na temat ww dozownika
YouTube

Styropian jako podstawa konstrukcji do aranżacji

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 10538
Chciałem podzielić się z wami ciekawym projektem z mojego ulubionego bloga. Więcej zdjęć i wskazówek znajdziecie na stronie: http://seikasuisoubu.jugem.jp/?eid=471

Karmnik Juwel EasyFeed - nominacja do produktu roku

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1560
juwel-karmnik.jpg Zapraszam do głosowania na produkt akwarystyczny: opis karmnika znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/juwel-easyfeed-karmnik-automatyczny-p-10905.html Całość środkó...

Dozownik nawozów własnej roboty

wojtekszuminski w Nawożenie · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 11227
Mam mały dylemat odnośnie elementów do skonstruowania takiego dozownika. A może go nie mam bo sobie to przemyślałem ale nie jestem pewien czy dobrze i stąd ten temat. Nie chce wydawać parę stów na got...

Pytanie o karmnik

Andrzej7 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1245
Dzień dobry, czy ktoś z Was posiada karmnik Tetra Feeding Ring FR 6 -pierścień do karmienia? https://sklep.roslinyakwariowe.pl/akcesoria-gadzety/karmniki/tetra-feeding-ring-pierscien-kar...

Oświetlenie Power LED/Własnej roboty

Wirowmaker w Oświetlenie · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 12763
Witam chciałem prosić o pomoc ludzi kumających temat .... próbowałem zrozumieć jak działa łączenie diod power led 35mil epistar. Robię belkę oświetleniową do mojego zbiornika... 1 raz w życiu użyłem ...

Karmnik automatyczny dla ryb EHEIM

Kalejdoskop w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4055
witam. Potrzebuję karmnik automatyczny, czasami wyjeżdżam na tydzień czy na kilka dni, wybór to raczej eheim, mam kilka sprzętów tej firmy i jestem zadowolony, są 2 modele: eheim 3581 i 3582 cena jest...

(DIY) LED belka własnej roboty

dariuszmachander w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2655
Witam tym razem chce wam przedstawić coś bardziej szykownego i zrobione tak by ładnie wyglądało. Bo moja poprzednia belka DIY była na szybko i nie wyglądała za ładnie. Do pracy wykorzystałem - Deska ...

Statystyki

Ten temat przegląda 627 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 627 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.