Filtr kaskadowy Seachem Tidal
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Cześć! Prezentujemy Wam rewelacyjny filtr kaskadowy Tidal! Bez zbędnego mydlenia oczu wypiszemy Wam jego zalety: Występuje w 3 rozmiarach, wymiary i pojemność znajdziecie na naszej stronie: http://bit.ly/TidalSeachem 5 LAT GWARANCJI! Medium filtracyjne MATRIX w zestawie do każdego filtra Regulowany przepływ Pobór mocy: 5W w przypadku najmniejszego Tidala. W przypadku największego jest to 10W Wbudowany skimmer (Nie ma już potrzeby dokupowania dodatkowego  ) Duża pojemność na media filtracyjne. W przypadku najmniejszego Tidala 1,2L, a w przypadku największego aż 3,1L Duża wydajność (Najmniejszy 1000 L/H, największy 2000 L/H) Regulowana rurka wlotu wody Monitor konserwacji wskazujący potrzebę wyczyszczenia filtra I jeszcze więcej każdy znajdzie w opisie względem osobistych potrzeb i wymagań. Filtr Tidal jest gotowy do użycia od razu po zakupie. Dodatkowo został zaprojektowany tak aby był bardzo cichy. Końcową ocenę zostawiamy Wam  Filtry Tidal kupicie w sklepie firmowym roslinyakwariowe.pl LINK: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advan ... c_subcat=0
-

Seachem Polska
●
- Ranga: Początkujący
Seachem Polska napisał(a):Dodatkowo został zaprojektowany tak aby był bardzo cichy. Końcową ocenę zostawiamy Wam 
Dzisiaj przyszedł nowy prosto ze sklepu Tidal 110. Jestem właśnie po instalacji i nie jest to cichy filtr. Wręcz przeciwnie jest bardzo głośny, nawet głośniejszy od zewnętrznej UNIpump 800 Aquaela z ASAPa 750 nie wspominając Versamax FZN2, który w porównianiu z Tidalem można by uznać za bezgłośny. I nie chodzi mi o plusk wody, tylko słychać zarówno brumienie silnika jak i rezonanse przenoszone na obudowę. Jestem wk....y na maxa. Chciałem "mercedesa" dostałem "ursusa" w cenie mercedesa. Próbowałem dociec w czym rzecz. Wyjąłem pompę, rozebrałem, sprawdziłem wirnik. magnes jest na stałe połączony z metalową nie ceramiczną ośką. Wydaje się chodzić bez luzu, ale po włożeniu do wiadra z wodą trzymając go w ręku czuć bardzo duże wibracje. Nie wiem co robić, może się wyciszy, chociaż wątpię. Może mam takie "szczęście" i trafił mi się wadliwy egzemplarz. Ciekawe jest to, że przez pierwsze 1/2 godziny nie zauważyłem aby chodził głośno, potem się roztrajkotał. Ech życie....
-

Robi68
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Skoro wibruje to znaczy że wirnik jest niewyważony. Poważnie oś nie jest ceramiczna?
-
Michał_tata
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Michał_tata napisał(a):Skoro wibruje to znaczy że wirnik jest niewyważony. Poważnie oś nie jest ceramiczna?
Wibruje i to bardzo. Tak óska metalowa chromowana
-

Robi68
●
Jestem po lekturze gwarancji. Jeszcze jedna ciekawostka, której próżno szukać w opisach filtra na stronach sklepowych, czy dystrybutora. Firma Seachem wszędzie ogłasza, że filtr ma 3 lata gwarancji + dodatkowe 2 po rejestracji produktu, a tu w gwarancji niespodzianka z wyłączeniem silnika i wirnika na który gwarancja wynosi 6 miesięcy. Co Wy na to, bo ja nie wiem co myśleć, czy to jest prawnie w ogóle dozwolone? Mamy więc 3+2 lata gwarancji na plastikową obudowę. Myślę, że spokojnie można by ją przedłużyć do lat 10-ciu, bo wygląda naprawdę solidnie i to mi się podoba.
-

Robi68
●
Masz 14 dni na zwrot, oddaj to lepiej.
-
Michał_tata
●
Jeśli w reklamie jest przedstawiany jako cichy filtr to zwróć z tytułu niezgodności z opisem. Poczytaj co trzeba zrobić. Wtedy.nalezy się zwrot ze wszystkimi kosztami (przesyłki).
Nie znam się, więc się wypowiem.
-

zmijka85
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Rzeszów
Zawsze przy zakupie internetowym ma się 14 dniowy okres na zwrot bez podania przyczyny.
-
Michał_tata
●
Tak ale wtedy nie przysługuje zwrot za przesyłkę raz za przysłany produkt a dwa za odesłany. Warto poczytać jakie prawa i obowiązki przysługują z tytułu gwarancji, rękojmi, niezgodności towaru z umową a zwrotu towaru zakupionego na odległość. Wbrew pozorom jest kilka istotnych różnic i warto wybrać najkorzystniejszą dla siebie jeśli spełnia postępowanie warunki. Michał_tata napisał(a):Zawsze przy zakupie internetowym ma się 14 dniowy okres na zwrot bez podania przyczyny.
-

zmijka85
●
A na jakiej podstawie chcesz stwierdzić niezgodność z opisem? Głośność? Czy producent ją podał? Czy urządzenie pomiarowe klienta miało atest GUM? Po co brnąć w sprawe cywilną i koszty?
-
Michał_tata
●
Wystarczy, poszukać opis na stronie, jeśli jest napisane , że jest cichy a terkocze (co przy tej marce nie powinno mieć miejsca) to jest podstawa. Zawsze można nagrać jeśli faktycznie jest głośny . Koszty czego? Napisanie odpowiednio e-maila nic nie kosztuje. Spotykając się z oporem sprzedającego wystarczy zwrócić się do rzecznika praw konsumenta gdzie w 90% samo pismo (bezpłatne), załatwia sprawę skutecznie z pokryciem wszelkich kosztów. Ja napisałem tylko o możliwościach i o tym że warto je przemyśleć. Sam trafiłem na cwaniaka który (chodzi o zupełnie inny przedmiot) licząc na to , że o 50zl nikt nie będzie się kłócił handlował bublami, tylko dla tego że był chamski byłem uparty. Rachunek wygenerowalem mu na kilkaset zł (pokrycie wszystkich kosztów kilku przesyłek, przedmiotu, porada prawna ) i nagle zniknął z handlem. Jeśli ma się słuszne zastrzeżenia warto walczyć bo właśnie na pobłazaniu ludzi sporo zarabia. Oczywiście nie zarzucam oszustwa w tym przypadku ale warto poznać i skorzystać ze swoich praw wybierając opcję słuszna z roszczeniem. Michał_tata napisał(a):A na jakiej podstawie chcesz stwierdzić niezgodność z opisem? Głośność? Czy producent ją podał? Czy urządzenie pomiarowe klienta miało atest GUM? Po co brnąć w sprawe cywilną i koszty?
-

zmijka85
●
Mijają 24h od uruchomienia filtra. Niestety nic się nie poprawia, jeżeli chodzi o głośność pracy. Bardzo niechętnie bym go zwrócił, bo pod kilkoma względami jest bezkonkurencyjny (pojemność, wydajność, wbudowany skimmer) Jutro skontaktuję się tylko nie wiem czy uderzać do sprzedawcy, czy dystrybutora w sprawie tej głośności. Może to takie moje "szczęście", że trafiłem na wadliwą pompę? Ciekawią mnie opinie innych użytkowników Tidali. Najchętniej chciałbym nową pompę, która byłaby cicha, bo media matrix i gąbka można powiedzieć, że są już używane od 24h. Nurtuje mnie tylko ta ograniczona gwarancja na wirnik i silnik, daje to do myślenia.
-

Robi68
●
Jest to normalne, że producenci różnego typu sprzętu - tutaj mamy filtr - dają ograniczoną gwarancję na niektóre jego elementy. Np. w laptopach dotyczy to bardzo często baterii (też 6 miesięcy). Czy po tak krótkim okresie coś się stanie ciężko powiedzieć. Jeżeli dali by 2 lata tzn. że są pewni swojego produktu - a tak, klient ma zagwozdkę ile to uciągnie.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Moim zdaniem to bardziej strach dla sklepów niż użytkowników. To co daje producent (gwarancja) to jest jego dobra wola. Przepisy mówią o rękojmi na wady ukryte i tu mimo braku gwarancji odpowiedzialność spada na sprzedawcę.
-

zmijka85
●
zmijka85 napisał(a):Wystarczy, poszukać opis na stronie, jeśli jest napisane , że jest cichy a terkocze (co przy tej marce nie powinno mieć miejsca) to jest podstawa. Zawsze można nagrać jeśli faktycznie jest głośny . Koszty czego? Napisanie odpowiednio e-maila nic nie kosztuje. Spotykając się z oporem sprzedającego wystarczy zwrócić się do rzecznika praw konsumenta gdzie w 90% samo pismo (bezpłatne), załatwia sprawę skutecznie z pokryciem wszelkich kosztów. Ja napisałem tylko o możliwościach i o tym że warto je przemyśleć. Sam trafiłem na cwaniaka który (chodzi o zupełnie inny przedmiot) licząc na to , że o 50zl nikt nie będzie się kłócił handlował bublami, tylko dla tego że był chamski byłem uparty. Rachunek wygenerowalem mu na kilkaset zł (pokrycie wszystkich kosztów kilku przesyłek, przedmiotu, porada prawna ) i nagle zniknął z handlem. Jeśli ma się słuszne zastrzeżenia warto walczyć bo właśnie na pobłazaniu ludzi sporo zarabia. Oczywiście nie zarzucam oszustwa w tym przypadku ale warto poznać i skorzystać ze swoich praw wybierając opcję słuszna z roszczeniem. Michał_tata napisał(a):A na jakiej podstawie chcesz stwierdzić niezgodność z opisem? Głośność? Czy producent ją podał? Czy urządzenie pomiarowe klienta miało atest GUM? Po co brnąć w sprawe cywilną i koszty?
Przecież zastanów się człowieku, że musiał by podać glośnośc w np.: dB, sam zapis że jest cichy niczego nie wnosi do podstawy reklamacji.
-
Michał_tata
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Faktycznie. Kupujesz bubel za kilkaset złotych, kup poprostu następny. Gratuluję podejścia. Pierwsza kwestia to kontakt i zawiadomienie sprzedawcy. Może się bez tego wszystkiego obejść ale warto znać swoje prawa i umieć z nich korzystać. Warto skopiować i wczytać się w opis że strony.
-

zmijka85
●
Robi68 napisał(a):Mijają 24h od uruchomienia filtra. Niestety nic się nie poprawia, jeżeli chodzi o głośność pracy. Bardzo niechętnie bym go zwrócił, bo pod kilkoma względami jest bezkonkurencyjny (pojemność, wydajność, wbudowany skimmer) Jutro skontaktuję się tylko nie wiem czy uderzać do sprzedawcy, czy dystrybutora w sprawie tej głośności. Może to takie moje "szczęście", że trafiłem na wadliwą pompę? Ciekawią mnie opinie innych użytkowników Tidali. Najchętniej chciałbym nową pompę, która byłaby cicha, bo media matrix i gąbka można powiedzieć, że są już używane od 24h. Nurtuje mnie tylko ta ograniczona gwarancja na wirnik i silnik, daje to do myślenia.
Możliwe, że te filtry tak mają http://forum.klub-malawi.pl/topic/20719-seachem-tidal-110/page/2/
-
Wydra
●
- Ranga: Poznaje temat
Jakby nie patrzeć problem zgłosiłbym sprzedawcy ale i napisał do producenta. Warto poczytać też opinie. To nie hw a produkt po którym można oczekiwać czegoś więcej.
-

zmijka85
●
W pierwszej kolejności do sprzedawcy. Możesz nawet zastosować mały fortel i najpierw udać potencjalnego kupca pytając czy ten model filtra jest głośny, zdarzają się jakieś buble i co w przypadku ewentualnej reklamacji...
-
Majkel82
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Chyba, że kupiłeś go tutaj i czyta to obsługa sklepu 
-
Majkel82
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Hej
Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
hypermax.jpg
Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax.
Link do sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.
Cześć
Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie".
Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
Zastanawiam się nad zmianą filtra ro. Budżet do 1500 zł może trochę więcej,jaki filtr ro według was najlepszy i dlaczego.
Hej, mam opcję kupić używanego Eheim professionel 3 1200xlt za 400 zł, obecnie działa eheim professionel 4+ 350T. Czy jest wart zakupu, a może znacie coś lepszego?
|