Oświetlenie baniaka 180l - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Oświetlenie baniaka 180l

Liczba wyświetleń: 641·Brak odpowiedzi
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.

18 gru 2017, 19:31 Oświetlenie baniaka 180l  (#1)  

Witam co sądzicie o oświetleniu baniak taka konfiguracją
-świetlówki 2x30w 1000k
- Led 2x18w 6500k taśma 5630 w tej chwili najmocniejsza na rynku w aluminiowym profilu. Profil starannie uszczelniony.
Chodzi mi czy rośliny będą się dobrze z tym czuły. Nawóz symfonia Co2 reaktor.
Proszę o opinie może inne rozwiązanie? :D :lol: :D Pozdrawiam

akassa
Ranga: Początkujący

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

DB6749D8-57BB-425F-A3EB-40C1C6D2A302.jpeg

Akwarium Rio 180l

pietrex w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3327
Witam ponownie. W styczniu miałem założony wątek dotyczący nowego zbiornika Juwel Rio 180 l. Dzięki Waszej pomocy udało mi się wystartować akwarium, jednak pojawiła się masa problemów, wiec postanowił...
zestaw_juwel_rio_180_(ciemne_drewno)_bez_szafki.-i-13792-2-2000.jpg

Juwel RIO 180l pokrywa z belką poprzeczną.

hanyss w Szkło i meble · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 8876
Witajcie koleżanki koledzy, przypadkiem kupiłem zestaw Rio 180l. Miałem zamiar kupić samą szafkę pod nowe optiwhite ale tak się złożyło że akwarium dostałem prawie za darmo, jest w stanie idealnym bez...

Nowy zbiornik 112l oświetlenie, co2 i kilka innych pytan :)

Mateoo95 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2168
Witam wszystkich, pare dni temu założyłem zbiornik 112l, akwarium roslinne i teraz moje pytania :D chcialbym zacząć zabawe z co2, Mógłby mi ktos doradzic od czego zaczac, jaki sprzet kupic,jakie param...

Wysokie gH mimo lania RO do baniaka

ZORANEGI w Szkło i meble · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 8905
Nie mogę spać przez pytanie, które kołacze mi się w głowie i nie znam odpowiedzi na nie. Generalnie mam b. miękką wodę w kranie, poniżej parametry: pH 7,4 gH 3 kH 2 W starym baniaku miałem, mimo sto...

Tetra 60L jaki filtr zewnętrzny oraz oświetlenie rozbudowa/m

Jaras77 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1722
Na początku jako nowy na forum chciałbym się przywitać i coś tam skrobnąć o moich doświadczeniach z akwa. Akwarium miałem w podstawówce w latach 90tych, 120L, pompka skalar, oświetlenie 4 zwykle żaró...

Oswietlenie i filtracja niestandardowe akwa

kathos88 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2542
Witam. Akwarystyka zajmuje sie dosc dlugo ale tez z duzymi przerwami. Wiedze jakos mam ale nie moge poradzic sobie z doborem oswietlenia do mojego baniaka. Przejazalem duzo tematow na necie ale zadne ...

Restart baniaka - parę pytań

Sebulba w Szkło i meble · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 8522
Cześć, planuję restart akwarium 112l i mam parę pytań do doświadczonych akwarystów. Jako podłoże warstwa 1 - 1,5cm ziemi ogrodowej wymieszanej z węglem aktywnym, keramzytem i kulkami gliniano torfowym...

1 i 1/2 baniaka - dylematy finansowe

rellik w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1411
Cześć! Mam krewetkarium 54, LowTech, wymaga resetu. Odłożyłem 1300PLN i postanowiłem kupić 90x45x45 optiwhite. Samo szkło to ~550PLN. Z krewetkarium przeniosę filtr (e701) tylko mam duży dylemat odno...

Co i jak przy rozszczelnieniu baniaka...?

mihuu w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2010
Witajcie, jak do tej pory (odpukać) nic takiego mi się nie przytrafiło i oby nikogo nie spotkało :) Ale powiedzcie proszę jak to się odbywa? Rozszczelnia się jakiś mały odcinek i akwarium zaczyna powo...

kilka pytan odnosnie odpalenia nowego baniaka...

Marcin Wnuk w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1875
Czesc, Na wciagu kilku najblizszych tygodni bede odpalal nowy baniak dosc solidnych rozmiarow (165x60x71 dl x sz x wys) i mam kilka pytan z tym zwiazanych: 1. kamienie i korzenie. Czy dawac na dno...

Statystyki

Ten temat przegląda 298 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 298 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.