Aquael Leddy slim 10W do 45L - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aquael Leddy slim 10W do 45L

Liczba wyświetleń: 560·Brak odpowiedzi
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

18 gru 2017, 17:07 Aquael Leddy slim 10W do 45L  (#1)  

Witam za niedługo startuje z nowy projektem 45l dla mojego brata.

Kupiłem do tego belkę Nowość od aquaela Leddy Slim 10 50-70cm. Myślę ze do akwarium 45l będzie ona w sam raz. Do długości 70cm myślę ze była by za słaba lecz do 50cm idealnie.

Jak ją zamawiałem to obawiałem się ze te 10w to będzie jakiś shit, lecz jak się okazało jest ona całkiem mocna . Jestem pozytywnie zaskoczony tą bęlką. Świeci ona tak mocno że nie da się na nią patrzyć tak razi po oczach.

Niżej parę zdjęć.
3 zdjęcie prezentuje rozmieszczenie diód by je zrobić musiałem ustawić w apracie wartość ekspozycji czyli przyciemnienie na max -3 bo inaczej nie dało by się zdjęcia zrobić była by flara biała. Oraz jak świeci na akwarium 40*25*25 zdjęcie ostatnie nie powala bo robione badziewnym aparatem.

dariuszmachander
Ranga: Znający temat

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1604
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 26046
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
wrgb-slim1.jpg

Lampy Chihiros WRGB 2 SLIM

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 126 · Wyświetlenia: 81674
wrgb-slim1.jpg wrgb-slim2.jpg Zapraszam do obejrzenia prezentacji modeli SLIM, które właśnie zawitały na krajowe podwórko :) Zobacz opisy w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_...

Oświetlenie do 200l Aquael Optiset - prośba o radę

lukaszsz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3444
Dzień dobry. Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie. Na ten moment mam: 1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm 2. Diversa LED Expert ...

Oświetlenie - Aquael vs Chihiros

arkadiuszsroka3 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3475
Cześć Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm. Zastanawiam się nad kilkoma lampami. Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...

Aquael D&N nie świecą białe diody

Badman w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3187
Tuba Aquael D&N 14W nie zapala białego światła, diody niebieskie świecą się. Kabel zasilający był "luźny", tzn. jak pokręciłem to cały pasek z diodami i scalakami w szkle także się okręc...

Sinkor LED II 10W do kostki 30x30

Janus81 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2903
Cześć, Po długiej walce z glonami, brakiem wzrostu roślin, gnijącymi liścmi przygotowuję się do restartu zbiornika (kostka 30x30x35). Chcę tym razem podejść metodycznie i upewnić się, że podstawy są ...

Aquael oświetlnie

DmRO w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3927
Akwarium 54l Óswietlenie: 1x Aquael leddy d&n 7W oraz 1x Aquael leðdy d&n 10W w sumie 31 lumenów/l Podłoże: darksoil oraz co² Rośliny: tylko monte carlo (iwagumi) Pytanie brzmi czy te świetló...

Sinkor LED II 30 cm biały 10W

BATERIA w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2939
Cześć, jak w temacie. Chciałem zapytać czy ktoś używał może tego oświetlenia. Obecnie w kostce 35x35x40 mam dedykowaną z zestawu aquaela lampke 10W i zamierzam ją zmienić na coś mocniejszego, ale w ro...

Statystyki

Ten temat przegląda 244 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571013
 •  Liczba wątków: 48810
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 244 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.