Przestraszone brzanki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przestraszone brzanki

Liczba wyświetleń: 884·Brak odpowiedzi
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

14 gru 2017, 11:33 Przestraszone brzanki  (#1)  

Witajcie,
Zwracam się z poradą do rybich psychologów :wink:

Brzanki mam już ponad rok. To jest ich drugie akwarium (teraz 70l). Grupka 6 sztuk.
Ostatnio zauważyłem że siedzą cały czas w tej kępie trawy po lewej stronie i w zasadzie nie pływają po akwarium.
Straciły na wigorze jak jakieś pół roku temu wpuściłem danio ale teraz jak wspomniałem jest apogeum.
Co może być tego przyczyną?

Obsada:
6 brzanek
8 neonków
3 gupiki
3 danio
5 kirysków
2 ślimaki

I przy okazji jestem otwarty na sugestie bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek odnośnie zmian w akwarium. Rośliny, ryby itp.

Korczuś
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

image.jpg

Czemu brzanki chowaja sie za roslinami?

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3169
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?
YouTube

Padające Brzanki

nowicjusz112 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3354
Witam dziś w odstępie 8 h padły mi 2 Brzanki Sumatrzańskie Zbiornik 112 L Zbiornik ma już ponad 4 tygodnie rybki zostały wpuszczone jak miał 3 tygodnie , w woreczku do zbiornika na 30 min i do zbior...
YouTube

brzanki do akwarium 500 l

AniaO w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4907
Proszę o pomoc w doborze obsady do 500 l. Akwarium założone 2 m-ce temu, tymczasowa obsada to trochę gupików i molinezji, jest też 5 otosków, z których nie chciałabym rezygnować. Myślałam o brzankach,...

Obsada Azja do brzanki sumatrzańskiej

R8 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1753
Witajcie, po bardzo długiej przerwie założyłem akwarium dla moich ulubionych brzanek sumatrzańskich. Akwarium 375l 150x50x50 Z typu low tech - dużo mało wymagających roślin. Stado brzanek to już wiem...

Czy danio i brzanki obgryzają płetwy ?

ataman76 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2112
Mam pytanie jak temacie, Czytalem na jakims forum ze danio a czasem i brzanki lubia podgryzac pletwy inny gatunkom rybek. Czy dotyczy to wszystkich danio i brzanek ? Macie z tym jakies doswiadczenia. ...

Brzanki Titteya

slavoog w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1351
Cześć. Mam pytanie o te rybki, a dokladnie w jakiej liczbie i rozkładzie samiec/samica będą optymalnie funkcjonować. Na różnych forach czytam sprzeczne informacje, tzn np. że powinny być w parach i lu...

brzanki

Przesmo84 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 819
czy kilka gatunków brzanem moze przebywac w jednym akwarium?

Brzanki Denisona - różne?

MaciekL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3014
Zakupiłem 10 szt. Puntius Denisonii po kwarantannie wpuściłem je do zbiornika docelowego gdzie już pływało 5 szt. tych rybek. Okazało się, że te starsze są lepiej wybarwione, kolory są niby takie same...

OBSADA 200l do brzanki sumatrzanskiej

e-netland w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1455
Witajcie Z racji że akwa juz stoi od 22.02 wiec juz najwyższa pora do decyzji w sprawie obsady. Na pewno będzie spora ławica brzanek sumatrzańskich ( około 25szt ). Jako dodatek do nich mała łąw...

Brzanki rózowe a glosia

kordi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 969
Planuję zmianę aranżu na azję i trawnik z glosi, ale słyszałem ze brzanki różowe, które mam w planach, kopią w podłożu i mogą mi powyrywać glosię. Jeżeli ktoś miał doświadczenia z tymi rybami to ba...

Statystyki

Ten temat przegląda 853 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 852 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.