Wytrącanie "miedzi" z nawozu opiłkami żelaza ??to - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wytrącanie "miedzi" z nawozu opiłkami żelaza ??to

Liczba wyświetleń: 1360·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Krzysiek Brzesko
hej..
Tak jak w temacie bardzo prosiłbym kogoś y wypowiedzenie się na ten temat.:)

Pozdr.
Krzysiek

Krzysiek
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Brzesko

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

18 sty 2004, 21:36   (#2)  

Pytałem kiedyś o to mojej chemiczki i odpowiedziała, że w warunkach domowych to raczej najlepszy sposób. :)
Powodzenia w piłowaniu żelaza :wink:

JakubikF

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

"Złodziej" żelaza

breugnir w Nawożenie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 23583
Pomóżcie, bo nie kumam :x Coś na potęgę wyciąga mi żelazo ze zbiornika. Rano przed zapaleniem światła podaję 10ml Seachem Flourish Iron co daje ok. 0,6mg/l Fe. Po 12 godzinach test pokazuje 0!!!??? ...
20220102_124500_HDR.jpg

Nadmiar żelaza bez nawożenia

pjanus w Nawożenie · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 12972
Cześć, tydzień temu pojawił się w moim akwarium problem z żelazem. Testy aktualnie wskazują na ok. 1,25 mg/l, co jest bardzo dziwną sytuacją, bo praktycznie na nawożę żelaza, a już nie w ostatnich 2 t...
YouTube

Pomoc w wyborze nawozu do roślin .

kustoo w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6738
Witam. Posiadam system co2 czy poleci ktoś nawóz ogólny który mógłbym stosować do wszystkich roślin ? Czy samo co2 wystarczy ?

Dawki codzienne nawozu a ilość w słupie wody

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1495
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro I to jest ok azotu 0.6 A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym Dodam że posiadam akwa...

Potas z KH Buildera czy z nawozu?

Ciechan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2023
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...

siarczan miedzi jako antyglon

Hultaj w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2625
Rozmawiając ze starymi akwarystami zasygnalizowano mi takie rozwiązanie. Jeden z produktów antyglonowych pewnej firmy ma podejrzanie niebieską barwę - wniskuję z tego że przynajmniej jeden ze skłądnik...

Żródło żelaza w akwarium

Berlioz w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 10622
Sytuacja wygląda tak: akwarium prawie trzyletnie gęsto obsadzone roślinami na podłożu aktywnym Prodibio, nawożone nawozami Aqua Art (Macro Red i Green na zmianę oraz K+). Woda RO mineralizowana HydroM...

Mikro - ilości nawozu

Sola13pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2708
Witajcie! Zasadniczo od startu w listopadzie 2020 przeszedłem w moim baniaku 200l spora drogę (szczególnie jeśli chodzi o wiedzę i świadomość). Dużo się też zmieniło i przeszedłem z LT na HT, chociaż ...

Glukonian Żelaza

arkkab w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4179
Cześć, orientujecie się gdzie można kupić Glukonian Żelaza (oprócz allegro)?

Mieszanka chemiczna - skład nawozu

Edgar w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3391
Od znajomego otrzymałem taki przepis na nawóz ... jeszcze nie próbowałem Prosze o Waszą opinie czy ta "receptura" może zadziałać ?? 1 litr destylowanej wody 59 gramow K2SO4 65 gramow KNO...

Statystyki

Ten temat przegląda 2462 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2462 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.