Praca w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Praca w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu

Liczba wyświetleń: 5319·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda

Uniwersytet Wrocławski ogłasza konkurs na stanowisko specjalisty w Ogrodzie Botanicznym. Termin zgłoszeń upływa 13 grudnia 2017 r.

Główne obowiązki:
  • rozwój i utrzymanie udokumentowanych kolekcji w Dziale Roślin Wodnych i Bagiennych, prowadzenie obserwacji aklimatyzacyjnych i uprawowych roślin
  • odpowiedzialność merytoryczna za oznaczenie i wyetykietowanie roślin, aktualizacja bazy danych o roślinach w dziale
    organizacja i nadzór nad pracami prowadzonymi w dziale; w przypadku nieobecności (urlop, zdarzenia
  • losowe) wykwalifikowanego ogrodnika, wykonywanie specjalistycznych prac ogrodniczych w prowadzonych kolekcjach
  • podnoszenie kwalifikacji własnych, pracowników i praktykantów odbywających praktyki w dziale
  • zaopatrzenie działu w podstawowe środki produkcji ogrodniczej, o ile zachodzi tego typu potrzeba z wykorzystaniem samochodu służbowego
  • obsługa komputera
  • organizacja i prowadzenie wystaw, prelekcji edukacyjnych i kiermaszów ogrodniczych
    udział w pracach ogólnoogrodowych oraz w dyżurach w dni wolne od pracy i święta wg. ustalonego harmonogramu
  • odpowiedzialność za przestrzeganie norm obowiązujących w UWr, zarządzeń Dyrekcji Ogrodu oraz wydanych innych poleceń przełożonych zgodnie z posiadanymi kwalifikacjami

Wymagania konieczne:
  • wykształcenie wyższe botaniczne lub ogrodnicze
  • znajomość czynna języka obcego (angielski lub niemiecki)
  • umiejętność pracy w zespole
  • dobry stan zdrowia (umożliwiający pracę na wysokościach, w warunkach wysokiej wilgotności i temperatury – prace w zbiornikach wodnych ogrodu oraz w szczególnym mikroklimacie w szklarni)

Wymagania pożądane:
  • zainteresowania (także na poziomie badawczym) roślinami wodnymi i bagiennymi
  • doświadczenie w uprawie tej grupy roślin – akwarystyka, ogrody wodne
  • zmysł techniczny

Zainteresowane osoby prosimy o przysłanie CV, listu motywacyjnego do dnia 13 grudnia 2017 r. na adres: praca@uwr.edu.pl

Prosimy o zamieszczenie adnotacji: „Specjalista w Ogrodzie Botanicznym”.
Zastrzegamy sobie prawo udzielania odpowiedzi tylko wybranym kandydatom. Nadesłanych dokumentów nie zwracamy.

Prosimy o umieszczenie w liście motywacyjnym następującego sformułowania:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)”.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Ważna informacja: przedłużono datę nadsyłania dokumentów do 13 grudnia.

Piotr Baszucki

Akwaria

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Na wniosek nowego dyrektora Ogrodu Botanicznego , który obejmie swój urząd z dniem 1 grudnia br. zamieszczone ogłoszenie o pracy w ogrodzie botanicznym na stanowisku specjalisty zostaje anulowane.

Piotr Baszucki

Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20250321_133506.jpg

Głośna praca aquael ultramax 2000

rmjtcz w Filtracja · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 14428
Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem głośniejszą pracę filtra aquael ultramax 2000. Czy powodem jest uszkodzony wirnik ? W załączniku film
246420788_3121538291413364_5755638004135224332_n.jpg

Filtr eheim 2026 - problem z odpowietrzeniem i głośną pracą.

cichy33 w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3203
Witam! Mam problem z filtrem zewnętrznym eheim 2026 - ogólnie filtr kiedyś kiedyś tam działał przy akwarium 200L, później parę lat leżał na strychu nie używany, wyciągnąłem go po tych latach, od razu...
YouTube

Głośna praca kaskady - zapowietrzanie?

mormo w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6162
Witam Posiadam filterek kaskadowy aquael FZN-1. Filtr jest nowy i od samego początku jego użytkowania (3 dni) pracuje on dość głośno. Dźwięk jaki wydobywa się z niego przypomina jakby szum połączony z...
YouTube

Praca magisterska - wpływ długości fali świetlnej na rośliny

Lysak_69 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 10407
Witam wszystkich. Przymierzam się do pisania pracy magisterskiej, o której chciałem tutaj napisać. Otóż zamierzam zbudować lampę akwarystyczną na diodach mocy, gdzie wydzielę 7 kanałów świetlnych, z...

Chihiros Led WRGB II Slim - głośna praca

filip w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3438
Spotkał się ktoś z Was z głośną pracą tej lampy? Kupiłem nową sztukę i po włączeniu zasilacz wydaje z siebie ciche ale wyjątkowo irytujące i wchodzące w głowę piszczenie. Wątpię by to była cech produk...

Używany filtr Eheim - problemy z pracą

milki68 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1401
Witam zakupilem uzywany filtr Eheim profesional 4 podlaczylem go do 2 akwarium po 5 minutach pracy sie wylacza , wylaczylem wtyczke i poczekalem 10 minut i znowu zaczol chodzic , ale juz po 5 minutach...

Eleocharis parvula, zabawy w ogrodzie z Kiryskami ;)

Marduk666 w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1368
Tak mi strzeliło do głowy (bo nudno i nie ma co robić), że wymienię w akwarium trawnik z Sagittarii Subulaty na Eleocharis Parvulę. Z wydarciem starego trawnika sobie poradzę, z wsadzeniem nowego niby...

Akwaria Konrada Szumilasa w Warszawskim Ogrodzie Botanicznym

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2906
ksz1.jpg Prace były prezentowane we wrześniu, gratulujemy ciekawego pomysłu na popularyzację akwarystyki roślinnej!

160L praca w toku ...

PKS_26 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3258
Powrót do iwagumi, niebawem nowy temat z zakładaniem akwarium ;) 1a.jpg 2a.jpg

Głośna praca Hblb701

Michal325 w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 3667
Witam Jakiś czas temu zakupiłem filtr hbl 701 do 25l , a że w internecie miał dobre opinie , to go wziąłem . Lecz w domu okazał się bardzo głośny , nie wiem czy usterka produkcyjna czy coś innego. N...

Statystyki

Ten temat przegląda 437 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571020
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36937

•  Najnowszy użytkownik: filip_lis

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 437 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.