|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

- akwaria.jpg (148.96 KiB) Przeglądane 2526 razy
A dziś z okazji dnia chłopaka wszystkie dziewczyny, narzeczone, żony, siostry, mamy i teściowe podmieniają za nas wodę w akwarium (nawozów niech nie podają - miejmy Panowie ograniczone zaufanie ; ). Dziś jest też jedna z nielicznych szans w roku na namówienie partnerki na upgrade akwarium  Pochwalcie się, co udało się Wam wynegocjować 
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Z okazji dnia chłopka podjąłem temat wymiany akwarium na większe i co usłyszałem od żony ... "dopóki ja tu mieszkam żadnego większego akwarium nie będzie ! Te ci wystarczy!" ... no i co ja miałem zrobić ?? Dam jej chyba jeszcze weekend pomieszkać a potem no cóż ... 
-

DarekSlim
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
DarekSlim napisał(a):Z okazji dnia chłopka podjąłem temat wymiany akwarium na większe i co usłyszałem od żony ... "dopóki ja tu mieszkam żadnego większego akwarium nie będzie ! Te ci wystarczy!" ... no i co ja miałem zrobić ?? Dam jej chyba jeszcze weekend pomieszkać a potem no cóż ... 
Witaj ,musisz jej co jakiś czas przypominać o tym ,ulegnie po jakimś czasie ,wiem bo sam przechodziłem przez to ,cytuję ''po co ci takie duże akwarium ,mniejsze było dobre '' 
-
kuubaw
●
- Miasto: małopolska
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wy nic nie rozumiecie? Jedźcie raz na czas z nimi na zakupy do marketu, niech sobie pochodzą po ciuchach... I wtedy temat akwa... 
-

Godween
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
ALe macie wolność w życiu 
-

Rfck
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
No to tak nie działa, ale każdy ma swoje sposoby  to jest tak trochę jak z tym dowcipem ... " Panie Boże tylko nie pozwól sprzedać zonie tych felg za tyle za ile powiedziałem że je kupiłem:  Akwarystyka to nie jest drogie hobby i ile zainwestuje się dużo na początku a jeżeli początek był cienki to niestety trzeba inwestować później.
-

DarekSlim
●
Powiązane tematy
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam. Mam pytanie do doświadczonych akwarystów. Przeczytałem sporo na temat zielonego pyłu na szybach ale mojego problemu nie potrafię rozwiązać i wymyśliłem swoja teorię z tym ze nie wiem czy słuszn...
Witam. Bez glonów. Bez nawozów. Czy waszym zdaniem już czas zwłaszcza że, rotala green, staurogyne repens, ammania bonsai oraz ludwigia mini red puszczają mnustwo korzeni bocznych od łodygi w kierunku...
Witam. Bez glonów. Bez nawozów. Czy waszym zdaniem już czas zwłaszcza że, rotala green, staurogyne repens, ammania bonsai oraz ludwigia mini red puszczają mnustwo korzeni bocznych od łodygi w kierunku...
witam
Może na początku coś o akwarium:
STYL IWAGUMI 375L 150x50x50 12mm
woda RO+przefiltrowana kranówka przez filtr węglowy (jakieś 80% RO)
podłoże power sand advance M i amazonia II
co2 z butli od po...
Witam moje parametry wody po 4 dniu od zalania dzisiaj zamierzam robić pierwszą podmiane co sądzicie o tych pomiarach prosze o porady i odpowiedźi ;)
Nh4- 0,5 mg/l i w tescie sery obok jest tabelka ...
Witam wszystkich
Okolo 2 tygodnie temu przesiadłem sie z akwa 350litrow na 450litrow, 350tka była mocno porosnieta, miala okolo pół roku.
-filtracja 2x unimax250 (zeolit, ceramika, wegiel, gabka, wata...
Akwarium dzień 20. opisane tutaj: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/forum-akwarystyczne/porada-doswiadczonych-akwarystow-72835.html
Co to za glony?
Dzień dobry wszystkim, mam problem dlatego postanowiłem zapytać bardziej doświadczonych. Moje akwarium istnieje od niedawna, bo zaledwie dziś mija 23 dzień. Na początku było bardzo ładnie, wszystko fa...
Proszę o poradę czy purigen możemy wyczyścić w jeden dzień ,a nie tak jak podaje producent. Moj po godzinie w domestosie jest praktycznie biały. Mysle płukać go w wodzie prze około poł godziny jak nie...
|
|