|
|
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Witam, posiadam taką oto szafkę. Grubość płyt to 16 mm. Czy wytrzyma ona ciężar 112 litrowego akwarium? Szafka ma co 35 cm pionowe płyty. Jej długość to 110 cm. Akwarium będzie na środku.
-
Anonim 56972
●
Jeżeli ma pionowe wzmocnienia to powinna wytrzymać. Ale wydaje się dość wąska i jednocześnie wysoka. Przykręć ją czymś do ściany.
-

szarlej
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Tarnów
Wysokość to 80 cm, a głębokość 35
-
Anonim 56972
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak ma pionowe wzmocnienia to bez problemu. Widziałem gorsze szafki na których stało po 300 litrów i więcej.
-

Rfck
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Nacisk wytrzyma spokojnie. Jedyne zagrożenie, że złoży się na bok jak domino jeżeli z tyłu jest zwykła, standardowa płyta. Sugerowałbym dać dechę z tyłu.
-
ordi_2004
●
- Ranga: Początkujący
No jest zwykła płyta, ale przybita co 35 cm, na tych łączeniach pionowych. Nie buja się na boki, bo jednak to wszystko się trzyma tych wzmocnień.
-
Anonim 56972
●
Szafka wytrzymała te 150 kg, zero ugięcia. Do zamknięcia
-
Anonim 56972
●
Powiązane tematy
Witam szanowne grono po latach :) Musiałem utworzyć nowe konto, poprzednie "zgubiłem"
Przy remoncie, podczas czyszczenia baniaka na działce potłukłem swoje 12sto letnie 240 L :(
Jak to re...
Cześć, zrobiłem restart 2 tygodnie temu po tym jak stare akwarium uległo rozszczelnieniu i zalało mi mieszkanie. Problem w tym że szafka troszkę napuchła po tylnej części. Kupiłem nowe szkło i myślałe...
Witam. Słuchajcie, czy taka szafka wytrzyma akwarium 120x29x50? Szafka jest długości 120 cm, szerokość akwarium jest idealnie przed zwężaniem się blatu, 5 nóżek, po dwie po bokach i jedna na środku....
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50
Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...
Witam.Zaczynam dopiero przygode z akwarystyką.Kupiłem zestaw Juvel 120 L.Zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie to że blat szafki ma 10mm grubości,wszędzie czytam że powinno być minimalnie 18 ,to ja...
Witam, posiadam taką komodę: https://www.brw.pl/komoda-ronse-145-cm-z-2-drzwiami-i-3-szufladami-dab-san-remo-jasny,42060
na komodzie aktualnie stoją dwa zalane akwaria 45l oraz 25l i z komodą wszystko...
Witam!
Zakupiłem akwarium profilowane diversa startup60 (z ramką) z szefką diversa comfort (z maskownica) Wymiary szafki i akwarium podawane były takie same po ustawieniu akwarium na szafce okazało s...
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...
Witam,
Ostatnio natknęłam się na opinię, że czarny silikon jest mocniejszy/trwalszy od przezroczystego, bo 1) ma inny skład & 2) przezroczysty przepuszcza więcej światła, więc mogą pod niego wros...
Czy polecacie jakąś sprawdzoną gotową szafkę pod akwarium 112l (80x35x40cm 6mm) w rozsądnej cenie?
Najlepiej coś co macie sprawdzonego, szafka powinna być zamykana (mam dużo szpargałów, które powinny...
|
|