IX Dni Akwarystyki w Muzeum Przyrody w Drozdowie - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

IX Dni Akwarystyki w Muzeum Przyrody w Drozdowie

Liczba wyświetleń: 4011·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
kocan1 Legionowo
Dziewiąta edycja Ogólnopolskich Dni Akwarystyki w Muzeum Przyrody w Drozdowie odbędzie się 23 i 24 września bieżącego roku. Wzorem lat ubiegłych interesujące prelekcje wygłoszą naukowcy, którzy reprezentują rożne uczelnie wyższe leżące na terenie naszego kraju, jak i zarówno pasjonaci akwarystyki. Wykłady dotyczyć będą inwazyjnych gatunków ryb występujących w polskich wodach tj. trawianka, czebaczek amurski, czy babka rurkonosa. W programie nie zabraknie również prelekcji na temat ryb egzotycznych (zbrojniki, piranie, pielęgnice) oraz krewetek.

Jak co roku drozdowskiej imprezie akwarystycznej towarzyszyć będzie czasowa wystawa akwariów, na której wyeksponowane będą liczne gatunki ryb: zbrojniki, wężogłowy, pielęgnice, kąsacze, wielopłetwce. Znajdą się także na niej inne zwierzęta wodne, między innymi krewetki.
Ponadto w czasie Dni Akwarystyki odbędzie się wyprawa terenowa w okolice Drozdowa w czasie której goście zapoznają się z walorami przyrodniczymi i historycznymi Ziemi Łomżyńskiej.

Zapraszamy serdecznie do Muzeum Przyrody w Drozdowie!
Załączniki
PROGRAM.jpg

kocan1
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Legionowo

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG20251112171151.jpg

Akwarium 5 dni po zalaniu – czy dozować azot?

bpjl w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7493
Witajcie ponownie. Dziś mija 5 dzień od zalania zbiornika IMG20251112171151.jpg I tak, wiem - akwarium uczy cierpliwości. Ale nie wytrzymałem😝, i po niecałym tygodniu od zalania zrobiłem testy wo...
porownanie-yokuchi-powder.jpg

Yokuchi - nowa marka w świecie akwarystyki roślinnej

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 74 · Wyświetlenia: 56476
yokuchi-2.jpg Na polskim rynku pojawiła się nowa marka z produktami dedykowanymi do akwarystyki roślinnej. Znajdziemy wśrod nich podłoże aktywne, substat, nawozy oraz mineralizatory RO... Czytaj w...
zawor.jpg

Ultramax 1500, serwis nie odbiera tel. od ładnych kilku dni.

Iwagumiak w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1892
Witam, mam pytanie, może ktoś coś podpowie. Sprawa wygląda tak, że jakimś sposobem ułamał mi się taki dzyndzel, który trzymał zawór zwrotny out. Dzwonię do serwisu Aquael co z tym zrobić (czy zakleić ...
20220114_183451.jpg

Powrót do akwarystyki opti 96l 60x40x40

Damian92 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8597
Witam kolegów akwarystów i Administracje RA po 12 letniej nie obecność wracam do Akwarystyki i mam parę pytań odnośnie nowego sprzętu. I tak najpierw zacznę posiadam akwarium opti white 60x40x40 96l...
YouTube

Brzanka wysmukła - 50 dni z życia narybku

bartosz34 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4822
Witam, w czasie kiedy mało się u mnie działo udokumentowałem swoje pierwsze doświadczenie z jajorodnymi rybkami, trafiło na brzanke wysmukłą jako że dopadły je amory. Jakby komuś przeleciały za szybko...

Aplikacja Tropica 90 dni i nawożenie

marcinox w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2460
Zainstalowałem aplikację Tropici do prowadzenia akwarium przez pierwsze 90 dni i zauważyłem ciekawą rzecz. Wcześniej zalecali start z nawożeniem dopiero od 21 dnia. W nowej wersji-już od dnia 3 (jeśl...

Powrót do akwarystyki po 13 latach zajawka na krewetki

bimerjz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2609
Witam Przygodę z akwarystyką zakończyłem po powodzi w 2010 roku miałem dość wody :x Do powrotu namówił mnie mój wnuk 4 letni, zamarzyły mu się rybki miałem stare małe akwarium 30*30*35 które doczyś...

Akwarium 128l - powrót do akwarystyki, pytania i wątpliwości

mic_w w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6337
Witam serdecznie! Po dokładnie 20 latach (ot taki jubileusz 😊) przerwy chciałbym wrócić do akwarystyki. Tyle się zmieniło przez ten czas, że proszę o kilka porad związanych ze sprzętem i podłożem. W...

063l - Powrót do akwarystyki - Magister85

Magister85 w Akwaria · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7749
Witam Po kilku latach przerwy wróciłem do akwarystyki, niestety z małym baniakiem bo tylko 60x30x35 wcześniej zawsze miałem 112l, ale bez przedłużania: Krótki opis sprzętu i co mam: - akwarium 60x30...

Powrót do akwarystyki po wielu latach

magicarp w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2712
Cześć, Małżonka zażyczyła sobie zwierzaka w wynajmowanej kawalerce, a że odpadają wszystkie z łapami, to padł pomysł, że wrócę do akwarystyki. Myślę nad 30-40L - mam 2 połączone regały z ikei 27x60...

Statystyki

Ten temat przegląda 576 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 576 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.