Bucephalandra - ile światła?
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Witam Wszystkich Czy Ktos z Was ma ta rosline ? Ile swiatla ? Czym nawozic ? itp,itp
Dziekuje
-
Nameles
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Roisan
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Ooola Dziekuje -- ale nic konkretnego nie ma Poszukam w sieci
-
Nameles
●
Ja znalazłem przynajmniej kilka wskazówek a nawet konkretny sposób nawożenia. Czytałeś uważnie linki z pierwszej strony? Np. https://roslinyakwariowe.pl/dyskusj ... 52395.html
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Tak, tak masz racje - jest to przetlumacznie z internetu ktore juz wczesniej znalazlem. Kupilem ta roslinke na Ebay i za pare dni mi przyjdzie Bylem ciekawy czy cos jeszcze znajde Dziekuje
-
Nameles
●
Witam Chcialem sie z Wami podzielic moimi obserwacjami - tak jak wczesniej pytalem (czytal wyzej) - ile swiatla dla tej roslinki ? ---- w katalogach pisali malo swiatla, inny ktory napisal relacje twierdzil ze dobrze sie rozwijaja przy dobrym oswietlenilu - jednym slowem cala masa informacji ale wszystko takie "niedomowione". Zamowilem ja w Anglii przez Ebay - przyszla po 10 dniach : - Arrogant Blue - Kedagang Purple Mozecie sobie Wyobrazic w jakim byly stanie ----- tragedia. Ja uzywam Eheim Powerled : Daylight - 7000K Plants --- 10000K Pierwsza podwiesilem pod 7000K Druga pod Plants 10000K - podniosla sie po czwartym dniu i nawet zaczela fotosynteze , natomiast Arrogant jest kaprysna pod 7000K - poczekam jeszcze okolo dwoch dni a potem ja przemieszcze pod 10000K Dziekuje - nie wiem czy jest to przydatne dla Kogos - ale nigdy nic nie wiadomo
-
Nameles
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Buce lubią dużo światła, uwydatniają się wtedy kolory, kropki itp. W zbiornikach ze słabszym światłem, wszystkie wyglądają podobnie.
-

Raffy
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Gdańsk
Powiązane tematy
Witam,
Od paru tygodni nowe liście Bucephalandr karłowacieją i pojawiają się dziury jak przy braku potasu, ale ten jest zwykle przy starych liściach?
Parametry:
PH 7,2
TDS 283
Ca 80
Mg 15
Gh 12
Kh 7
N...
Czasem trzeba trochę przetrzebić, bo rośnie jak głupia :-)
Obecnie mam krewetkarium z bardzo ładnymi mchami, jednakże po obejrzeniu tego poradnika:
http://www.borneowild.com/howto_v.php?t=2
momentalnie zachorowałem na Bucephalandry. Czy akwarium z tymi ...
Cześć.
Nie mogę sobie poradzić z krasno.
Najbardziej żal mi Nesei. Przy Bucephalandrze poradzę sobie ze strzykawką, igłą i carbo.
Woda RO.
Podmiany 40% raz w tygodniu.
5% praktycznie codziennie (z ...
chciałbym spróbować emersyjnej hodowli bucephalandry. W związku z tym mam kilka pytań:
jakie podłoże wybrać? (akwarystyczne, ogrodnicze),
czym i jak nawozić?
sadzić kładąc na podłożu, czy może mocować...
Przedstawiam mój artykuł przygotowany dla pewnego magazynu akwarystycznego. Artykuł traktuje o Bucephalandrach, warunkach ich uprawy, środowisku naturalnym oraz innych ciekawostkach z mojego doświadcz...
Czy zna ktoś większe odmiany tej rośliny z góry dziękuję
Mam kilka gałązek tej roślinki i na niektórych liściach pojawiły się jakiś czas temu kępki czegoś co trochę przypomina krasnorost ale... pojawiają się one nie w losowych miejscach lecz zawsze na falis...
Hej
Ma ktoś namiary gdzie można kupić bucki w koszykach za ludzkie pieniądze?
Tak wiem że są na allegro ale Janusze biznesu lekko odplywaja z cenami że za koszyk weave green wołają 60zl... Czy za szc...
hades1.jpg
hades2.jpg
hades3.jpg
hades4.jpg
Żródło: https://www.facebook.com/aqualush.sg/photos/pcb.1068252559896946/1068252433230292/?type=3&theater
|
|