Tanie odczynniki chemiczne - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tanie odczynniki chemiczne

Liczba wyświetleń: 3815·Odpowiedzi: 7
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Marcin Baranowski Białystok

08 sty 2004, 09:59 Tanie odczynniki chemiczne  (#1)  

Witam

Ostatnio dowiedziałem się o firmie REKO produkującej odczynniki chemiczne w cenach o ok. 50% niższych niż w POCHu. Wysyłają nawet pocztą, można zamówić dowolną ilość, nawet 10g. Niestety nie mają jeszcze cennika, udało mi się jednak uzyskać ceny produktów stosowanych w nawożeniu:

KNO3 - 250g 9 zł
K2SO4 - 500g 9 zł
MgSO4x7H2O - 500g 16 zł
K2HPO4 - 100g 6 zł

Są to ceny dla stopnia czystości cz. Hmm coś mi się wydaje, że mogą zostać zasypani zamówieniami akwarystów podobnie jak to się stało z firmą Warlight :) Sam mam aktualnie wszytko czego mi potrzeba jednak gdyby ktoś zrobił tam zakupy to prosiłbym o komentarz.

Marcin Baranowski
Ranga: Moderator

Miasto: Białystok

08 sty 2004, 17:11   (#2)  

Marcinie !

czy moglbyś dowiedziec się w jakich cenach mają te kwasy : HCl i H2SO4 :?:
wojna-to życie, które nie może istnieć bez śmierci

Łukasz (incognito)
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Żuromin

08 sty 2004, 18:18   (#3)  

Proponuję wysłać do nich email z zapytaniem :wink:

Marcin Baranowski

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

08 sty 2004, 20:12   (#4)  

O jakiej klasie czystości stosujesz odczynniki? Obecnie używam czda, ale droższe i zastanawiam się czy następnych nie kupić cz.

Sebastian Stopinski
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Jawor

08 sty 2004, 21:47   (#5)  

Porównywałem czystość odczynników cz.d.a. oraz cz. w POCHu i IMHO różnice są dla naszych zastosowań zupełnie nieistotne. Sam mam czda bo tylko takie akurat było można zamówić.

Marcin Baranowski

09 sty 2004, 01:23   (#6)  

Łukasz (incognito) napisał(a):Marcinie !

czy moglbyś dowiedziec się w jakich cenach mają te kwasy : HCl i H2SO4 :?:

jak bedziesz jakos w wawie lub okolicach to zapraszam , mam 2l HCL na wydanie (za czasow filtraxa) :)

pozdrawiam
norbert

Norbert

Witold Sławiński

09 sty 2004, 15:42   (#7)  

Oprócz klas czystości cz. i cz.d.a są w sprzedaży jeszcze chemikalia o czystościach farmaceutycznych FP.
Obecnie większość kupowanych przeze mnie odczynników jest o czystościach FP V, FP IV. Są one znacznie tańsze, ale niestety występują w opakowaniach nie mniejszych niż 1 kg.

Witold Sławiński

Waldemar Żak

09 sty 2004, 15:54   (#8)  

Witku! :)
Piszesz jak sądze o POCH-u. Mam pytanie czy te tańsze chemikalia o innej myśle niższej czystości są równie dobre :?: Zauważasz zmiane czy nie ma żadnych zmian?

Waldemar Żak

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

product-34792-28074.jpg

Tanie nawożenie metodą kropelkowania...

Franky w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2802
Witam! (jeśli ten temat już gdzieś powstał to poproszę o doklejenie - ja go niestety nie znalazłem) Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad "zautomatyzowaniem nawożenia", i wpadłem na pomysł...

Odczynniki/bufory pH...

akwafun w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 961
Witajcie, zastanawiam się z czego można by zrobić odczynnik/bufor do kalibracji/testowania miernika pH. Chodzi mi oczywiście o coś DIY :) Czego można by użyć do kalibracji - czegoś co ma stałe i wiado...

Tanie nawozy. Ktoś używa?

maniak344 w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2172
Witam, znalazłem tanie nawozy, bo 5zł za butelkę 500ml z dozownikiem. Nie są to firmowe nawozy, tylko prawdopodobnie robione przez sprzedawce, są: azot, potas, magnez, fosfor, żelazo, mikro, makro, ty...

Tanie mineralizatory ro

Aquaril69 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1758
Witam. Zakupilem dzisiaj jakis tani mineralizator do wody ro jakis zolty czy cos parametry jakie daje to: Ca 25 ppm, Mg 6 ppm, Cl 6 ppm, Na 4 ppm, twardość ogólna GH=5, twardość węglanowa KH=3 Pisze z...

Jak dawkować sole chemiczne do akwarium?

endriu32131 w Nawożenie · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 6794
jak w temacie SOLE jak stosować jakie kupić??? czy ktoś mógłby mi obliczyć dzienną dawkę soli proszę o pomoc;) z góry dziękuje:)

Tanie nawozy z allegro? Warto?

Legons w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1262
http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-k2s04-fe-co2-kulki-dyfuzor-i1760092175.html http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-akwaryjnych-mega-gratisy-i1755092116.html Czy to sa dobre nawozy czy badziew?

Właściwości chemiczne wody

rmj6 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1210
Witam Test wody za pomocą JBL EASY Test proszę o wypowiedz na temat właściwość chemicznej mojej wody czy prawidłowe czy muszę coś zmienić itp Wiec test wody kranowki to: NO3 mg/l - 0 NO2 ...

::: Tanie źródło nawozów w UK :::

zvirus w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1048
Witam, Może niektórzy emigranci skorzystają. Pan sprzedaje b. tanio kilka użytecznych soli w akwarium. Polecam! Np. 100g K2SO4 za Ł1.84 z wysyłką. http://myworld.ebay.co.uk/xpresschem/

Związki chemiczne - sklep - Wrocław

Trezor w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2526
Gdzie we Wrocławiu znajdę sklep w którym da się kupić składniki chemiczne przydatne do wykonania nawozu we własnym zakresie. Wiem, że takie składniki można kupić na allegro, ale wolałbym znaleźć jaki...

Gdzie mogę kupić składniki chemiczne w białymstoku????

nEoN_2 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1014
Witam. Wie ktoś gdzie moge dostać składniki nawózó takie jak k2so4,cano3,chealt żelaza, złota symfonia, itp. W białymstoku. Pozdrawiam i dziękuję. :D

Statystyki

Ten temat przegląda 239 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570964
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 239 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.