Problem z zaworkiem precyzyjnym?
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Mam problem chyba z zaworkiem precyzyjnym. Wydaje mi się że jak jest całkowicie zakręcony to nie powinien puszczać CO2. U mnie efekt jest taki że po odkręceniu zaworka gaz przez chwilę leci szybciej i wraca do poprzedniego poziomu. Dzisiaj godzin wykręciłem i sprawdziłem metodą organoleptyczną (dmuchając w zaworek) że niezależnie od ustawienia dmucha się tak samo. Do wymiany?
-

astar
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Jeśli po zakręceniu leci to do wymiany.
-

Wojtekxxx9
●
- Ranga: Stały bywalec
Przerabiałem wiele zaworków. Ciągle coś musiałem regulować, bo się przestawiało albo po jakimś czasie zaworki puszczały jak u Ciebie. Kilka razy przygazowałem ryby, kila razy zmarmowałem rośliny, bo nie zauważyłem, że co2 jest odcięte od kilu dni. Moje problemy rozwiązał zaworek firmy Camozzi. Nie wiem jaki Ty masz ale jakbyś kupował następny to polecam Camozzi. Wbrew pozorom mogę teraz powiedzieć, że to była oszczedność biorąc pod uwagę kasę , którą wyrzuciłem w błoto na kilka poprzednich zaworów i moje nerwy przy ich regulacji  .
-

ramiras
●
- Miasto: Barnstaple/Devon/UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

astar
●
Hmm...  . No to Ci doradziłem 
-

ramiras
●
- Miasto: Barnstaple/Devon/UK
- Wspieram stronę kontem Premium
Dziękuję za dobre chęci  Zamówiłem już nowy, też camozzi.
-

astar
●
Powiązane tematy
Witam.
Nie wiem czy Wy też tak macie że co dwa trzy dni musicie ustawiać na nowo zaworem precyzyjnym ilość bąbelków. Co kilka dni muszę regulować, odkręcać owy zawór bo coraz mniej leci co2. Mam elek...
Mam 2 zestawy co2 w garażu, zawsze jak wymieniam butle to regulacja tego miejsca, które zaznaczyłem na obrazku, sporo trwa. Zawsze mam tam wyciek gazu. Muszę kręcic tym wężykiem podstawiam szklankę z ...
Mam problem z nowym reduktorem. Po podłączeniu i odkręceniu, prawy manometr "przekręcił się", a z zaworka w reduktorze (regulacja płaskim śrubokrętem) ulatuje gaz przy zamkniętym zaworze Cam...
Lepiej nabijcie butle na zapas bo szykują się problemy z dostępnością CO2
Ograniczenia w produkcji Grupy Azoty i Anwilu mają wpływ nie tylko na branżę nawozów. Brakuje także dwutlenku węgla do produ...
Witajcie mam problem, a mianowicie chodzi tutaj o podawanie co2 , mam założony elektrozawór i zegar czasowy. Problem jest taki że co2 załącza mi się w dzień i w nocy. Czy można jakąś zaprogramowac sam...
Witam Wszystkich Jestem tu nowym zapaleńcem akwarium.
Mam problem z "AZOO CO2 Indicator - indykator CO2 z odczynnikiem". Problem polega na tym, że po napełnieniu indykatora płynem ( zgodnie ...
Witam. Zrobiłem u siebie bimbrownie na zelatynie. Produkuje pięknie co2 1 babelek na sekundę . Mam do tego dyfuzor narurowy jbla , ale bombelki lecą z niego bardzo duże i wpadaja przez wylot filtra do...
Witam, czy ktoś używa wspomnianego w temacie dyfuzora i może coś powiedzieć o nieszczelności na uszczelce spieku? Dopiero zamontowałem dyfuzor i niepokoi mnie ta nieszczelność mimo że posmarowałem usz...
Cześć
Zakupiłem zestaw co2, po około 2 tygodniach reduktor zaczął przepuszczać przy gwincie lewego zegara, wysłałem do naprawy. Po powrocie z naprawy poskładałem wszystko i przy pierwszym otwarciu zaw...
Witam.Dostałem w prezencie używany zestaw JBL ProFlora najprawdopodobniej m502.Reduktor wraz z zaworem magnetycznym, dwa manometry+ butla. Po podłączeniu reduktora i odkręceniu pokrętła CO2 wydobywa s...
|
|