Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Moze to takie pytanie amatora, ale lepiej sie upewnic, niz narobic szkod w zbiorniku.
Zamowilem purigen 100ml. Jest on juz sprzedawany w woreczkach. Porcja 100ml, jest do 400 litrowego baniaka. Do... w sensie, ze to jest maksimum, wiec moze byc w 112l? Czy mam wklad podzielic na 4?
-

Berdynek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Cavaillon - Francja
- Wspieram stronę kontem Premium
Wrzucasz woreczek do ostatniej komory filtra i nic nie kombinujesz więcej.
-

Matrial
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Poznań
Do ostatniej wzgledem przeplywu? czyli na sama gore? . Dzieki wielkie za pomoc.
-

Berdynek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Cavaillon - Francja
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Do ostatniej względem przepływu. A jak się zrobi ciemno brązowy to możesz go zregenerować ja już 5razy robiłem domestosem. 
-
pope
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Reda
Powiązane tematy
Witam
Posiadam filtr wewnetrzny aqua-flow 100,ale mam krótką deszczownicę jak ją mogę przedłużyc lub zrobić nową?
Witam, nie chciałam odkopywać starych wątków, więc postanowiłam założyć nowy z nadzieją, że może ktoś mi coś podpowie.
Jakiś czas temu zdecydowałam się na kubełek, wybór padł na Aquael Ultramax 1500,...
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
Witam,
mam pytanie czy ktos z was uzywal/uzywa PURIGEN firmy SEACHEM w swoim filtrze. Czy rzeczywiście jest on tak skuteczny, jest lepszy niz wegiel aktywowany? Z opisu preparatu "Prawie nie wchłania...
Witam serdecznie,
Akwarium bardzo amatorskie, założone 22.07.2024.
Zestaw gotowy AQUAEL LEDDY 60XL - 60 x 30 x 40 cm (zmieniony wyłącznie filtr)
Filtracja AQUAEL Turbo Filter 500 filtr wewnętrzny - t...
Czy ktoś stosował Aquavitro Purfiltrum i jest faktycznie lepszy od purigenu
Cześć
Wodę do podmian podaję bezpośrednio z filtra ro i mam problem z jej temperaturą w okresach około-zimowych. Proszę o radę, może ktoś już coś kombinował w tym obszarze. Mam dwa pomysły:
1. Zamont...
Witam. Jak poznac że kupujemy nowa wersje filtra ultramax 2000 (nową tzn: tą z poprawionymi zaworami) Można je jakoś odróżnić po filtrze lub opakaowaniu ?? Pozdrawiam
Witam !
Gdzie mam włożyc woreczek z Seachem Purigen [100ml] w filtrze eheim professionel 4+ 350.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Wczoraj kupiłem, podłączyłem i... szok. Szok, bo nie wiem jak to [pardon] cholerstwo zalać. Próbowałem takich metod:
- zalałem wodą, podłączyłem, poczekałem aż zassie resztę wody, włączyłem - chodzi j...
|