Agresywne neony - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Agresywne neony

Liczba wyświetleń: 3762·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

25 cze 2017, 15:09 Agresywne neony  (#1)  

Witajcie, wczoraj do mojego akwarium wpuścił neona czerwonego w ilosci 25szt. Dzisiaj zauwazylem ze część z nich ma poszarpane pletwy. Pozostala obsada to 5szt p. ramireza, 4szt malutkich kosiarek oraz 7szt otoskow. Pierwsze podejrzenia padly na ramirezy, lecz po obserwacji akwarium zauwazylem ze neonki nie stresuja sie obecnością pielegniczek, które zresztą calkowicie je olewaja. Obserwując dalej rybki widzę, ze to neony miedzy soba sie przeganiaja i podgryzaja. Czy to normalne zachowanie? i jak temu zapobiec. Dodam ze wczoraj nir przejawialy takiego zachowania.

Akwarium 180l, temp wody 25°

Karol89
Ranga: Początkujący

25 cze 2017, 15:36 Re: Agresywne neony  (#2)  

Miałem podobną sytuację. Neony między sobą się atakowały. 3 zostały zabite i dalej problemy się skończyły same

Wojtekxxx9
Ranga: Stały bywalec

26 cze 2017, 10:44 Re: Agresywne neony  (#3)  

Miałam dokładnie tą samą sytuację, kilka z nich zostały zabite, już nie pamietam ile i sytuacja uspokoiła się sama :)

Kamastasiak
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Neony czerwone

DmRO w Zwierzęta · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 10940
Ile neonów czerwonych do akwarium 54l? (Styl iwagumi). Z góry dziękuję za odpowiedź. :D
YouTube

Co te neony robią?

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2045
Co one robią

Neony Innesa nie pobierają dafni/rozwielitki

wojtalkow w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2860
Witam, mam zapytanie, czy to normalne, że Neony Innesa nie chcą jeść dafni/rozwielitki? W zeszłym roku jak założyłem akwarium, zakupiłem dafnię i szklarkę do karmienia Neonków Innesa. Chciałem dawać i...

Agresywne krewetki?

Kubus123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1652
Witam, Mam pytanie czy krewetki mogą się nawzajem atakować? Bo zaobserwowałem dzisiaj że 2 krewetki się tak jakby zaatakowały tymi szczypcami. Czy jest to możliwe czy tylko mi się wydawało.

Sniete neony

maro81 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2591
Witam.Zauwazylem ze od srody zdychaja mi neony.W srode wylowilem 12 szt a wczoraj juz 28.Za wiele ich nie zostalo.Czyzby korona dotarla i do akwarium :) Inne ryby nie padaja tylko one a mam sporo gupi...

Czy neony potrzebują napowietrzania?

Scenery Stone w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3882
Czy neony innesa, czerwony, simulans potrzebują napowietrzania ponieważ u mnie w 72l akwa jak tylko leciutko porusza się tafla wody to woda staje się mętna od tlenu obecnie jestem na napowietrzaczu:/ ...

Agresywne tęczanki

kamz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2616
Witam, mam następujący problem. W akwarium mam ok12 teczanek boesemana dość dużych już bo ok 6-7cm. Akwarium ma 375l średnio zarośnięte. Ostatnio wykluly mi się zbrojniki l144 przeniosłem je do innego...

Neony i Bojownik

Wraithlor w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 8217
Czy Neony Innesa i Bojownik mogą spokojnie koegzystować, czy też Bojownik może okazać się niebezpieczny dla Neonów?

Drobniczka jednodniówka a neony

antipathiQue w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2423
Cześć, Krótkie pytanie za sto punktów... Czy neony będą żyć w zgodzie z drobniczkami? Akwarium dość zarośnięte, neonów jest 7, drobniczek na start około 15... dadzą sobie radę? Neony nie będą polowa...

Agresywne samice bojownika

Michał_R w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3478
Witajcie Mam problem z 2 samicami bojownika, a szczególnie z jedną. Otóż pinda jedna atakuje każdego samca którego wpuszczę do akwarium. I to nie jest tak, że go tylko pogoni i na tym przestanie. Ogr...

Statystyki

Ten temat przegląda 268 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 268 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.