Naliczyłem pięć. 1. "Ryby za szkłem" E. Schwarz. 2. "Ty i twoje akwarium" Dick Mills 3. "Podwodny ogród" Stefan Kornobis 4. "Akwarium słodkowodne" Stephan Dreyer i Rainer Keppler 5. "Rośliny w akwarium" Diana Walstad
1. Ryby akwariowe od A do Z - Ulrich Schliewen 2. Encyklopedia zwierząt RYBY - Wydawnictwo Scriba 3. Aquarium plants - Peter Hiscock 4. The tropical aquarium - Gina Sandford 5. Rośliny akwariowe - Peter Hiscock 6. Encyclopedia of aquarium & pond fish - David Alderton 7. Ecology of the Planted Aquarium - Diana L Walstad
Witam, posiadam następujące książki o tematyce akwarystycznej:
1.Wally Kahl & Burkard Kahl & Dieter Vogt - "Atlas ryb akwariowych" (Delta). 2.Peter Beck - "Rośliny akwariowe" (Multico). 3.Andrzej Sieniawski - "Akwaria roślinne w stylu holenderskim" (Galaktyka). 4.David Alderton - "Moje pierwsze akwarium" (KDC). 5.Jeremy Gay - "Akwarium doskonałe" (Bellona). 6.Claus Schaefer & Andreas Raschke - "Zakładamy akwarium" (KDC). 7.Christel Kasselmann - "Rośliny akwariowe" (KDC). 8.Joanna i Paweł Zarzyńscy - "Wielki atlas ryb akwariowych" (Pro Creo).
Ponadto kilkadziesiąt numerów "Magazynu Akwarium i Zeszytów akwarystycznych", wybieranych pod kątem akwarystyki roślinnej. Chciałem zapytać Szanownych Forumowiczów, czy ma ktoś z Państwa na sprzedasz, następujący numer MA: .... Nigdzie nie mogę nabyć tego numeru! Będę wdzięczny za pomoc.
Po opublikowaniu ankiety Rafał Kozera przygotował ciekawy opis swojej biblioteczki - zapraszam do pooglądanie i przypominam o ankiecie na górze 1 posta
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
20 książek i wszelkiej maści czasopisma i prawie wszystkie czasopisma Moje Akwarium z czasów PRL które kupowałem przez wiele lat. Ostatnia książka jaką nabyłem to ( Wielki atlas ryb akwariowych - Aquael ) Najbardziej sentymentalnie podchodzę do czasopism Moje Akwarium. https://roslinyakwariowe.pl/dyskusj ... l?start=25
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 69 · Wyświetlenia: 77612
Na forum bardzo często padają pytania jakiej firmy filtry są godne polecenia.
Pomóżmy początkującym oddając głos w ankiecie nt. marek posiadanych przez nas filtrów.
Ponieważ wielu z nas posiada więc...
El Tofinio w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4375
Witam wszystkich forumowiczów 😊 Chciałbym zaprezentować swoją "kuchenną kostkę", która chyba nabrała już swojego docelowego wyglądu 🤪 Akwarium 35*35*40 Aquael. Filtracja:Aquael Fzn2-ceramika...
Sebosska w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3973
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
Sebosska w Podłoże· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6422
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy
-piasek kwarcowy 1,3 mm
-Rotala maflora light
-Aquaforest lava soil black
-Substrat jbl aqua basis plus
Probl...
TenOdTego w Glony· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1698
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Anonim 59529 w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3745
Witam
Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...
vasteq w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2632
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...
Evanthas w Oświetlenie· Odpowiedzi: 79 · Wyświetlenia: 105365
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile w akwarium roślinnym powinno być lumenów na jeden litr. Zakupiłem lampkę diversa led intenso 10,1w i jestem trochę przerażony bo wychodzi mi 26 lumenów na litr....
Statystyki
Ten temat przegląda 595 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571615
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 595 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej