050l - Krewetkarium na poddaszu - marlowe
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Akwarium 50 litrów, start: 1.06.2017 Podłoże benibachi Co2 - yes Światło - minimalne Filtr - Unimax 250 Woda - 100% RO + mineralizacja Rośliny - wszystko invitro: AMMANIA GRACILIS DIDIPLIS DIANDRA HETERANTHERA ZOSTERIFOLIA ELEOCHARIS ACICULARIS ROTALA WALLICHII ALTERNATHERA REINECKII MINI Założeniem jest sprawdzić, a właściwie potwierdzić czy benabachi da radę bez nawożenia. I przede wszystkim jaki okres czasu....  Nie będzie kropli nawozów, tyle co z jedzonka dla krewet i ich kup. W miarę upływu czasu będę dodawał kolejne gatunki trudnych roślin.
-

marlowe
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Hej Marlowe- no ciekawe czy to Benibachi takie "dobre"  Napisz do jakich parametrów mineralizujesz a jak zachowuje się podłoże- czy mocno zbija parametry i ciekawe czy coś oddaje. A to akwarium na poddaszu to już w nowym domku?:)
-

Biegronka
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kwidzyn
Tak od 2 tygodni już na własnym, nowym  Na razie ogarniam się, jeszcze nie testuje, wszystko w pudłach, nawet kh/gh w nowym miejscu w kranie nie mierzyłem Mineralizuje Salty Shrimp, 1 łyżeczka na 20L wody, nawozów jak wspominałem zero, jest co2 i małe światło. 12 dni mineło, rośliny ładnie idą glonów brak i jestem pewien że ich nie będzie przez b. długo, krewet jeszcze nie wpuściłem.
-

marlowe
●
Jakie krewetki planujesz?
-
mateuszurad
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Krzeszyce
Będą Crystale Red i Black, pozostałość po poprzednim krewetkarium  Na razie jest 1 mieszkaniec, jak przeżyje dzień, dorzucę pozostałe. 16 dni od startu, jest bajkowo, rosliny rosną aż miło. Jutro 1 przycinka żeby zacząć zagęszczać, Chciałbym poprowadzić heterke bardzo nisko, nigdy tego nie robiłem, a roślina ma niesamowicie soczysty zielony kolor.
-

marlowe
●
I jakie wieście ze zbiornika? Są już krewetki?
-
mateuszurad
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Krzeszyce
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Są krewetki, 5 sztuk krystali  Coś się nie mnożą, albo same samce, albo tylko samiczki albo wszystkie z odmiennej orientacji seksualnej Krewetkarium tak jak poprzednie tego typu prowadzi się wzorowo, nie ma nawozów, małe światło, mało co2 a rośliny rozpychają zbiornik. Miałem delikatne problemy z moją ulubioną ammanią, szkoda że zdjęć nie zrobiłem ale miała niemiłosiernie popalone stożki. Problem został rozwiązany przez zmniejszenie o połowę dawki mineralizowania ca/mg.
-

marlowe
●
I tak ma być, roślinki rosną w super kondycji woda kryształ glonów brak co więcej trzeba? pozdro
-

na1910
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Nowy Sącz
Powiązane tematy
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
cześć wszystkim.
przedstawiam moją nową kostkę: 35x35x40.
nie jest to moje pierwsze akwarium, kilka lat temu prowadziłem kostkę 30 litrów, przy drugim podejściu do niej to nawet chyba z sukcesem, nie ...
50l z CO2 po trzech i pół tygodniach
Dzien dobry akwaryści
Z checia uslysze jak najwiecej uwag i podpowiedzi
50l od Aquael.
Filtr fzn3 gabka, wata i matrix
co2 soda i kwasek na elektrozaworze oswietl...
Witam forum po długiej przerwie, przedstawiam zbiornik w stylu nature, który wystartował wczoraj (17.04.2020)
Wymiary : 45x31hx36 50L
Oświetlenie: 2x Chihiros RGB 45 wysoko podwieszone i na 70% mo...
Kolejna odsłona Scaper'sa ;) Parę detali jeszcze muszę dopracować ale jest to co było w zamyśle, aparatura tymczasowo jutro dojdą nierdzewne rurki chihiros o raz nowy model dyfuzora również chihiros. ...
Akwarium jest moim debiutem na podłożu aktywnym, jednocześnie debiutem jeśli chodzi o akwaria HT. Mam jeszcze akwarium ze żwirem i ziemią ogrodową. Chciałem spróbować swoich sił w prowadzeniu trochę b...
Czesc Wam
18.03.2020 wystartowalem z dwoma szkiełkami.
72l
60x30x40 OW
Filtracja: JBL e902
Oprocz fabrycznych wkladow dorzucilem Matrixa
Skimmer eheim
Podloze: Advanced Help Plants
Oswietlenie...
Dennerle Scarpes Tank 50l
Roślinki Glossostigma elatinoides, Vesicularia ferriei 'Weeping' Glossostigma elatinoides
Hygrophila corymbosa.
Korzenie jakieś w garażu znalazłem, oczywiście uzbroiłem ...
Witam
W miejscu gdzie poprzednio miałem akwarium jakiś czas temu nawiedziła mnie akwarystyczna wizja aby postawić sobie z powrotem jakieś szkiełko :D . Szukałem jakiegoś innego akwarium np typu Fluval...
Witam :)
Akwarium:
Dennerle Scaper's Tank 45x31x36cm
Oświetlenie:
Lampa DIY power led 32W
Filtracja:
JBL Cristal Profi Green Line e701
Skimmer Aqua Nova NSK-200
Wlot i wylot stalowe firmy Chihiros ...
|
|