Minikani 120/ Cyrkulacja wody / akwa 112 l. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Minikani 120/ Cyrkulacja wody / akwa 112 l.

Liczba wyświetleń: 1829·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
tysonpb Kraków
Witam jestem świeżo po zakupie nowego akwarium 112 l. Zdecydowałem się na filtr AQUAELa MINIKANI 120 . Zastanawiam się jak ustawić wylot filtra tak żeby cyrkulacja była dobra i wlot zasysał cały syf z akwarium. Myślałem nad zainstalowaniem deszczownicy na jednej z bocznej ścian ( na całej jej długości ) i skierowanie wylotów deszczownicy w stronę przeciwległej ściany. Pod deszczownicą zamontował bym wlot filtra, czy to odpowiednie ustawienie ?

Czy lepsze efekty cyrkulacji i filtracji otrzymam montując deszczownice na bocznej ścianie a nie na tylnej ?

tysonpb
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków

Matrial Poznań
Obie wersje są dobre, zresztą sam zobaczysz jak będzie wyglądać cyrkulacja u Ciebie w zbiorniku. Ogólna zasada jest taka aby wylot wody wpędzał w ruch wodę i odbijając się od przeciwnej ścianki zbierał z powrotem nadmiar DOC.

Matrial
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Poznań

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_20251009_123256.jpg

Sun Sun CUP-807 - wilgoć i krople wody w tubie

Zenon 63 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4415
Witam. Mam pytanie odnośnie filtra z lampą UV Sun Sun CUP 807. Czy wilgoć i woda gromadząca się w tubie ochronnej żarnika UV to normalne i bezpieczne zjawisko ? Póki co testuję to urządzenie poza ak...
YouTube

Film Zawartość tlenu a temperatura wody.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1591
Hej Fajnie wyjaśniono na filmie. Miłego oglądania. ?si=zh0luzDKReaYuWaT
YouTube

Dlaczego podmiana wody jest ważna.(Film)

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1266
Hej Niestety po niemiecku, ale bardzo fajnie wyjaśnione. ?si=GrEbIMWNeOFZ0fp5
YouTube

(Film) Cyrkulacja wody w akwarium (J. niemiecki)

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1204
Cześć Jak prawidłowo podłączyć wlot i wylot z filtra,aby cyrkulacja w akwarium była optymalna. Bardzo fajnie wyjaśnione. &t=?si=dd0papmD1itR6gNP
YouTube

Wylot kielichowy a przepływ wody

bartosz34 w Filtracja · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 19883
Pytanie do tych którzy maja taki wylot. Czy macie jakieś obserwacje, że kielichowy wylot znacznie ograniczył przepływ wody w filtrze? Chodzi mi o litry/h bo że siła strumienia na wylocie jest mniejsza...
1694531619162.jpg

Biotop czarne wody wkład do filtra

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5422
Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jeśli użyję w biotopie czarnych wód, wkład QUALDROP HexPure a chodzi o związki azotu,chce kontrolować poziomy NH4, NO2 i NO3, czy nie wyklaruje wody mi z garbn...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5010
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Ile zeolitu na 112 litrów wody w akwarium?

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3756
Witam Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...

Akwarium 112 litrów i kubełek na 250 litrów

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17801
Witam Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...

Przepływ wody w filtrze

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1497
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...

Statystyki

Ten temat przegląda 527 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 527 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.